Új termékek és szolgáltatások

Magyar Sebkezelő Társaság

Az alábbiakban a sebkezeléssel, sebgyógyulással és határterületeivel kapcsolatos új termékeket, szolgáltatásokat, innovációkat mutatjuk be az egész világból.Az itt bemutatottak nem feltétlenül hozzáférhetők Magyarországon! Ehhez a rovathoz elsősorban a WoundSource oldalait használjuk fel, de számítunk az Ön javaslataira is! Az információk innen vagy a gyártóktól származnak. A felsorolás nem jelenti az MSKT jóváhagyását vagy ajánlását!


MediStep™ MediStep™

A MediStep™ egy lábszárfekély önvizsgálati rendszer, amely integrált okostelefon-tartóval, távirányítóval és tükörrel rendelkezik. Lehetővé teszi a betegek számára, hogy lássák, mérjék és megosszák a képeket orvosukkal további értékelés céljából. A HSR Innovations LLC termékének használatából származó előnyök: - A távirányító segítségével a beteg könnyedén, lehajlás nélkül készíthet képeket a talpról - A levehető tálca lehetővé teszi a páciens számára, hogy a mobilkamerát és a seb applikációt könnyedén, lehajolás nélkül kezelje - Tartalmaz egy kompakt, felcsatolható tárolófiókot a kötszerek és egyéb kiegészítők tárolásához - Csúszásmentes lábtartó hátsó saroktámasszal - Erős és masszív szerkezet összecsukható lábakkal - Könnyen összeszerelhető, tisztítható, tárolható és szállítható.


VU Advanced Pressure Visualization System VU Advanced Pressure Visualization System

A VU Advanced Pressure Visualization System technológia biztosítja a valós idejű nyomásértékeléshez és -monitorozáshoz szükséges vizuális és értékelő visszajelzést, amely biztosítja a betegek hatékony átpozícionálását és a nyomás biztos újraelosztását. A Wellsense Inc. terméke az ágyban fekvő, nyomási sérülés kialakulásának kockázatának kitett betegeknél történő használatra javallt. Egy érintőképernyős kijelzőből és egy nyomásérzékelő „szőnyegből” áll. A szőnyeg gyakorlatilag minden szabványos és speciális alátámasztó felülettel kompatibilis. Alkalmazásának előnyei: független metaanalízis szerint 88%-kal csökkenti a nyomási sérülések kialakulásának kockázatát; vizuális és értékelő visszajelzést ad a fordulások és a nyomáselosztás hatékonyságának kommunikálásához; az ágy melletti kijelző javítja a klinikai döntéshozatalt és az alkalmazottak hatékonyságát, valamint bevonja a betegeket a saját ellátásukba; minden létesítmény számára helyszíni, dedikált klinikai támogatást biztosítanak a termék szervizeléséhez/karbantartásához és a dolgozók képzéséhez/oktatásához.


Covalon® IV Clear® Covalon® IV Clear®

A termék a világ egyetlen kettős antimikrobiális, tiszta, klórhexidinnel és ezüsttel ellátott, tiszta szilikonból készült, ragasztós infúziós kötszere, amelyet a beültetési helyek fedésére és védelmére, valamint az eszközök bőrhöz rögzítésére használnak. Ez egy átlátszó, légáteresztő, folyadékot nem áteresztő gát, amely akár hét napig is fedi és védi a behelyezési helyeket, valamint finoman rögzíti az eszközöket a beteg bőréhez. Az IV Clear® célja, hogy lefedje és védje a behelyezési helyeket, és rögzítse az eszközöket a bőrön. A gyakori alkalmazások közé tartoznak az IV katéterek, központi vénás vezetékek, PICC-k, szívókatéterek, epidurális katéterek, hemodialízis katéterek, ortopéd tűk, egyéb intravaszkuláris katéterek és perkután eszközök. Az IV Clear® gátolja a mikrobiális növekedést a kötszeren belül, és megakadályozza a külső szennyeződést. Előnyei: Kettős antimikrobiális védelem (klórhexidin és ezüst) a teljes felületen, akár 7 napig; A kettős antimikrobiális szerek elpusztítják a baktériumok és élesztőgombák 99,99%-át, amelyek általában az SSI-khez kapcsolódnak; A folyadékot nem áteresztő és vízálló gát megvédi a területet a külső szennyeződéstől; Átlátszó kialakítás biztosítja az inzerciós hely folyamatos láthatóságát; A puha szilikon ragasztó csökkenti a fájdalmat és a traumát a kötésváltáskor; Rendkívül légáteresztő, folyamatosan elvezeti a felesleges nedvességet; Könnyen felhelyezhető és eltávolítható.


Remedy® Intensive Skin Therapy Enlivaderm™ Hydrating Serums Remedy® Intensive Skin Therapy Enlivaderm™ Hydrating Serums

A 20% karbamidot tartalmazó Remedy® Intensive Skin Therapy Enlivaderm™ hidratáló szérumokat durva, száraz, hámló bőrfelületeken való használatra fejlesztették ki. Magas szintű nedvességtámogatást biztosít, miközben elősegíti a hámlást és a bőr kondicionálását. Jellemzők: A legextrémebb durva, száraz és pikkelyes területekre tervezték; A természetes hidratáló faktor (NMF) komponensei segítenek a nedvesség vonzásában és megkötésében a bőrön; A 20%-os karbamid gyengéden hámlasztja a bőr külső rétegeit, hogy segítsen megszabadulni az érdes bőrtől, s fokozott hidratálást tesz lehetővé; A glikolsav elősegíti a bőr hámlását, kisimítását és kondicionálását; Az L-arginin aminosavak antioxidánsként működnek. Nem tartalmaz parabéneket, színezéket vagy illatanyagot. Három méretben kapható.


AlloPatch® Pliable AlloPatch® Pliable

Az AlloPatch® Pliable egy aszeptikusan feldolgozott emberi retikuláris bőrszövet, amelyet krónikus vagy akut sebek fedésére használnak. Az MTF Biologics Wound Care termékét úgy dolgozzák fel, hogy eltávolítják a sejteket, miközben megőrzik a mátrix integritását, azzal a szándékkal, hogy kezeljék a specifikus és nem-specifikus gyulladásos válaszok problémáit. Az AlloPatch® Pliable sebkezelő speciális vázként (scaffoldként) használható sérült vagy nem megfelelő belső szövetek, például diabéteszes, vénás vagy nyomási fekélyek pótlására vagy más homológ felhasználásra. Néhány az alkalmazásának előnyei közül: Nyílt szöveti architektúra, amely optimális a sejtinfiltrációhoz és a gazdaszövetek átalakításához; Megőrzi a szövetek természetes szerkezetét; Azonnali használásra előkészített; Nem igényel folyadékpótlást; Több méretben is elérhető; Szobahőmérsékleten három évig eltartható; A rugalmas, vékony fedés megfelel az anatómiának és fenntartja a felületi érintkezést


MIRRAGEN® Advanced Wound Matrix MIRRAGEN® Advanced Wound Matrix

A MIRRAGEN® Advanced Wound Matrix egy biológiailag felszívódó borát alapú üvegszál mátrix. Szándékosan úgy tervezték, hogy biokompatibilis legyen és támogassa a szervezet természetes sebgyógyulási folyamatát. Biztonságos, hatásos és hatékony kezelés kisebb és összetett sebek esetén. A termék különféle akut és krónikus sebek kezelésére alkalmas, beleértve például a részleges és teljes vastagságú sebeket, a nyomási, vénás, diabéteszes, krónikus vaszkuláris fekélyeket, alagutas/aláásott sebeket, műtéti sebeket (donor helyek/graftok, Mohs-műtét után), lézeres műtét utáni, podiátriai sebeket, dehiscentiákat és traumás sebeket (horzsolások, lacerációk, első- és másodfokú égési sebek, bőrszakadások). Néhány az előnyei közül: Biztonságos és könnyen használható a legtöbb sebtípushoz; Rugalmas és alkalmazkodó; A fibrinrög mikroszerkezetét utánozza; Biokompatibilis az élő szövetekkel; Bioreszorbeálható; Nincs szükség az eltávolítására; Szobahőmérsékleten stabil; Nem igényel különleges tárolást, szállítást vagy előkészítést; Hosszan eltartható.


Invia® Liberty™ Negative Pressure Wound Therapy System Invia® Liberty™ Negative Pressure Wound Therapy System

Az Invia® Liberty™ negatívnyomás-terápiás rendszer egy bevált és sokoldalú, újrafelhasználható NPWT-rendszer, amelyet különféle sebtípusok kezelésére terveztek minden betegellátási környezetben. A termék kettős lumennel, szabadalmaztatott, elektronikusan vezérelt visszacsatolási technológiával, intelligens nyomásszabályozással és dinamikus váladékeltávolítással rendelkezik, hogy biztosítsa az előírt nyomást a sebágyon, miközben dinamikusan állítja be a légáramlási ciklusokat, hogy alkalmazkodjon a folyadék ingadozásaihoz (max. 20-szor 5 percenként), pontosabban és hatékonyabban távolítjs el a folyadékot, és újítsa meg az ellátás színvonalát. A rendszer azoknak a betegeknek javallott, akiknél előnyös lenne a szívókészülék (negatív nyomású sebterápia) használata, mivel nyílt sebeken alkalmazva a sebágy lezárásra való előkészítésével, az ödéma csökkentésével, a granulációs szövet képződésének és perfúziójának elősegítésével, valamint a váladék és a fertőző anyagok eltávolításával olyan környezetet teremt, amely elősegíti a másodlagos vagy harmadlagos (késleltetett elsődleges) sebgyógyulást. Zárt sebészeti bemetszések esetén az Invia® Liberty™ NPWT rendszer a zárt környezet fenntartása és a váladék eltávolítása negatívnyomás-terápia alkalmazásával a sebészeti incíziók olyan környezetének a kezelésére is szolgál, amelyek a varrással vagy kapcsos zárás után is folynak.


Cardinal Health™ Kendall™ Silicone 5-Layer Foam Dressing Cardinal Health™ Kendall™ Silicone 5-Layer Foam Dressing

A Kendall™ szilikon szegélyű 5 rétegű habkötszerek sterilek, a habkötszerek rendkívül lélegző filmmel, szuper nedvszívó poliakriláttal, transzferréteggel, erősen nedvszívó habbal és „gyengéd” szilikon ragasztóval készülnek. Az újgenerációs habkötszerek innovatív kialakítást biztosítanak, jobb tapadási és nedvszívó képességgel egy vékonyabb, rugalmasabb kötszerben. Ezek a kötszerek védik és felszívják a sebből származó váladékot, segítve a nedves sebgyógyulási környezet kialakítását. Közepesen és erősen váladékozó, részleges vagy teljes vastagságú sebek kezelésére alkalmazható, beleértve: felfekvést; diabéteszes, vénás és artériás fekélyek; műtét utáni sebek; graft és donor helyek; traumás sebek (pl. bőrszakadások, útkiütések és kisebb sérülések); sérülések és horzsolások.


PuraPly® AM Wound Matrix PuraPly® AM Wound Matrix

A PuraPly® AM Wound Matrix egy natív, térhálós ECM és PHMB antimikrobiális gát, amely akut és krónikus sebek, ezen belül a következők kezelésére javallt: részleges és teljes vastagságú sebek, nyomási fekélyek, vénás fekélyek, diabéteszes fekélyek, krónikus vaszkuláris fekélyek, alagutas sebek, műtéti sebek (donor helyek/graftok, poszt-Mohs műtétek), lézeres műtét utáni, podiátriai, sebdehiscenciás, traumás sebek (abráziók, lacerációk, másodfokú égési sebek, bőrszakadások) és drenáló sebek. Előnyei: Antimikrobiális gátat biztosít a bioterhelés szabályozásához és a biofilm újraképződésének megakadályozásához; Tartós antimikrobiális gát hatást fejt ki a heti debridálások között.


SilvaKollagen® Gel SilvaKollagen® Gel

A SilvaKollagen Gel egy ezüst-oxidos hidrolizált kollagén gél sebkötöző. A kötszerben lévő 1%-os ezüst tartósítószer szabályozza a mikrobiális növekedést a gélben. A termék olyan fiziológiailag kedvező környezetet biztosít, amely elősegíti a sebgyógyulást, miközben védi a sebágyat és az újonnan kialakult granulációs szövetet; segít csökkenteni a fájdalmat a seb helyén; nyugtat és szagtalanít; elősegíti az autolitikus debridálást; illeszkedik bármely sebhelyhez; természetesen nagyon nedvszívó; biológiailag kompatibilis és biológiailag lebomlik, és könnyen használható. A SilvaKollagen akut vagy krónikus sebek kezelésére szolgál, beleértve a nyomási sérüléseket, a diabéteszes fekélyeket, a vénás fekélyeket, a traumás és műtéti sebeket, az első és másodfokú égési sérüléseket, bőrszakadásokat és a graftolt sebeket.


Puracol® Plus Ag+ MicroScaffold™ Collagen Puracol® Plus Ag+ MicroScaffold™ Collagen

A Puracol® Plus Ag+ MicroScaffold™ Collagen egy natív kollagén sebkötöző antibakteriális ezüsttel és egyedülálló, háromdimenziós Microscaffold™ anyaggal, amely elősegíti a természetes gyógyulást. A termék indikációi: részleges és teljes vastagságú sebek, nyomási sérülések, vénás fekélyek, vegyes érrendszeri eredetű fekélyek, diabéteszes fekélyek, első és másodfokú égési sérülések, donor helyek és egyéb vérző felületi sebek, abráziók, másodlagos gyógyulású traumás sebek, felnyíló sebek, műtéti sebek és felnyíló műtéti sebek. Előnyei közül néhány: Bármilyen méretű akut vagy krónikus könnyű és erős váladékú sebhez vágható; Puha gélréteggé alakul; Antimikrobiális ezüstöt használ tiszta kollagénben, hogy tovább tartson a sebágyban; Segít helyreállítani a kémiai egyensúlyt és ugrásszerűen elindítja a gyógyulásban elakadt sebeket; Tiszta szarvasmarha eredetű kollagén natív tripla hélix formátumában; A háromdimenziós szerkezet segíti a sejtek növekedését; A nedvszívó kollagén lapok kezelik a seb nedvességét; Méretre vágható és rétegezhető a mély sebek kezelésére.


RENASYS* GO Negative Pressure Wound Therapy RENASYS* GO Negative Pressure Wound Therapy

A RENASYS* GO tNPWT hatékony, hordozható negatívnyomás-terápiát kínál az ambuláns és posztakut betegeknek, s támogatja a komplex sebek kezelését. A termék azoknak a betegeknek javallott, akiknek előnyös lenne a szívókészülék (negatív nyomású sebterápia), mivel elősegítheti a sebgyógyulást a folyadékok eltávolításával, beleértve az irrigációt és a testnedvek, a sebváladékok és a fertőző anyagok eltávolítását. Az alábbi sebtípusok esetén használható: krónikus, akut, traumás, szubakut és kiszáradt sebek, fekélyek (például nyomási vagy diabéteszes), részleges vastagságú égési sérülések, valamint lebenyek és graftok. Csak néhány az előnyei közül: intuitív kezelőfelület, amely könnyen használható a szolgáltatók és a betegek által is; intuitív biztonsági figyelmeztetések, beleértve az alacsony nyomást, a nagy vákuumot, az eltömődést, a tartály megteltségét és az akkumulátor lemerülését; otthoni egészség mód, amely lezárja a gombokat a szolgáltató terápiás beállításainak védelme érdekében.


AmnioExcel® Plus Placental Allograft Membrane AmnioExcel® Plus Placental Allograft Membrane

Az AmnioExcel® Plus egy háromrétegű placenta allograft, amely amnion-chorion-amnion rétegekből áll. A DryFlex® feldolgozás megőrzi az inherens növekedési faktorokat, a citokineket és az ECM-et (extracelluláris mátrix), amelyek a natív placentaszövetben találhatók. Konfigurációja és feldolgozása biztosítja a műtőben szükséges erőt. Sebfedőként használható, homológ felhasználásra szánták. Az Integra LifeSciences Corp. terméke egy olyan allograft szövet, amelyet homológ védőrétegként használnak a lágyszöveti sebek orvosi utasításra történő ellátása során. Előnyei: Sebtakaróként és védőgátként működik a lágyszövetek helyreállítása során; Elég erős ahhoz, hogy alkalmazásakor felvehető és áthelyezhető legyen, még nedves állapotban is; Könnyen formálódik és alkalmazkodik a sebágyhoz; Szobahőmérsékleten tárolva 5 évig tartható el.


Zetuvit® Plus Silicone Border Zetuvit® Plus Silicone Border

A STRAVIX* Cryopreserved Umbilical Tissue (mélyhűtött köldökszövet) egy olyan strukturális placenta allograft sebkezeléshez és sebészeti alkalmazásokhoz, amely megtartja az összes natív összetevőt, beleértve a növekedési faktorokat és az extracelluláris mátrixot is. Kizárólag homológ sebfedőként, sebészeti barrierként vagy műtéti fedésként használható. Akut és krónikus sebek, diabéteszes fekélyek, nyomási sérülések, műtéti sebek és vénás fekélyek esetén használható. Természetesen alkalmazkodik az összetett anatómiákhoz, és használható csont, ideg, inak, ízületi kapszula, izom és sebészeti háló felett. Alkalmazkodik a sérült szövetekhez, és adhezív barriert képez. Tartós (1-3 mm vastag), a hulladék csökkentése érdekében több méretben is kapható.


STRAVIX* Tissue STRAVIX* Tissue

A STRAVIX* Cryopreserved Umbilical Tissue (mélyhűtött köldökszövet) egy olyan strukturális placenta allograft sebkezeléshez és sebészeti alkalmazásokhoz, amely megtartja az összes natív összetevőt, beleértve a növekedési faktorokat és az extracelluláris mátrixot is. Kizárólag homológ sebfedőként, sebészeti barrierként vagy műtéti fedésként használható. Akut és krónikus sebek, diabéteszes fekélyek, nyomási sérülések, műtéti sebek és vénás fekélyek esetén használható. Természetesen alkalmazkodik az összetett anatómiákhoz, és használható csont, ideg, inak, ízületi kapszula, izom és sebészeti háló felett. Alkalmazkodik a sérült szövetekhez, és adhezív barriert képez. Tartós (1-3 mm vastag), a hulladék csökkentése érdekében több méretben is kapható.


Zetuvit® Plus Silicone Border Zetuvit® Plus Silicone Border

A Zetuvit® Plus Silicone Border közepesen és erősen váladékozó sebek kezelésére alkalmas: akut sebek (égések, műtét utáni, traumás sebek) és krónikus sebek (vénás fekély, nyomási sérülések, diabéteszes lábszárfekély, daganatok) kezelésére. Kiváló páciens-komfortot és elégedettséget, valamint szuperabszorbens magot biztosít a gyors felszívódásért, a szagszabályozásért és a váladék visszatartásáért, még kompresszió alatt is. Előnyei: A sebbel érintkező szilikon réteg biztosítja a váladék gyors átvitelét a kötszerbe; A diffúziós réteg biztosítja a váladék gyors és egyenletes eloszlását a szuperabszorbens magban; A szuperabszorbens mag biztonságosan felszívja és felfogja a folyadékot, még kompresszió alatt is; A laza cellulóz és a szuperabszorbens polimer egyedülálló kombinációja párnázó hatást és nagyobb kényelmet biztosít; A puha élek és a vízlepergető külső réteg védik a ruházatot és az ágyneműt; Légáteresztő; Akár 7 napig is viselhető.


Dakin's Wound Cleanser Pro Dakin's Wound Cleanser Pro

A Dakin's Wound Cleanser Pro (0,0125%-os nátrium-hipoklorit) ugyanaz a nem citotoxikus készítmény, mint a Dakin's Solution Quarter Strength. A termék OTC és Rx formában egyaránt elérhető. OTC-nél kisebb vágások, lacerációk, horzsolások és sebek tisztítására, valamint idegen tárgyak, például szennyeződések és törmelékek eltávolítására szolgál. Az Rx esetében akut, krónikus és nyílt sebek, például 1-4 stádiumú nyomássérülések, diabéteszes láb- és lábszárfekélyek, műtéti sebek, első és másodfokú égési sérülések, valamint graft és donor helyek tisztítására szolgál. Egy független vizsgálat megállapította, hogy a Dakin's Wound Cleanser hatásos számos mikroorganizmus ellen, beleértve a baktériumokat, vírusokat, élesztőket, penészgombákat és rezisztens mikroorganizmuso- kat. A rezisztens baktériumok, köztük az MRSA és a VRE, 30 másodperces expozíció után elpusztultak. A formula nem tartalmas sem antibiotikumot, sem alkoholt vagy szteroidot. Csak külsőleg alkalmazható.NATROX® Oxygen Wound Therapy NATROX® Oxygen Wound Therapy

A seb jelenléte 20%-kal növeli a szervezet oxigénigényét. Nem megfelelő sebgyógyulás következi be akkor, ha az oxigénigény nagyobb, mint a kínálat. A bizonyítékok azt mutatják, hogy az oxigén létfontosságú szerepet játszik a sebgyógyulásban. A NATROX® Oxygen Wound Therapy egy olyan orvosi eszköz, amely az oxigén természetes tulajdonságait használja fel a korábban nem gyógyuló sebek gyógyulásának serkentésére, folyamatosan tiszta, párásított oxigént juttat a sebágyba. Nem invazív, kényelmes, hordozható és rendkívül hatásos. Ideális minden klinikai és otthoni ápolási környezetben. Használható a gyógyulás bármely szakaszában, és bármilyen szokásos másodlagos kötszerrel működik. A puha, háromrétegű anyag finoman alkalmazkodik a sebágyhoz, így még a mély, egyenetlen sebekkel rendelkező páciensek számára is optimális kényelmet biztosít. A cég szabadalmazott „kerék” kialakítása rugalmas, hajlékony anyagból készült, amely könnyedén formálódik a sebekre. Ez a steril, egyszer használatos „kerék” alakú interfész lehetővé teszi a sebváladék szabad bejutását a másodlagos kötszerbe, miközben optimalizálja az oxigénáramlást.


Optifoam® Gentle Silicone Faced Foam and Border Dressing with Liquitrap™ Core Optifoam® Gentle Silicone Faced Foam and Border Dressing with Liquitrap™ Core

Az Optifoam® Gentle segít enyhíteni a kötéscsere okozta fájdalmat és traumát. Speciálisan kialakított szilikon ragasztóval rendelkezik, amely segít a helyén tartani, az abszorbens mag felszívja és megtartja a folyadékot, valamint segít megelőzni a nyírást és a súrlódásokat. A termék alkalmazása nyomási sérülések, részleges és teljes vastagságú sebek, lábszárfekélyek, donorhelyek, sebek, horzsolások, bőrszakadások, valamint első és másodfokú égési sérülések esetén javasolt. A szuper nedvszívó Liquitrap™ mag nagy mennyiségű váladékot szív fel, géllé alakítja és elzárja azt. Az alacsony profilú kialakítás növeli a rugalmasságot és a kényelmet. A fokozott védelem érdekében öt egyedi réteggel alakították ki. A vízálló külső réteg védi a sebet és segít távol tartani a baktériumokat. A nedvesség-pára átviteli sebessége (MVTR) a folyadékszinthez igazodik.


AmnioExcel® Plus Placental Allograft Membrane AmnioExcel® Plus Placental Allograft Membrane

Az AmnioExcel® Plus Placental Allograft Membrane egy vastag háromrétegű allograft, amely amnion-chorion-amnion rétegekből áll. Könnyen alkalmazható, nem oldalspecifikus alkalmazás. A placentából származó allograft szövetet homológ felhasználásra szánják. A háromrétegű membrán megtartja a natív bioaktív placenta szövet növekedési faktor konfigurációját. Segíti az összetett sebek zárását segítő környezet kialakítását. Könnyen kezelhető és alkalmazkodik a sebfelülethez. A DryFlex® megoldás megőrzi az inherens növekedési faktorokat, a citokineket és az ECM-et (extracelluláris mátrix), amelyek a natív placentaszövetben találhatók. Dehidratált és sterilizált, szobahőmérsékleten öt évig tartható el.


eKare InSight™ eKare InSight™

Az eKare InSight™ egy átfogó digitális platform a fejlett sebkezeléshez, beleértve a 3D képalkotást, a dokumentációt és az elemzést. Kompatibilis az összes főbb EHR-rel, EMR-rel és EDC-vel. Alkalmazható akut sebek, égési sérülések, üreges sebek, krónikus sebek, mély sebek, diabéteszes láb, granuláló/epithelializáló sebek, felfekvés, műtéti sebek, traumás sebek, vénás fekélyek esetén. Előnyei: Pontos és következetes 3D-s sebmérés a sztenderdiziált felügyelet érdekében; Automatikus szinkronizálás HIPAA-kompatibilis felhőkiszolgálóval az egyszerűsített dokumentáció érdekében; Hozzáférést biztosít az adatokhoz az egészségügyi ellátás egészében, lehetővé téve a telemedicinát és a távfelügyeletet; Zökkenőmentes integráció az összes főbb EHR-rel (e-kórtörténettel) a munkafolyamatok optimalizálása érdekében.


StrataGRT® StrataGRT®

A StrataGRT® gél egészségügyi szakemberek irányítása alatt használható krónikus és nehezen kezelhető sebek kezelésére, beleértve a krónikus sebeket (pl. vénás és artériás fekélyek, diabéteszes fekélyek, nyomási sérülések), akut sebeket (pl. traumás sebek, égési sérülések, bőrszakadások, műtétek, seb dehiscentia stb.), felszíni sugárterápiát (SRT), biopsziákat, harapásokat, balesetek és/vagy traumák által sérült bőrgátat, vagy kozmetikai és paramedicinális tetoválásokat. Használata során vékony és rugalmas sebkötözővé szárad, amely biztosítja a teljes állandó érintkezést a bőrrel. Elősegíti a nedves gyógyulási környezetet, ami gyorsabb reepitelializációt eredményez. Bakteriosztatikus, megvédi a sebet a vegyi és mikrobiális inváziótól, miközben csökkenti a kontakt dermatitisz kockázatát. Félig áteresztő, amely lehetővé teszi a bőr lélegzését és hidratáltságát. Borotválás nélkül használható olyan expozíciónak kitett területeken, mint az arc és a nyak, valamint az ízületek és a szőrös területek. Nem reaktív, mérhető pH-értéke nincs, és nem tartalmaz szteroidokat, alkoholokat, parabéneket vagy illatanyagokat, így alkalmas csecsemők, gyermekek, érzékeny bőrűek kezelésére, alkalmazható terhesség és szoptatás alatt. Könnyen felvihető anélkül, hogy az újbóli felhordás előtt a korábbit el kellene távolítani. A páciensek otthon is használhatják.


MolecuLight i:X ™ MolecuLight i:X ™

A MolecuLight i:X ™ egy az ellátás helyén használható, baktériumok kimutatására és digitális sebmérésre szolgáló képalkotó készülék. A sebfertőzés hagyományos jelei és tünetei gyakran nem eléggé pontosak a klinikai döntések meghozatalához. A fluoreszcencia elvét kihasználva a MolecuLight i:X biztonságos lila fényt bocsát ki, ezáltal valós időben teszi láthatóvá a fluoreszkáló baktériumokat. A baktériumok vörösen jelennek meg a képen. (A Pseudomonas aeruginosa ciánnak tűnik, ha jelen van.) Lokalizálja a fluoreszkáló baktériumok potenciálisan káros szintjét; megmutatja hol van szükség a debridálásra és a sebtisztításra; optimalizálja a sebágy előkészítését a kezelések előtt; vezérli a mintavételt és a biopsziát; irányítja a sebértékelést az optimális antibiotikum-döntés elősegítése érdekében; támogatja a felelősségteljesebb antimikrobiális kezelést, valamint az oktatást és a betegek bevonását. Emellett képes a seb állapotának dokumentálására: méri a seb felületét; felvételeket készít és rögzíti azokat; nyomon követi és dokumentálja a seb előrehaladását.


Cutimed® Sorbion® Border Cutimed® Sorbion® Border

A Cutimed® Sorbion® Border egy nagy teljesítményű szuperabszorbens kötszer, amelyet az atraumás eltávolítás érdekében erősen tapadó szilikon szegéllyel láttak el. A termék mérsékelten és erősen váladékozó sebekre, például nyomási fekélyekre, lábszárfekélyekre, diabéteszes lábfekélyekre és más, másodlagos szándékkal gyógyuló sebekre, kiszakadt sebek, másodfokú égési sérülések, bőrsipolyok, gombás karcinómák és más típusú sebek kezelésére javallt. váladékozó sebek. Különösen hatékony, ha kompressziós terápiával együtt alkalmazzák a sebeken, például vénás lábszárfekélyeken. Előnyei: Fokozott abszorpció és visszatartás a seb környéki bőr védelme és a gyógyulás elősegítése érdekében; Eltávolítja a szennyeződéseket és a méreganyagokat; Csökkenti a szagokat és minimalizálja a fájdalmat a kötéscsere során; Csökkenti a bioterhelést; Vízálló, hipoallergén akrilát ragasztó; A seb szélének védelme érdekében rugalmas és lélegző; Egyedülálló formája lehetővé teszi a rugalmas alkalmazást a nehezen öltözhető anatómiai helyeken.


Topical Wound Oxygen (TWO2®) Therapy Topical Wound Oxygen (TWO2®) Therapy

A Topical Wound Oxygen (helyi seb oxigén) egy multimodális eljárás krónikus, nehezen gyógyuló sebek kezelésére. A TWO2 végtagkamrával kapható, amely a lábakra és a karokra helyezhető, vagy több tapasz rendszerrel, amely bárhol felhelyezhető a testen. Ezek az FDA által jóváhagyott termékek klinikailag igazoltak, és könnyen használhatók az otthon kényelmében vagy bármilyen klinikai környezetben. A termék krónikus, nehezen gyógyuló sebek kezelésére javasolt, beleértve a diabéteszes lábszárfekélyeket, vénás lábszárfekélyeket, nyomási fekélyeket (3-4. stádiumú nyomási sérülések), műtét utáni és égési sebeket. Az oxigén helyileg és nem szisztémásan kerül alkalmazásra. Az érintésmentes ciklikus kompresszió csökkenti az ödémát. A párásítás elősegíti az ideális sebgyógyulási környezetet. A módszer csökkenti a hipoxiát, küzd a fertőzésekkel és elősegíti az új erek növekedését.


ColActive® Plus Powder Ag ColActive® Plus Powder Ag

A ColActive® Plus Powder Ag egy antimikrobiális kollagénpor, amely kollagénből, CMC-ből, EDTA-ból és ezüst-kloridból készül. Nem-ezüst formátumban is kapható. A termék a teljes- vagy a részleges vastagságú sebek kezelésére javallott, ideértve például a nyomási sérüléseket, a diabéteszes fekélyeket, a vegyes vaszkuláris etiológiájú fekélyeket, a vénás fekélyeket, a donor és graft helyeket, a horzsolások és a lacerációkat, a traumás sebek másodlagos gyógyítását, valamint első- és másodfokú égési sérüléseket. Néhány előnye: - Az EDTA és a kollagén megcélozza és deaktiválja az emelkedett MMP aktivitást - Az alginát és a CMC segít a sebváladék kezelésében és optimalizálja a sebgyógyulási környezetet - Ionos ezüstöt tartalmaz a széles spektrumú antimikrobiális védelem érdekében - Könnyen alkalmazható bármely méretű és helyen lévő sebre.


Debrisoft® Pad és Debrisoft® Lolly Debrisoft® Pad és Debrisoft® Lolly

A Debrisoft® monofil termékek rendkívül hatékony és gyakorlatilag fájdalommentes sebágy előkészítő eszközök, amelyek azonnal látható eredményeket hoznak. Behatol, megbontja és leválasztja a biofilmet, a keratózist és az életképtelen törmeléket mind akut, mind krónikus sebekben, miközben védi a granulációs szövetet is. A Debrisoft Pad-ek ideálisak a sebfelületek tisztítására és a hiperkeratotikus vagy száraz bőr eltávolítására, míg a Debrisoft Lolly biztonságosan eléri a mély, „aláásott” vagy alagútszerű területeket, ahol az alternatív debridálási módszerek nem használhatók. A Debrisoft mind a felületes akut, mind a krónikus sebek tisztítására ajánlott, beleértve, de nem kizárólagosan: lábszárfekélyeket, diabéteszes fekélyeket, nyomási sérüléseket, égési sérüléseket, beleértve a harmadfokú égési sérüléseket sebészeti eltávolítás után és a traumás valamint műtéti sebeket (pl.: horzsolások, bemetszések). A Debrisoft rendkívül hatékony a hyperkeratoticus szövetek eltávolításában is, beleértve a limfödémával összefüggő keratosist, a száraz bőrt és a seborrhoeás plakkokat.Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!