Új termékek és szolgáltatások

Magyar Sebkezelő Társaság

Az alábbiakban a sebkezeléssel, sebgyógyulással és határterületeivel kapcsolatos új termékeket, szolgáltatásokat, innovációkat mutatjuk be az egész világból.Az itt bemutatottak nem feltétlenül hozzáférhetők Magyarországon! Ehhez a rovathoz elsősorban a WoundSource oldalait használjuk fel, de számítunk az Ön javaslataira is! Az információk innen vagy a gyártóktól származnak. A felsorolás nem jelenti az MSKT jóváhagyását vagy ajánlását.


The Topper™ MicroEnvironment Manager™ The Topper™ MicroEnvironment Manager™

A Topper, az iparág első teljesen újrafelhasználható motoros légterelője, amely a mikrokörnyezetben a felesleges hő és nedvesség kezelésére szolgál. A Topper ugyanazon, szabadalmaztatott Air Diffusion Matrix™ technológiával működik, amelyet elsőként vezetett be a vállalat kategóriájában vezető mikroklíma-kezelési támogató felületeken, beleértve a PressureGuard® Easy Air™ termékcsaládot, a PressureGuard® Custom Care® Convertible LAL és a PressureGuard® Protocol™ technológiákat. A Span-America rendszere gyengéd légáramlást biztosít közvetlenül a páraáteresztő felső rétegének alsó részébe, elvezetve a felesleges nedvességgőzt a sérülékeny bőr védelméhez. Csökkenti a hőt, nedvességet, nyomást és szagot a mikrokörnyezetben, anélkül, hogy drága eldobható alkatrészekre lenne szükség.


Rooke® BKA Rigid Protector Rooke® BKA Rigid Protector

Az amerikai Osborn Medical Rooke® BKA Rigid Protectorát a térd alatti amputációk utáni azonnali használatra tervezték annak érdekében, hogy megakadályozzák a kontraktúrákat és az dehiszcenciákat esés esetén. Előnyei: A végtagot semleges, kiterjesztett helyzetben tartja a hajlító kontraktúra kockázatának csökkentése érdekében; Párnázott védelem zuhanás esetén a dehiszcencia megelőzése érdekében; Szigetelt, hogy fokozza a bőr perfúzióját. Főbb jellemzői: Kiváló esésvédelem; A kontraktúra kontrollja; Merev hátsó rögzítést biztosít; Deréköv a felfüggesztéshez; Magas beteg-compliance; Mosható polár belső a természetes felmelegedés érdekében; HCPCS L5450. Térd feletti amputáció esetében nem használható.


Cutimed® Sorbact® Cutimed® Sorbact®

A Cutimed® Sorbact® sikeresen bizonyított a kolonizált és fertőzött sebek nem gyógyszeres, antimikrobiális kezeléseként. Kémiailag aktív szerek használata helyett meglepően egyszerű fizikai elvet alkalmaz a kórokozó baktériumok és gombák hatékony megkötésére és inaktiválására. Minden kötéscserével a csökkent baktériumterhelés segít optimális körülményeket teremteni a seb természetes gyógyulási folyamatában. A BSN Medical termékét bárhol lehet használni, ahol a mikrobák károsítják vagy akadályozzák a seb gyógyulását. Megtisztít minden piszkos, kolonizált vagy fertőzött sebet, tekintet nélkül azok etiológiájára, például a krónikus sebeket, azaz vénás, artériás, diabéteszes vagy nyomási fekélyeket; műtét utáni kiszakadt sebek; traumás sebek; sebek a sipolyok és a tályogok kivágása és a bőr gombás fertőzései után.


PressureAlert™ System PressureAlert™ System

A PressureAlert™ egy háromkomponensű nyomásellenőrző rendszer, amely lehetővé teszi az egészségügyi szolgáltatók és a betegek számára a sebek megelőzését és kezelését. A technológia magában foglalja a szenzort tartalmazó kötszert, egy táblagépet felügyeleti/riasztórendszer szoftverrel és a felhőalapú platformot a klinikai előzmények távfelügyeletéhez és tárolásához. A Walgreen Health Solutions cég (Evanston, USA) rendszere figyelmezteti a betegeket és a gondozókat, amikor a beteg túl nagy nyomást túl sokáig alkalmazott a test magas kockázatú területére. Alkalmazási területei (pl.): diabéteszes lábfekély, nyomási fekély/sérülések, mély szöveti nyomási sérülések (DTPI), műtéti sebek.


Healthy.io Digital Wound ManagementIC-1200-WH Vascu-Ease Portable DVT System Healthy.io Digital Wound Management

A Healthy.io (Boston, USA) FDA által bejegyzett, okostelefon-alapú sebkezelő megoldása lehetővé teszi a klinikusok számára, hogy mérjék és dokumentálják a sebeket, nyomon kövessék a gyógyulás előrehaladását az időben, és központosítsák a sebadatokat egyetlen portálon. Javallatok: Artériás fekélyek; Krónikus sebek; Diabéteszes lábfekélyek: Neuropátiás; Nyomásfekély, 3. és 4. stádium; Vénás elégtelenségi fekélyek. Előnyök: Klinikailag pontos sebmérést tesz lehetővé okostelefon és két kalibrációs matrica segítségével; A gyógyulás előrehaladását nyomon követi az időben, összehasonlítja a seb progressziójának adatait és megjelöli a stagnáló sebeket; Szabványosítja az adatgyűjtést egy alkalmazáson belüli űrlap segítségével; minden adatot biztonságosan tárolnak az alkalmazásban; A szabványos módszerekhez képest akár 85%-kal gyorsítja a dokumentációs időt; Központosítja a sebadatokat egyetlen portálon a teljes láthatóság érdekében.


IC-1200-WH Vascu-Ease Portable DVT System IC-1200-WH Vascu-Ease Portable DVT System

Az IC-1200-WH Vascu-Ease hordozható DVT rendszer egy könnyen használható szekvenciális kompressziós rendszer, amelynek célja, hogy kórházi vagy otthoni környezetben a végtagok véráramlásának stimulálásával megakadályozza a DVT (mélyvénás trombózis) kialakulását. A Bio Compression Systems Inc. terméke a duzzanat és fájdalom csökkentésére, valamint a gyógyulás idejének felgyorsítására szolgál. A cső nélküli megoldást egy teljesen integrált lítium-ion akkumulátorral szállítják, amely több mint 20 órás kezelést biztosít egyetlen feltöltéssel, lehetővé téve (pl.), hogy a betegek könnyen szállíthatók legyenek a kórházból az otthonaikba. Előnyei: Serkenti a keringést; Csökkenti a duzzanatot; Csökkenti a fájdalmat; Segít a bőrfekély gyógyulásában; Egy gombos működés; Kompakt és teljesen hordozható. Új szintű innovációt hoz a pneumatikus kompressziós eszközök kategóriájába.


GEMCORE360°™ PHMB antimikrobiális szilikon szegély hab kötszerek GEMCORE360°™ PHMB Antimicrobial Silicone Border Foam Dressings

Egy polhexametilén-biguanid-dal (PHM) impregnált, lágy szilikon hab kötés, amely in vitro tesztek alapján akár hét napon át is rendkívül hatékony szer a mikroorganizmusok széles spektrumával szemben. A hidrofób szilikon megakadályozza, hogy a kötés a sebágyra tapadjon, és csökkenti a fájdalmat a kötéscsere során. A GEMCORE360°™ PHMB Antimicrobial Silicone Border habkötszerek műtét utáni incíziók, nyomási sérülések, vénás stasis fekélyek, diabéteszes fekélyek, donorhelyek, horzsolások, első és második fokú égési sérülések, dermatológiai rendellenességek (stb.) kezelésére, illetve másodlagos kötésként ajánlják. Néhány az előnyei közül: Antimikrobiális hatás MRSA, MRSE, VRE, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa, Candida albicans és Rhodotorula mucilaginosa ellen; Ellenáll a baktériumok kolonizációjának és csökkenti a baktériumok behatolását a kötésbe; Bizonyítottan teljesít anélkül, hogy negatívan befolyásolná az epithelializációt; Kiváló felszívódási sebesség és elősegíti a gyógyulást nedves sebkörnyezeten keresztül; Csökkenti a maceráció kockázatát.


Stimulen™ kollagén por Stimulen™ Collagen Powder

A Stimulen™ kollagén por hidrolizált módosított kollagénekből áll. A sebbe szórva feloldódik, és védőgélt képez. A Southwest Technologies Inc. (North Kansas City, USA) termékét hosszan tartó alkalmazásra (24 órától 30 napig) javasolják a sebek kezelésében, beleértve: a részleges és teljes vastagságú sebeket, a nyomási fekélyeket (1-4. stádium), a vénás és diabéteszes fekélyeket, a részleges vastagságú égési sérüléseket, az akut sebeket, a horzsolásokat, a traumás sebeket (stb.). Állati eredetű termékekkel kapcsolatosan fennálló allergia esetén nem használható. Előnyök: A kollagénport a sebfolyadékokban lévő természetes enzimek bontják le; A dehidratáció ellen védő gélt képez a sebágyon; Nem szükséges eltávolítani a seb helyéről; Nedves sebgyógyító környezetet biztosít; Nem mérgező és nem irritáló; Könnyen kezelhető. Aktív hatóanyaga: szarvasmarha-kollagén.


UrgoTul™ seb-interfész UrgoTul™ seb-interfész

Az UrgoTul egy LipidoColloid technológiával kialakított hidrofil seb-interfész, amely biztosítja az atraumatikus eltávolítást és az ideális nedves sebkörnyezetet. Amikor sebváladékkal érintkezik, az UrgoTul gélesedik és nedves környezetet teremtve elősegíti a sebgyógyulást. Az UrgoTul serkenti a fibroblasztok szaporodását, biztosítja a tapadásmentességet és a fájdalommentes kötszercserét. Akut és krónikus sebek esetén egyaránt alkalmazható. HBOT alkalmazásakor a használata kontraindikált. Előnyei: Az egyetlen seb-interfész a hidrofil részecskék további előnyeivel, ideális nedves környezetet biztosítva a legfontosabb sejtek számára a gyógyulási folyamatban; Hidrofób anyagokat is tartalmaz, hogy elkerülhető legyen az eltávolításkor a tapadás; Képes jelentős ideig megtartani a bevonatát.


Avelle™ NPWT System Avelle™ NPWT System

Az Avelle™ NPWT Pump egy egyszerhasználatos NPWT szivattyú, legfeljebb 30 napos élettartammal. 80 Hgmm (+/- 20 Hgmm) folyamatos negatív nyomást juttat a sebágyba. Előnyei közé tartozik, hogy a pumpáról való lekapcsolás után akár 1 órán át fenntartja a vákuumot, a puha nyílás, amelyet a nyomáskárosodás kockázatának minimalizálására terveztek, továbbá az egygombos működés is. 8 rétegű Hydrofiber® technológiával kombinálva a rendszer vizsgálatilag bizonyította az NPWT előnyeit a sebgyógyuláshoz szükséges optimális környezet fenntartásában. Olyan betegek számára javasolt, akik profitálhatnak az NPWT-ből, mivel elősegítheti a sebgyógyulást azáltal, hogy az exudátumot és a fertőző anyagokat eltávolítja az alacsony vagy közepesen váladékozó sebekből, például: krónikus sebek (pl. lábfekélyek); akut sebek; szubakut és dehiszkált sebek; traumás sebek; flap-ek és graftok; műtéti úton zárt metszési helyek. Az Avelle™ NPWT-rendszer kórházi, poszt-akut és otthoni egészségügyi környezetben is használható.


Drawtex® Drawtex®

Az exkluzív LevaFiber™ technológiát alkalmazó Drawtex® sebkötöző kapilláris, hidroduktív és elektrosztatikus hatása lehetővé teszi a törmelék eltávolítását, a túlzott sebváladék ellenőrzését, valamint a baktériumok és káros MMP-k kiiktatását, megalapozva a sebgyógyulást vagy -záródást. Az Urgo Medical terméke alkalmazható (például): vénás, neuropátiás láb- és nyomásfekélyekre; égési sérülésekre; sztóma helyekre; amputációkra; nehezen gyógyuló sebekre, pl. vegyes etiológiájú lábfekélyekre, leprával kapcsolatos sebekre, nekrotizáló fasciitisre, gombásodó rákos sebekre és Buruli fekélyekre.


Gold Dust™ Gold Dust™ hidrofil polimer sebtöltő

A fejlett sebkezelő-, kollagén-, hideg/meleg terápiás termékeket és nyomáscsökkentő eszközöket gyártó Southwest Technologies Inc. terméke. Egy nagy nedvszívó képességű hidrofil polimer, amely képes nagy mennyiségű exudátum felszívására és az exudátum visszatartására a mátrixban még nagy nyomás alatt is. A vizes folyadékok csapdában maradnak a polimer mátrixban, és csak párologtató szárítással vagy oldószeres extrakcióval távolíthatók el. Ezért, ha sebkötözőként használják, a Gold Dust™ védi a seb szövetét és a környező periwound területet a macerációtól és a degradációtól. A Gold Dust™ száraz granulátumként használható erősen váladékozó sebeken, de a sebeket a potenciális túlszárítás miatt monitorozni kell. A kötéscserék száma gyakran a napi többszöriről akár napi egyre, sőt 2 vagy 3 naponta egyszerire csökkenthető.


BIAKŌS™ Antimicrobial Skin & Wound Cleanser BIAKŌS™ Antimicrobial Skin & Wound Cleanser

A BIAKŌS™ antimikrobiális bőr- és sebtisztító szennyeződések és idegen anyagok mechanikai tisztítására és eltávolítására szolgál olyan sebekből, mint az 1-4. stádiumú nyomási fekély, a diabéteszes lábfekély, a műtét utáni sebek, az első- és másodfokú égési sérülések, graftok és donorhelyek. Szinergetikusan megtisztítja és eltávolítja a mikrobákat a sebágyból, és segít eltávolítani a planktonikus, éretlen és érett biofilmet. Szabadalmaztatott, gyors hatású, széles spektrumú antimikrobiális szer. Biztonságos és hatékony, nem citotoxikus, nem irritálja a sebet vagy a bőrt, nem szenzibilizáló, az ozmolalitás kiegyensúlyozott, megcélozza a mikróbákat a szagkezelés elősegítése érdekében, bőrpuhító anyagokat tartalmaz és kompatibilis a seb és a bőr pH-jával. Csak külsőleg használható.


Affinity® Affinity®

Az Affinity egy regeneratív és angiogén tulajdonságokkal rendelkező friss amnion allograft. Megőrzi a natív membrán szerkezeti integritását és biofizikai tulajdonságait. 42 napig életképes. Életképes lehetőség a seb és a lágyrész gyógyítására. Természetesen bioaktív gyógyító képesség. Nyitott és ép extracelluláris mátrix. Integrálódik a sejtek és szövetek növekedésének támogatásával. Megőrzi a biofizikai tulajdonságait, hogy javítsa a műtéti kezelést. Tartós: A natív mátrix integritása kiváló scaffoldot biztosít. Rugalmas: fenntartja a membrán természetes hajlékonyságát. Hipotermikusan tárolt, így megőrzi a membrán natív ECM-jét, a növekedési faktorokat és fenntartja a sejtek életképességét. Veleszületett hegesedésgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Gyulladáscsökkentő tulajdonságokat biztosít. Úgy tűnik, hogy növeli a szövetek gyógyulásának és javításának sebességét és minőségét.


Airisana™ Therapeutic Support Surface Airisana™ Therapeutic Support Surface

Az Airisana terápiás támasztófelület ötvözi a célzott levegőellátást és a nyomáskezelési terápia többféle, egyidejű modalitását, egy felületen akár öt másik ágyfelület-típust is felváltva. A termék egy újonnan kifejlesztett algoritmust kínál, amely több nyomásterápiát kombinál, például váltakozó nyomást, merítést, burkolást és nyomás újraelosztást Támogatni kívánja a betegek felszínhez történő alkalmazkodásának megelőzését, és elősegíti az ellátó csoport holisztikus ellátási tervhez való közelítését. Az innovatív, célzott légáramlás csak ott szállítja a levegőt, ahol a legnagyobb szükség van rá - a terhelés, a nedvesség és a hő legnagyobb pontjain. A felület könnyű, a személyzet számára egyszerűvé tesz a szállítást és a tárolást.


Leneva® Allograft Adipose Matrix Leneva® Allograft Adipose Matrix

A Leneva® egyfajta emberi zsírszövet a szövetek rekonstrukciójához. Sérült vagy nem megfelelő integumentális zsírszövet pótlására szolgál. Természetes extracelluláris mátrixként a Leneva biztonságos, természetes megoldás, amely számos klinikai alkalmazással rendelkezik, többek között, de nem kizárólag: diabéteszes lábfekélyek, felfekvések, alagút sebek, szírdaganat (fat pad) rekonstrukciós eljárások. Előnyök: az alkalmazott eljárás megőrzi az allograft zsír extracelluláris mátrixát; keretrendszerként szolgál a sejtszaporodás és a vaszkularizáció támogatására a műtéti helyen. Alkalmazása során antibiotikum nem használható.


Puracyn® Plus Professional Formula Wound Irrigation Solution Puracyn® Plus Professional Formula Wound Irrigation Solution

A Puracyn® Plus Wound Irrigation Solution egy pH-kiegyensúlyozott sebtisztító, amelyet úgy terveztek, hogy az optimális gyógyulási körülmények megteremtése érdekében együttműködjön a seb irrigációjával, debridementjével és kötözésével. A formula egészségügyi szakemberek számára készült tisztításhoz, irrigációhoz, nedvesítéshez és hámlasztáshoz, hogy eltávolítsák a sejttörmeléket (debrist) az akut és krónikus bőrelváltozásokról, amelyek lehetnek részleges vagy teljes vastagságú sebek, például első és másodfokú égési sérülések, 1-4. stádiumú nyomási fekélyek, diabéteszes- és stasis fekélyek, horzsolások és kisebb bőrirritációk, műtét utáni sebek, graftolt és donor helyek. Emellett alkalmazható az abszorbens sebkötözők nedvesítésére is. Előnyei: Az egészséges szövetek károsítása nélkül tisztítja a sebágyat, Csökkenti a seb szagát, Csökkenti a biológiai terhelést, Nem tartalmaz alkoholt vagy jódot, Nem igényel keverést vagy hígítást, Nem mérgező és nem irritáló.


Sequential Circulator Model SC-2004-OC Sequential Circulator Model SC-2004-OC

A Sequential Circulator Az SC-2004-OC szekvenciális keringető szivattyú egy 4 kamrás gradiens, szekvenciális, pneumatikus kompressziós eszköz, amelyet primer vagy szekunder nyiroködéma primer vagy adjunktiv kezelésére szánnak. A készüléket krónikus vénás stasis fekélyek és a kapcsolódó vénás elégtelenségek kezelésére, valamint a végtagok duzzadásának általános kezelésére is használják. Az SC-2004-OC otthoni vagy kórházi használatra készült. Mit csinál a Bio Compression Systems Inc. terméke? Csökkenti a fájdalmat. Javítja a nyirok- és éráramlást. Elősegíti a sebgyógyulást. Megakadályozza a fertőzést. Vénás trombózis esetén hatékony profilaxist biztosít. Csökkenti a dinamikus ödémát.


ProHeal™ Critical Care Advanced Wound Recovery Formula Liquid Protein ProHeal™ Critical Care Advanced Wound Recovery Formula Liquid Protein

A ProHeal Critical Care olyan gyógyhatású élelmiszer (medical food), amelyet kiegészítő fehérjét igénylő sebek és állapotok diétás kezelésére fejlesztettek ki. A ProHeal Critical Care egy folyékony fehérje, amely hidrolizált kollagén és tejsavófehérje koncentrált keverékét tartalmazza a maximális fehérjetartalom és felszívódás érdekében. A termék C-vitamint és az L-arginint is tartalmaz kollagén szintézisének és a sebterületek fokozott véráramlásának, valamint cinket és rezet, a kötőszövet szaporodásának kofaktorainak támogatására. Minden esszenciális és nem esszenciális aminosavat biztosít. Hidrolizált fehérje a gyors felszívódásért és a teljes biológiai hozzáférhetőségért. 100 kalória adagonként. Nektárszerű konzisztencia. Szója, laktóz és gluténmentes. Cukormentes. Adható orálisan vagy etetőcsövön keresztül. Nem GMO


Nu Bandage Nu Bandage

A Nu Bandage egy fejlett, mikrobáknak ellenálló, kompressziós és rögzítő eszköz. Könnyen felvihető, ugyanazon betegen újra felhasználható. Egy csöves multifunkcionális nem szőtt, nem nedvszívó, hőre lágyuló elasztomer. Mindenféle kötést és orvosi eszközt ragasztószalagok, piszkos ragasztók vagy esetlen kötőelemek használata nélkül tart a helyén. A New Bandage Technology LLC terméke egy második védőréteget nyújt azoknak a betegeknek, akiknek a bőre érzékeny a nyomásra és az érintésre. Ideális az alábbiak kezelésére (pl.): nyomás és vénás sztázis fekélyek; cukorbetegség hosszú távú sebellátása; nyomásra és az érintésre érzékeny betegek; égési sérülések és bőrgraftok; nyiroködéma és érrendszeri bőrproblémák.


drySmart® drySmart®

A drysmart™ párnák és pelenkák több mint nagyon jól abszorbensek; okosak. Mindegyiket úgy tervezték, hogy azonnal észlelje a nedvességet és figyelmeztesse az ápolókat. Innovatív technológiájuk biztonságosabbá teszi a betegeket, miközben javítja életminőségüket. A termékeket MicrobeCare™-rel kezelik, hogy csökkentsék a baktériumok, a C. diff és a kontakt dermatitisz elterjedését, s csökkentsék a betegek elesésének kockázatát és a magas költségeket. A vizeletinkontinencia hatékony kezelése létfontosságú. Az intenzív osztályokon ápolt betegek 42%-ánál alakul ki mérsékelt vagy súlyos inkontinenciához társuló dermatitis (IAD). Az inkontinens páciensek körében négyszer gyakoribb az intézményben szerzett nyomási sérülés (FAPI).


PolyMem® Finger/Toe Dressings PolyMem® Finger/Toe Dressings

A PolyMem® Finger/Toe Dressings a Ferris Mfg. Corp. cég terméke. Multifunkcionális interaktív kötszer, amelyet úgy alakítottak ki, hogy könnyedén gördüljön fel a függelékekre vagy a közeli ízületekre, így az átöltözés egyszerű és gyors. A PolyMem® csökkenti a fájdalmat és az ödémát és elősegíti a gyógyulást a seb folyamatos megtisztításával, a nedvesség kiegyensúlyozásával, valamint a gyulladás enyhítésével és fókuszálásával. Előnyök: Segít csökkenteni az ödémát, véraláfutást, fájdalmat és gyulladást nyitott vagy zárt sérülések esetén; A nyitott sebeket folyamatosan tisztítja, feltölti és nedvesíti; Segíts a tartós és az eljárással kapcsolatos fájdalom enyhítésében.


Excel SAP super absorbent dressing Excel SAP super absorbent dressing

A kötszer közepesen súlyosan vagy erősen váladékozó sebek kezelésére javasolt, ideértve a lábfekélyeket, nyomásfekélyeket, diabéteszes lábfekélyeket és a felnyíló műtéti sebeket. Gyártója, az MPD Medical egy Mesquite-i (Texas, USA) székhelyű, fejlett sebkezelési termékekkel foglalkozó cég. A termék négy réteget tartalmaz: szilikon sebbel érintkező réteg (biztosítja a fájdalommentes eltávolítást az epidermális sejtek eltávolítása nélkül), nem szőtt réteg (a folyadékokat széles felületre terjeszti, fokozza az abszorpciós teljesítményt), szuper nedvszívó mag (kivételes abszorpciós képesség, segít minimalizálni a macerációs kockázatot, a speciális félhold minták dinamikus rugalmasságot biztosítanak) és védő hátlap (sima és rugalmas, vízálló és baktériumgátló)


AMERIGEL® Hydrogel Wound Dressing AMERIGEL® Hydrogel Wound Dressing

Az AMERIGEL® Hydrogel Wound Dressing az Oakin®-nal feladata a nedves sebkörnyezet biztosítása. Az egyedi szubsztrátummal rendelkező fejlett formula hosszabb ideig fenntartja a nedvességet, mint a szokásos hidrogélek. Indikációja: sebkötésként való alkalmazásra az I–IV. stádiumú nyomásfekélyek, sztázisos fekélyek, diabéteszes bőrfekélyek, bőrirritáció, vágások, kopások és a perisztomális ápoláshoz kapcsolódó bőrirritáció kezelésére. A termék hosszabb ideig fenntartja a nedvességet, mint a szokásos glicerin vagy só alapú hidrogélek. Összetevői: Bakszakáll kivonata, Oakin® (tölgy kivonat), Polietilén Glycol 400, Polietilén Glycol 3350, Víz, Cink-acetát. Gyártója: AMERX Health Care Corporation (Clearwater, USA)Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!