Új termékek és szolgáltatások

Magyar Sebkezelő Társaság

Az alábbiakban a sebkezeléssel, sebgyógyulással és határterületeivel kapcsolatos új termékeket, szolgáltatásokat, innovációkat mutatjuk be az egész világból.Az itt bemutatottak nem feltétlenül hozzáférhetők Magyarországon! Ehhez a rovathoz elsősorban a WoundSource oldalait használjuk fel, de számítunk az Ön javaslataira is! Az információk innen vagy a gyártóktól származnak. A felsorolás nem jelenti az MSKT jóváhagyását vagy ajánlását.


CompreCares® COMPRECARES Reusable Compression Garment Kits

A CompreCares® egy újrafelhasználható kompressziós ruhakészlet, állítható hevederekkel, zokni béléssel és ACCUTAB technológiával. A saját ACCUTAB rendszer a 20-50 Hgmm közötti nyomástartományban, a kívánt kompressziós szinthez állítható be. A zokni kompressziója 10-15 Hgmm. A Sigvaris terméke vénás lábfekélyek, lymphoedema és ödéma esetén alkalmazható. A speciálisan kialakított szövet távol tartja a nedvességet, s ezáltal segít elkerülni a bőr károsodását. Rendszeresen mosható és legfeljebb 6 hónapig viselhető.


AmnioBand® Viable Membrane AmnioBand® Viable Membrane

Az AmnioBand® életképes membrán egy kriokonzervált emberi allograft, amelyet minimálisan dolgoznak fel, hogy megtartsa a benne rejlő extracelluláris mátrix komponenseket, valamint az endogén, adherens (le nem vált) progenitor sejtek életképes populációját. Az AmnioBand Viable Membrane védőburkolatként szolgál belső és külső szövethibák, köztük akut, krónikus és műtéti úton létrehozott sebek esetén. Csak egyszer használatos. Fenntartja a növekedési faktorokat, a mátrixfehérjéket és az endogén életképes sejteket, amelyekről kimutatták, hogy támogatják a gazdaszövetet. Megfelel az anatómiának és fenntartja a felületi érintkezést. Akut és krónikus sebek széles körére alkalmazható. Többféle méretben kapható. Eltarthatósági ideje 2 év.


SILVRSTAT® Wound Dressing Gel SILVRSTAT® Wound Dressing Gel

Az ABL Medical LLC (American Fork, USA) terméke egy vízalapú gél nedves sebkezelére. A SilvrSTAT® ezüstöt tartalmaz, amely gátolhatja a mikroorganizmusok szaporodását a kötésben. A SilvrSTAT® Antibacterial Wound Dressing Gel (Antibakteriális Sebkötöző Gél) egy vízalapú géles sebkötés, OTC használatra az első és második fokú égési sérülések, horzsolások, kisebb vágások, bőrirritációk helyi kezelésére, valamint engedéllyel rendelkező egészségügyi szakember rendelésére: sebek, úgymint stasis fekélyek, nyomási fekélyek, diabéteszes fekélyek, bőrszakadások, műtéti bemetszések és graftok helyei (stb.). Laboratóriumi vizsgálatok során kimutatták, hogy az ezüst gátolja az olyan mikroorganizmusok szaporodását, mint például: Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, antibiotikumokkal szemben rezisztens baktériumok, MRSA és VRE, valamint a gombákét, például Candida albicans-ét.


Spincare Spincare

Az electrospinning egy elektrosztatikus feltöltésen alapuló módszer nanoszálak előállítására olyan tárgyakhoz, mint a réteges szűrők. Egy izraeli startup, a Nanomedic ezzel a technológiával forradalmasítja a sebkezelést. A Spincare rendszer felváltja a hagyományos sebterápiás megközelítést, mivel egy bőrszerű nanoszálas mátrixot használ a sebek fedésére, új korszakot nyitva meg a személyre szabott és jobb gyógyítás érdekében. A nagyméretű tűzőgéphez hasonlító eszköz egy szabadalmaztatott polimert tölt fel egy eldobható ampullából, és egy védő, hajlékony második bőrként közvetlenül a sebre permetezi azt. Csak egyszer kell alkalmazni, így nincs szükség a kötés cseréjére. 24-48 óra elteltével a betegek rendszeresen zuhanyozhatnak. Amikor az alatta lévő bőr meggyógyul, a felvitt réteg önmagától hámlik le.


Dakin’s Wound Cleanser Dakin’s Wound Cleanser

A Century Pharmaceuticals (Indianapolis) Dakin’s sebtisztítója ideális megoldás minden sebkezelési igényhez. Mechanikusan tisztítja az akut és krónikus sebeket, az 1-4. stádiumú nyomási fekélyeket, a diabéteszes lábfekélyeket és az égési sérüléseket. A Dakin’s Wound Cleanser formulája megegyezik a vállalat „Di-Dak-Sol” és a „Woundclenz” nevű termékeiével, ezeket egyetlen termékbe olvasztva egyszerűsítették a vásárlók, az egészségügyi dolgozók és a betegek vásárlási folyamatát. Nem irritáló, nem citotoxikus, és bebizonyosodott, hogy hatékony a sokféle mikroorganizmus ellen, beleértve a baktériumokat, vírusokat, élesztőket és penészgombákat. Igazolást nyert az is, hogy a Dakin’s sebtisztító 30 másodpercen belül elpusztítja még az olyan rendkívül ellenálló baktériumokat is, mint az MRSA és a VRE. A termék eltarthatósági ideje 2 év, ami nagymértékben meghaladja a többi helyszíni keverék 7 napos eltarthatóságát.


NuShield® NuShield®

A NuShield® egy steril, dehidratált placenta allograft sebfedés, amely az új LayerLoc™ tartósítási eljárásnak köszönhetően megtartja a placenta hártya összes rétegét. Az Organogenesis Inc. termékét akut és krónikus sebek kezelésére, valamint megfelelő műtéti alkalmazásokra ajánlják. Alkalmazható sebvédő burkolatként különféle rész- és teljesvastagságú akut és krónikus sebekre, és sebekre kitett ínnal, izommal, ízületi tokkal vagy csonttal. A NuShield® a seb kezdetétől a teljes gyógyulásig alkalmazható, hetente vagy az egészségügyi szakember döntése alapján. Előnyei: A Novel LayerLoc™ megőrzési módszer megtartja a placenta hártya minden rétegét, amely számos növekedési faktort és citokineket tartalmaz, angiogén, regeneráló és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal; Valós bizonyítékok és in vitro vizsgálatok igazolják, hogy a NuShield® segíti a gyógyulást a különféle sebtípusokban és -méretekben.


Debrichem® Debrichem®

A DEBRICHEM® a holland DEBx Medical cég savas gélje, amely egyszer használatos orvostechnikai eszköz tanúsítást kapott. A terméket helyi alkalmazásra szánják, hogy megkönnyítsék a sebek fertőzésének megszüntetését a debridement, majd a tisztítás és kötszerezés útján. Használatával a biofilm megszakadása és a fertőzés eltávolítása a krónikus sebekben akár 60 másodperc alatt elérhető. A vízmolekuláknak a biofilmből történő eltávolításával a szárító gél gyorsan szétszakítja a seb biofilmjét, kórokozóit és gyulladásos fehérjéit, azzal a céllal, hogy a krónikus sebeket akut sebekké alakítsa. A biofilm és az abban jelenlévő kórokozók kiszárítása a sebet műtéti helyett kémiai úton tisztítja. Egyetlen kezelés és a seb steril vagy sós vízzel történő lemosása után megindul a seb természetes gyógyulási folyamata.


Biatain® Silicone with 3DFit™ Technology Biatain® Silicone with 3DFit™ Technology

A Biatain® Silicone egy puha, rugalmas habkötés, fejlett ötrétegű felépítéssel, amely szilikon kontaktrétegből, egyedi Biatain® habból, szuperabszorbens rétegből, szövetrétegből és páraáteresztő felső filmből áll. Az egyedülálló 3DFit Technology™ technológiával rendelkező termék az optimális gyógyulási körülmények érdekében akár 2 cm-ig megfelel a sebágynak, hogy kitöltse a holt teret és csökkentse az exudátum összegyűlését. Függőlegesen, és nem keresztben szívja fel a sebfolyadékot, távol tartva azt a környező bőrtől. Bezárja és visszatartja az exudátumot, beleértve a vastagabb, viszkózusabb váladékot, még kompresszió alatt is. A Biatain® a tisztuló sebek kezelésére szolgál, és megelőző terápia részeként is alkalmazható a bőr károsodásának megelőzésére, pl. a nyomási sérülések vagy a műtét utáni hólyagosodás prevenciójára.


HYCOL® Hydrolyzed Collagen Powder HYCOL® Hydrolyzed Collagen Powder

A HYCOL® Hydrolyzed Collagen Powder egy hidrolizált kollagén sebkötés (kb. 95% I. típusú kollagén). Alkalmazása mérsékelten vagy erősen váladékozó sebekre ajánlott. A Sanara MedTech (Fort Worth, USA) terméke I. típusú szarvasmarha hidrolizált kollagén és nem tartalmaz adalékokat. A nedves sebkörnyezet fenntartásával elősegíti a gyógyulást. Jól alkalmazható a nehezen elérhető sebeknél. Tartósítószer- és műszál-mentes, biztonságos és nem mérgező; Minden sebfázisban használható; Három évig eltartható. Indikáció: Krónikus és akut sebek; Részleges és teljes vastagságú sebek; Nyomási sérülések I-IV; Vénás stasis fekélyek; Artériás fekélyek; Diabéteszes fekélyek; Traumás sebek; Első- és másodfokú égési sérülések.


LiquiBand® Rapid™ Adhesives LiquiBand® Rapid™ Adhesives

A LiquiBand® Rapid™ helyi bőrragasztó 30 másodperc alatt erős, hosszan tartó sebzárást biztosít. A Medline Industries Inc. (Mundelein, USA) termékének előnyei: Steril 2-oktil-cianoakrilát-ragasztó a csúcsminőségű, tartós szilárdságért és rugalmasságért; Az egyedi kialakítás kevesebb erőfeszítést igényel, több ragasztót tesz elérhetővé, mint a vezető versenytárs, és sima habcsúccsal rendelkezik a ragasztó egyenletes eloszlásához a bemetszésen és a seb szélén túl; Csökkenti a költségeket és a kapocs vagy a varrás eltávolításának szükségességét; Gyorsabb zárás műtéti incíziókon és lacerációkon; Hatékony gátja a mikrobiális penetrációnak.


LumiHeal System LumiHeal System

A kanadai központú Klox Technologies cég LumiHeal Rendszere a fluoreszcencia biomoduláció alapelveit alkalmazza a károsodott és sérült bőr kezelésére azáltal, hogy sejtszinten szállítsa a fluoreszcenciát annak érdekében, hogy befolyásolja a gyógyulás három kritikus szakaszát, a gyulladást, a proliferációt és a „remodellinget”. Az aktív sebkezelő megoldás a LED aktiválása során a Light Absorbing Molecule (LAM) gél fluoreszcenciát generál, amely különböző mélységekben magas válaszarányt biztosít, és beindítja seb regressziójának kezdetét, miközben kiváló biztonsági profilt nyújt. A LumiHeal innovatív, fájdalommentes, nem invazív, költséghatékony alternatívát kínál a krónikus és akut sebek kezelésére. A rendelkezésre álló sokféle hagyományos kezelési lehetőség ellenére sok beteg nem reagál, és jelentős kényelmetlenségnek és szorongásnak van kitéve.


The Topper™ MicroEnvironment Manager™ The Topper™ MicroEnvironment Manager™

A Topper, az iparág első teljesen újrafelhasználható motoros légterelője, amely a mikrokörnyezetben a felesleges hő és nedvesség kezelésére szolgál. A Topper ugyanazon, szabadalmaztatott Air Diffusion Matrix™ technológiával működik, amelyet elsőként vezetett be a vállalat kategóriájában vezető mikroklíma-kezelési támogató felületeken, beleértve a PressureGuard® Easy Air™ termékcsaládot, a PressureGuard® Custom Care® Convertible LAL és a PressureGuard® Protocol™ technológiákat. A Span-America rendszere gyengéd légáramlást biztosít közvetlenül a páraáteresztő felső rétegének alsó részébe, elvezetve a felesleges nedvességgőzt a sérülékeny bőr védelméhez. Csökkenti a hőt, nedvességet, nyomást és szagot a mikrokörnyezetben, anélkül, hogy drága eldobható alkatrészekre lenne szükség.


Rooke® BKA Rigid Protector Rooke® BKA Rigid Protector

Az amerikai Osborn Medical Rooke® BKA Rigid Protectorát a térd alatti amputációk utáni azonnali használatra tervezték annak érdekében, hogy megakadályozzák a kontraktúrákat és az dehiszcenciákat esés esetén. Előnyei: A végtagot semleges, kiterjesztett helyzetben tartja a hajlító kontraktúra kockázatának csökkentése érdekében; Párnázott védelem zuhanás esetén a dehiszcencia megelőzése érdekében; Szigetelt, hogy fokozza a bőr perfúzióját. Főbb jellemzői: Kiváló esésvédelem; A kontraktúra kontrollja; Merev hátsó rögzítést biztosít; Deréköv a felfüggesztéshez; Magas beteg-compliance; Mosható polár belső a természetes felmelegedés érdekében; HCPCS L5450. Térd feletti amputáció esetében nem használható.


Cutimed® Sorbact® Cutimed® Sorbact®

A Cutimed® Sorbact® sikeresen bizonyított a kolonizált és fertőzött sebek nem gyógyszeres, antimikrobiális kezeléseként. Kémiailag aktív szerek használata helyett meglepően egyszerű fizikai elvet alkalmaz a kórokozó baktériumok és gombák hatékony megkötésére és inaktiválására. Minden kötéscserével a csökkent baktériumterhelés segít optimális körülményeket teremteni a seb természetes gyógyulási folyamatában. A BSN Medical termékét bárhol lehet használni, ahol a mikrobák károsítják vagy akadályozzák a seb gyógyulását. Megtisztít minden piszkos, kolonizált vagy fertőzött sebet, tekintet nélkül azok etiológiájára, például a krónikus sebeket, azaz vénás, artériás, diabéteszes vagy nyomási fekélyeket; műtét utáni kiszakadt sebek; traumás sebek; sebek a sipolyok és a tályogok kivágása és a bőr gombás fertőzései után.


PressureAlert™ System PressureAlert™ System

A PressureAlert™ egy háromkomponensű nyomásellenőrző rendszer, amely lehetővé teszi az egészségügyi szolgáltatók és a betegek számára a sebek megelőzését és kezelését. A technológia magában foglalja a szenzort tartalmazó kötszert, egy táblagépet felügyeleti/riasztórendszer szoftverrel és a felhőalapú platformot a klinikai előzmények távfelügyeletéhez és tárolásához. A Walgreen Health Solutions cég (Evanston, USA) rendszere figyelmezteti a betegeket és a gondozókat, amikor a beteg túl nagy nyomást túl sokáig alkalmazott a test magas kockázatú területére. Alkalmazási területei (pl.): diabéteszes lábfekély, nyomási fekély/sérülések, mély szöveti nyomási sérülések (DTPI), műtéti sebek.Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!