Új termékek és szolgáltatások archívuma

Magyar Sebkezelő Társaság

Az alábbiakban a sebkezeléssel, sebgyógyulással és határterületeivel kapcsolatos új termékeket, szolgáltatásokat, innovációkat mutatjuk be az egész világból.Az itt bemutatottak nem feltétlenül hozzáférhetők Magyarországon! Ehhez a rovathoz elsősorban a WoundSource oldalait használjuk fel, de számítunk az Ön javaslataira is! Az információk innen vagy a gyártóktól származnak. A felsorolás nem jelenti az MSKT jóváhagyását vagy ajánlását.


PressureGuard Easy Air® PressureGuard Easy Air®

Az orvosok a mikroklímakezelést úgy választják meg, hogy a túlzott izzadságot és hőt kiküszöböljék, amelyek macerációt okozhatnak és a bőr állapotromlásához vezethetnek. A Span-America cég állítása szerint a PressureGuard Easy Air dokumentáltan felülmúlja minden vezető mikroklímamenedzsment rendszert (LAL) ezen a kulcsfontosságú teljesítményterületen. A megfelelő kialakítás erőteljes, bevált hatást gyakorol a felesleges nedvességre és a macerációra. A termék áramkimaradás esetén is felfújt állapotban marad. Telepítése, tisztítása és használata rendkívül egyszerű. Az „On/Off” gombok külön-külön szabályozzák a légáramot és a váltakozó nyomást.


Marathon® No Sting Cyanoacrylate Skin Protectant Marathon® No Sting Cyanoacrylate Skin Protectant

A Marathon® No Sting Cyanoacrylate Skin Protectant cianoakrilát bőrvédő szert arra tervezték, hogy megvédje az intakt vagy sérült bőrt a súrlódástól vagy nedvességtől (pl. vizelet, váladék, izzadtság és egyéb testfolyadékok), amelyek macerációt okozhatnak. A robosztus, rugalmas és hosszú élettartamú formula gyorsan szárad, és lélegző, sértetlen vagy sérült, törékeny, perisztomális és periwound bőrre javallott. Lila árnyalatú, hogy egyértelműen jelezze a termék jelenlétét a bőrön, illetve, hogy mikor kell ismételten alkalmazni.


i:X Sterile Surgical Sleeve Convenience Kit i:X® Sterile Surgical Sleeve Convenience Kit

Egy új készlet került forgalomba a műtéti és/vagy izolációs baktériumok képalkotásának segítésére. A MolecuLight cég (Toronto, Kanada) i:X steril sebészeti sleeve (zsák) készlete egy új, optikailag tiszta anyagból készül, amely nem zavarja vagy rontja az eszköz fluoreszcens jeleit vagy képminőségét. Csak néhány példa a sebkezelésben történő alkalmazásra: Műtőben történő alkalmazás, ideértve az égési seb tisztítását, debridementet, bőrpótlásra és/vagy graftra történő alkalmazást, valamint az érsebészeti alkalmazásokat; Ott, ahol az eszközt védeni kell a betegektől, például COVID-19 osztályon vagy MRSA izoláló helyiségben; Ott, ahol magát az eszközt kell védeni egy eljárástól, például ultrahanggal végzett sebkezelés esetén, ahol az eljárás jellege miatt a részecskék levegőbe kerülnek. A készlet tartalmaz: egy steril zsákot, egy nem-steril ragasztó adaptert, egy steril papír vonalzót (mindegyik egyszerhasználatos) és használati utasítást.


WoundZoom WoundZoom

A WoundZoom egy gyorsan növekvő, elsősorban képalkotással foglalkozó egészségügyi technológiai vállalat, a Perceptive Solutions (Stevens Point, USA) integrált sebkezelő megoldása. A 3D képalkotó, diagnosztikai, kezelési, analitikai és jelentéstételi funkciók fejlett digitális intelligenciát hoznak a sebkezelés területére, javítva a szolgáltató teljesítményét és az ellátások eredményét. A WoundZoom strukturált és menedzselt dokumentációs folyamatával modern, klinikai szigorúságot biztosít a sebkezelésben a munkafolyamatok egységesítése, a szabálytalanság csökkentése és végül a sebgyógyulás elősegítése érdekében. A fejlett képalkotás hatékonyabban méri és karakterizálja a sebeket. A sebkezelés során a releváns adatokat - beleértve a hosszúságot, a szélességet, a mélységet, a felületet, a térfogatot és a szövet-osztályozást - mérve lehetőséget biztosít az orvosoknak, hogy magabiztosan kísérletezzék ki a legmegfelelőbb ellátást.


Comfort Release Border Adhesive Foam Dressings Comfort Release® Border Adhesive Foam Dressings

A Comfort Release® Border Adhesive Foam Dressings hidrofil habpárnája lágy habból készül, amely kényelmes, rugalmas és nagy nedvszívó képességű. Lélegző és teljes mértékben telített állapotban akár 50%-kal is bővül. A szegély egy nemszőtt film, erős aciklusos ragasztóval, kiváltott „bőrelengedéssel”. A gyártó, a Global BioMedical Technologies LLC. cég (Bonita Springs, USA) állítása szerint az első habkötszer, amely fájdalom és diszkomfort-érzet nélkül távolítható el. Megfelelő eltávolítás esetén kiküszöböli a bőr sérüléseit. Hatóanyag: 70% izopropil-alkohol, telített prep párnák.


FlexPress2 Lite™ 2 Layer Compression Bandage System FlexPress2 Lite™ 2 Layer Compression Bandage System

A FlexPress2 Lite 2 rétegű kompressziós kötszer-rendszer a DermaPress Compression Systems termékcsaládhoz tartozó teljes kötszerkészlet, amely egy habszivacs- és egy kohéziós kompressziós kötszerből áll. Hatékony kompressziót biztosít a vénás lábfekélyekkel kapcsolatos ödéma kezelésére, a megfelelő artériás keringés biztosításával. Biztosítja az alsó lábszár könnyű és közepes mértékű összenyomását, elősegítve az ödéma kezelését és a vénás vér visszatérését. Abszorbens a váladék kezelésére. All-in-one készlet a kötszer cseréjének felgyorsítására. Legfeljebb 7 napig viselhető.


Hy-Tape®, The Original Pink Tape® Hy-Tape®, The Original Pink Tape®

A Hy-Tape®, The Original Pink Tape® egy vízálló, latexmentes, UPF 50+ cink-oxid alapú ragasztószalag, amely gyengéd a bőrhöz. Többféle formátumban kapható, a kötszerek, a sztóma és egyéb orvosi eszközök rögzítéséhez. A Hy-Tape óvatosan távolítható el, hogy a bőr sértetlen maradjon. Vékony, kényelmes és rugalmas a fizikális gyakorlatok közben, vagy olyan területeken, mint a térd vagy a könyök. Vízálló, ami jól jön úszáskor vagy verejtékezéskor is. Nem igényel testápolót. A testhőmérséklet emelkedésével nem válik agresszívvá.


EpiFix EpiFix® Dehydrated Human Amnion/Chorion Membrane (dHACM) Allograft

Az EpiFix® dehidratált emberi amnion/chorion membrán (dHACM) allograft egy placentális alapú szövettermék, amely gátként működik és védő környezetet biztosít a gyógyulás elősegítéséhez. Több extracelluláris mátrix fehérjét, növekedési faktort, citokint és egyéb speciális fehérjét tartalmaz. Az EpiFix-et a szabadalmaztatott PURION®-eljárással állítják elő, amely megvédi a finom scaffoldokat a feldolgozás során, sértetlen kollagénmátrixot hagyva. Az eredmény egy tartós, természetes gátló tulajdonságokkal bíró allograft, amelyet megfelelő környezeti feltételek mellett akár 5 évig is lehet tárolni. A termék lapos, rácsos és szemcsés konfigurációban, valamint a pazarlás csökkentése érdekében több különböző méretben kapható.


Puracyn® Plus Puracyn® Plus Professional Formula Wound Irrigation Solution

A Puracyn Plus sebkezelő oldat egy pH-értékkel kiegyensúlyozott, következő generációs, szuper-oxigenizált sebtisztító, amelyet úgy terveztek, hogy az optimális sebgyógyulás érdekében együttműködjön a seb irrigációjának, megtisztításának és a kötszerezésének folyamatával. A fejlett hipoklóros technológián alapuló termékcsalád gazdaságos megoldást kínál minden sebtípushoz, s egy olyan termékportfóliót kínál az orvosoknak, amely kifejezetten a sebkezelési protokollok fejlesztésére és korszerűsítésére készült. A hipoklórossav egy ismert antimikrobiális szer, amely megakadályozza a mikroorganizmusok növekedését a termékeken belül.


Remora Remora™

A Parasol Medical LLC (Barclay, USA) terméke, a Remora egy szabadalmaztatott negatívnyomás terápiás (NPWT) készülék, amely zajtalanul, motor nélkül biztosítja a folyamatos nyomásszintet. A költséghatékony, 7 nap után eldobható szivattyú a nagy térfogatú, 350 ml-es tartályával a sebek széles skálájának a kezelésére képes. Az előnyei közé tartozik (pl.) 3 programozható, előre beállított beállítás; a riasztási jelzések teljes skálája; kis tömeg, s emiatt kompakt, hordozható kivitel. 75, 100 és 125 Hgmm nyomás biztosítására képes.
Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!