Új termékek és szolgáltatások archívuma

Magyar Sebkezelő Társaság

Az alábbiakban a sebkezeléssel, sebgyógyulással és határterületeivel kapcsolatos új termékeket, szolgáltatásokat, innovációkat mutatjuk be az egész világból.Az itt bemutatottak nem feltétlenül hozzáférhetők Magyarországon! Ehhez a rovathoz elsősorban a WoundSource oldalait használjuk fel, de számítunk az Ön javaslataira is! Az információk innen vagy a gyártóktól származnak. A felsorolás nem jelenti az MSKT jóváhagyását vagy ajánlását.


NuShield® NuShield®

A NuShield® egy steril, dehidratált placenta allograft sebfedés, amely az új LayerLoc™ tartósítási eljárásnak köszönhetően megtartja a placenta hártya összes rétegét. Az Organogenesis Inc. termékét akut és krónikus sebek kezelésére, valamint megfelelő műtéti alkalmazásokra ajánlják. Alkalmazható sebvédő burkolatként különféle rész- és teljesvastagságú akut és krónikus sebekre, és sebekre kitett ínnal, izommal, ízületi tokkal vagy csonttal. A NuShield® a seb kezdetétől a teljes gyógyulásig alkalmazható, hetente vagy az egészségügyi szakember döntése alapján. Előnyei: A Novel LayerLoc™ megőrzési módszer megtartja a placenta hártya minden rétegét, amely számos növekedési faktort és citokineket tartalmaz, angiogén, regeneráló és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal; Valós bizonyítékok és in vitro vizsgálatok igazolják, hogy a NuShield® segíti a gyógyulást a különféle sebtípusokban és -méretekben.


Debrichem® Debrichem®

A DEBRICHEM® a holland DEBx Medical cég savas gélje, amely egyszer használatos orvostechnikai eszköz tanúsítást kapott. A terméket helyi alkalmazásra szánják, hogy megkönnyítsék a sebek fertőzésének megszüntetését a debridement, majd a tisztítás és kötszerezés útján. Használatával a biofilm megszakadása és a fertőzés eltávolítása a krónikus sebekben akár 60 másodperc alatt elérhető. A vízmolekuláknak a biofilmből történő eltávolításával a szárító gél gyorsan szétszakítja a seb biofilmjét, kórokozóit és gyulladásos fehérjéit, azzal a céllal, hogy a krónikus sebeket akut sebekké alakítsa. A biofilm és az abban jelenlévő kórokozók kiszárítása a sebet műtéti helyett kémiai úton tisztítja. Egyetlen kezelés és a seb steril vagy sós vízzel történő lemosása után megindul a seb természetes gyógyulási folyamata.


Biatain® Silicone with 3DFit™ Technology Biatain® Silicone with 3DFit™ Technology

A Biatain® Silicone egy puha, rugalmas habkötés, fejlett ötrétegű felépítéssel, amely szilikon kontaktrétegből, egyedi Biatain® habból, szuperabszorbens rétegből, szövetrétegből és páraáteresztő felső filmből áll. Az egyedülálló 3DFit Technology™ technológiával rendelkező termék az optimális gyógyulási körülmények érdekében akár 2 cm-ig megfelel a sebágynak, hogy kitöltse a holt teret és csökkentse az exudátum összegyűlését. Függőlegesen, és nem keresztben szívja fel a sebfolyadékot, távol tartva azt a környező bőrtől. Bezárja és visszatartja az exudátumot, beleértve a vastagabb, viszkózusabb váladékot, még kompresszió alatt is. A Biatain® a tisztuló sebek kezelésére szolgál, és megelőző terápia részeként is alkalmazható a bőr károsodásának megelőzésére, pl. a nyomási sérülések vagy a műtét utáni hólyagosodás prevenciójára.


HYCOL® Hydrolyzed Collagen Powder HYCOL® Hydrolyzed Collagen Powder

A HYCOL® Hydrolyzed Collagen Powder egy hidrolizált kollagén sebkötés (kb. 95% I. típusú kollagén). Alkalmazása mérsékelten vagy erősen váladékozó sebekre ajánlott. A Sanara MedTech (Fort Worth, USA) terméke I. típusú szarvasmarha hidrolizált kollagén és nem tartalmaz adalékokat. A nedves sebkörnyezet fenntartásával elősegíti a gyógyulást. Jól alkalmazható a nehezen elérhető sebeknél. Tartósítószer- és műszál-mentes, biztonságos és nem mérgező; Minden sebfázisban használható; Három évig eltartható. Indikáció: Krónikus és akut sebek; Részleges és teljes vastagságú sebek; Nyomási sérülések I-IV; Vénás stasis fekélyek; Artériás fekélyek; Diabéteszes fekélyek; Traumás sebek; Első- és másodfokú égési sérülések.


LiquiBand® Rapid™ Adhesives LiquiBand® Rapid™ Adhesives

A LiquiBand® Rapid™ helyi bőrragasztó 30 másodperc alatt erős, hosszan tartó sebzárást biztosít. A Medline Industries Inc. (Mundelein, USA) termékének előnyei: Steril 2-oktil-cianoakrilát-ragasztó a csúcsminőségű, tartós szilárdságért és rugalmasságért; Az egyedi kialakítás kevesebb erőfeszítést igényel, több ragasztót tesz elérhetővé, mint a vezető versenytárs, és sima habcsúccsal rendelkezik a ragasztó egyenletes eloszlásához a bemetszésen és a seb szélén túl; Csökkenti a költségeket és a kapocs vagy a varrás eltávolításának szükségességét; Gyorsabb zárás műtéti incíziókon és lacerációkon; Hatékony gátja a mikrobiális penetrációnak.


LumiHeal System LumiHeal System

A kanadai központú Klox Technologies cég LumiHeal Rendszere a fluoreszcencia biomoduláció alapelveit alkalmazza a károsodott és sérült bőr kezelésére azáltal, hogy sejtszinten szállítsa a fluoreszcenciát annak érdekében, hogy befolyásolja a gyógyulás három kritikus szakaszát, a gyulladást, a proliferációt és a „remodellinget”. Az aktív sebkezelő megoldás a LED aktiválása során a Light Absorbing Molecule (LAM) gél fluoreszcenciát generál, amely különböző mélységekben magas válaszarányt biztosít, és beindítja seb regressziójának kezdetét, miközben kiváló biztonsági profilt nyújt. A LumiHeal innovatív, fájdalommentes, nem invazív, költséghatékony alternatívát kínál a krónikus és akut sebek kezelésére. A rendelkezésre álló sokféle hagyományos kezelési lehetőség ellenére sok beteg nem reagál, és jelentős kényelmetlenségnek és szorongásnak van kitéve.


The Topper™ MicroEnvironment Manager™ The Topper™ MicroEnvironment Manager™

A Topper, az iparág első teljesen újrafelhasználható motoros légterelője, amely a mikrokörnyezetben a felesleges hő és nedvesség kezelésére szolgál. A Topper ugyanazon, szabadalmaztatott Air Diffusion Matrix™ technológiával működik, amelyet elsőként vezetett be a vállalat kategóriájában vezető mikroklíma-kezelési támogató felületeken, beleértve a PressureGuard® Easy Air™ termékcsaládot, a PressureGuard® Custom Care® Convertible LAL és a PressureGuard® Protocol™ technológiákat. A Span-America rendszere gyengéd légáramlást biztosít közvetlenül a páraáteresztő felső rétegének alsó részébe, elvezetve a felesleges nedvességgőzt a sérülékeny bőr védelméhez. Csökkenti a hőt, nedvességet, nyomást és szagot a mikrokörnyezetben, anélkül, hogy drága eldobható alkatrészekre lenne szükség.


Rooke® BKA Rigid Protector Rooke® BKA Rigid Protector

Az amerikai Osborn Medical Rooke® BKA Rigid Protectorát a térd alatti amputációk utáni azonnali használatra tervezték annak érdekében, hogy megakadályozzák a kontraktúrákat és az dehiszcenciákat esés esetén. Előnyei: A végtagot semleges, kiterjesztett helyzetben tartja a hajlító kontraktúra kockázatának csökkentése érdekében; Párnázott védelem zuhanás esetén a dehiszcencia megelőzése érdekében; Szigetelt, hogy fokozza a bőr perfúzióját. Főbb jellemzői: Kiváló esésvédelem; A kontraktúra kontrollja; Merev hátsó rögzítést biztosít; Deréköv a felfüggesztéshez; Magas beteg-compliance; Mosható polár belső a természetes felmelegedés érdekében; HCPCS L5450. Térd feletti amputáció esetében nem használható.


Cutimed® Sorbact® Cutimed® Sorbact®

A Cutimed® Sorbact® sikeresen bizonyított a kolonizált és fertőzött sebek nem gyógyszeres, antimikrobiális kezeléseként. Kémiailag aktív szerek használata helyett meglepően egyszerű fizikai elvet alkalmaz a kórokozó baktériumok és gombák hatékony megkötésére és inaktiválására. Minden kötéscserével a csökkent baktériumterhelés segít optimális körülményeket teremteni a seb természetes gyógyulási folyamatában. A BSN Medical termékét bárhol lehet használni, ahol a mikrobák károsítják vagy akadályozzák a seb gyógyulását. Megtisztít minden piszkos, kolonizált vagy fertőzött sebet, tekintet nélkül azok etiológiájára, például a krónikus sebeket, azaz vénás, artériás, diabéteszes vagy nyomási fekélyeket; műtét utáni kiszakadt sebek; traumás sebek; sebek a sipolyok és a tályogok kivágása és a bőr gombás fertőzései után.


PressureAlert™ System PressureAlert™ System

A PressureAlert™ egy háromkomponensű nyomásellenőrző rendszer, amely lehetővé teszi az egészségügyi szolgáltatók és a betegek számára a sebek megelőzését és kezelését. A technológia magában foglalja a szenzort tartalmazó kötszert, egy táblagépet felügyeleti/riasztórendszer szoftverrel és a felhőalapú platformot a klinikai előzmények távfelügyeletéhez és tárolásához. A Walgreen Health Solutions cég (Evanston, USA) rendszere figyelmezteti a betegeket és a gondozókat, amikor a beteg túl nagy nyomást túl sokáig alkalmazott a test magas kockázatú területére. Alkalmazási területei (pl.): diabéteszes lábfekély, nyomási fekély/sérülések, mély szöveti nyomási sérülések (DTPI), műtéti sebek.

Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!