Új termékek és szolgáltatások archívuma

Magyar Sebkezelő Társaság

Az alábbiakban a sebkezeléssel, sebgyógyulással és határterületeivel kapcsolatos új termékeket, szolgáltatásokat, innovációkat mutatjuk be az egész világból.Az itt bemutatottak nem feltétlenül hozzáférhetők Magyarországon! Ehhez a rovathoz elsősorban a WoundSource oldalait használjuk fel, de számítunk az Ön javaslataira is! Az információk innen vagy a gyártóktól származnak. A felsorolás nem jelenti az MSKT jóváhagyását vagy ajánlását.


dermaPACE® System dermaPACE® System

A koronavírus-járvány által kiváltott igényekre reagálva az elsősorban a lökéshullám technológia területén működő SANUWAVE Health Inc. már otthoni körülményekre adaptáltan is kínálja dermaPACE® System elnevezésű termékét. Az eszköz CE tanúsítvánnyal is rendelkezik, hogy az impulzus akusztikus hullámok alkalmazhatók legyenek a bőr és a bőr alatti lágyszövetek akut és krónikus defektusaira, pl. műtét utáni rossz sebgyógyulás, poszt-traumás sebek, égési sebek, decubitus-, diabéteszes-, artériás- és vénás fekélyek esetén.


AlloPatch® Pliable AlloPatch® Pliable

Az AlloPatch Pliable adományozott humán allograft dermisz, amelyet minimálisan dolgoznak fel a dermális sejtek eltávolításához, és etanol oldatba csomagolják. Az AlloPatch Pliable szövetet mélyen vágott szövetekből dolgozzák fel, amelyekből az epidermális réteget fizikailag eltávolították. Az alkalmazott eljárás megőrzi a dermisz extracelluláris mátrixát. A kapott allograft keretként szolgál a sejtek újratelepítésének és vaszkularizációjának támogatására a műtét helyén. A nyílt szövet architektúra optimális a sejtek infiltrációjához és a gazdaszövetek átalakításához.


Swift Skin and Wound Swift Skin and Wound

A Swift Skin and Wound egy sebkezelő rendszer, amely az ellátás helyszínén szükséges képalkotó, mérési és elemzési eszközöket, valós idejű EMR-integrációt és fejlett távoli együttműködési képességeket foglal magában. Fejlesztője, a Swift Medical (Toronto-Chicago) állítása szerint átalakítja a gyógyulás minden aspektusát az ápolás helyétől a beteg adminisztrációjáig és elemzéséig. Sok egyéb mellett - a HealX. Basic jelölő-rendszerük segítségével - automatikusan rögzíti és kiszámítja a hosszúságot, a szélességet és az érintett felület méretét, tehát nincs többé szükség vonalzóra.


Primary Wound Spray Primary Wound Spray

A százszázalékosan természesen Primary Wound Spray védelmet nyújt a fertőzések ellen és nedves gyógyító környezetet teremt. Az Omega3 Viruxide™ rendszeren alapulva a készülék - a gyártó cég, a Kerecis szerint - a vényköteles termékekkel azonos hatásosságú természetes összetevőket az akut és krónikus sebek terápiás kezelésére tervezték a kórházi / háziorvosi / ápolóotthoni / otthonápolási környezetben. Tartósítószermentes, egyszerű, nem-toxikus, fájdalommentes, érintésmentes alkalmazást tesz lehetővé.


Sequential Circulator Model 3008-DL Sequential Circulator Model 3008-DL

Az SC-3008-DL gradiens szekvenciális kompressziós eszközt nyiroködéma, vénás elégtelenség és sebek gyógyítására tervezték. Lehetővé teszi a betegek számára, hogy a készüléket a saját otthonuk kényelmében használják. Minden betegnek eltérő igényei vannak, tehát az egyedi fejlesztésű technológia megméri, majd nyomást gyakorol a ruhadarab minden egyes kamrájára a lehető legjobb kezelés biztosítása érdekében. Az SC-3008-DL-t felszerelték egy megfelelőségmérővel a páciensek használatának monitorozására, továbbá rendelkezik visszaszámláló órával és egy időzítővel, amely egy óra elteltével kikapcsolja a szivattyút.


WoundClenz® OTC WoundClenz® OTC

A WoundClenz® (nátrium hipoklorit 0,0125%) az akut és krónikus sebek mechanikai tisztítására/hegek eltávolítására szolgál, beleértve az 1-4. stádiumú nyomásfekélyeket, cukorbetegek lábfekélyeit, műtét előtti és utáni sebeket és égési sérüléseket. Alacsony habzású, nem citotoxikus formula nem aeroszolos spray formájában kapható. A kiszerelés a sebek könnyebb felvitele érdekében ravasszal felszerelt szórófejjel rendelkezik, ezáltal ideális megoldást biztosítva a kisebb sebek kezelésére. A termék a független tesztek során hatékonynak bizonyult különféle mikroorganizmusok ellen, ideértve a baktériumokat, vírusokat, élesztőket, penészgombákat és rezisztens mikroorganizmusokat.


Stravix® Stravix®

Az umbilikális amnionból és Wharton Jellyből álló Stravix® kriokonzervált placentális szövet megtartja az extracelluláris mátrixot, a növekedési faktorokat és az endogén újszülött mezenchimális őssejteket, fibroblasztokat és a natív szövet hámsejtjeit. Egy élő placentális szövet sebészeti alkalmazásra. Hozzáidomul a sérült szövethez, varrható, támogatja az arthroszkópos és a robottal végzett eljárásokat. Szabadalmaztatott eljárás alkalmazásával állítják elő, amely lehetővé teszi a szövet számára, hogy megőrizze natív alkotórészeit.


PUSH Collagen Dipeptide PUSH Collagen Dipeptide

Kollagén porkészlet, amely kívülről segíti a sebek gyógyulását. A PUSH szabadalmaztatott keveréke erősen koncentrált dipeptidekből áll, amelyek elősegítik a kollagén felszívódásának növelését a szervezetben. Ezek a kollagén-dipeptidek elősegítik a hialuronsav növekedését a sebgyógyulás elősegítése érdekében, miközben 4 héten belül akár 50%-kal több nedvességet adnak a bőréhez.


CelltiSS Activator CelltiSS Activator

A Cell Tissue Technology egy megoldást fejlesztett ki a krónikus nem gyógyuló sebfekélyek kezelésére, amelyek egyre nagyobb számban fordulnak elő Malajziában. Az oldat nem csak új, egészséges sejteket regenerál, hanem felgyorsítja a seb helyreállítási folyamatát is. A CelltiSS Activator magas koncentrációban tartalmaz humán őssejtekből származó növekedési faktorokat, amelyek nélkülözhetetlenek a sebgyógyulás folyamatában, mivel újból aktiválják a nyugalmi sejteket. Ezek a nyugvó sejtek, amelyeket többek között a cukorbetegség vagy az autoimmun betegségek okoztak, késleltetik vagy gátolják a gyógyulást. Miután közvetlenül a nemgyógyuló sebre alkalmazzák, az oldat a cég állítása szerint lényegében felébreszti ezeket a sejteket, hogy hatékonyan elindítsák a gyógyulási folyamatot. A sebet ezután kötőanyaggal fedik le, hogy elkerüljék a fertőzések kockázatát. Ez a termék elsősorban a diabéteszes lábfekélyek (DFU) és a fekvőbetegek gyógyulásának elősegítésére használható.


Nisus

Nisus® touch Negative Pressure Wound Therapy System

A negatívnyomás-terápiás rendszer intelligens és intuitív szoftverrel rendelkezik, amely egyenletes nyomáseloszlást biztosít a sebben, elősegítve a gyorsabb gyógyulást. Könnyű és hordozható, akár 24 órás akkumulátor élettartammal.
Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!