Új termékek és szolgáltatások archívuma

Magyar Sebkezelő Társaság

Az alábbiakban a sebkezeléssel, sebgyógyulással és határterületeivel kapcsolatos új termékeket, szolgáltatásokat, innovációkat mutatjuk be az egész világból.Az itt bemutatottak nem feltétlenül hozzáférhetők Magyarországon! Ehhez a rovathoz elsősorban a WoundSource oldalait használjuk fel, de számítunk az Ön javaslataira is! Az információk innen vagy a gyártóktól származnak. A felsorolás nem jelenti az MSKT jóváhagyását vagy ajánlását.


Airisana™ Therapeutic Support Surface Airisana™ Therapeutic Support Surface

Az Airisana terápiás támasztófelület ötvözi a célzott levegőellátást és a nyomáskezelési terápia többféle, egyidejű modalitását, egy felületen akár öt másik ágyfelület-típust is felváltva. A termék egy újonnan kifejlesztett algoritmust kínál, amely több nyomásterápiát kombinál, például váltakozó nyomást, merítést, burkolást és nyomás újraelosztást Támogatni kívánja a betegek felszínhez történő alkalmazkodásának megelőzését, és elősegíti az ellátó csoport holisztikus ellátási tervhez való közelítését. Az innovatív, célzott légáramlás csak ott szállítja a levegőt, ahol a legnagyobb szükség van rá - a terhelés, a nedvesség és a hő legnagyobb pontjain. A felület könnyű, a személyzet számára egyszerűvé tesz a szállítást és a tárolást.


Leneva® Allograft Adipose Matrix Leneva® Allograft Adipose Matrix

A Leneva® egyfajta emberi zsírszövet a szövetek rekonstrukciójához. Sérült vagy nem megfelelő integumentális zsírszövet pótlására szolgál. Természetes extracelluláris mátrixként a Leneva biztonságos, természetes megoldás, amely számos klinikai alkalmazással rendelkezik, többek között, de nem kizárólag: diabéteszes lábfekélyek, felfekvések, alagút sebek, szírdaganat (fat pad) rekonstrukciós eljárások. Előnyök: az alkalmazott eljárás megőrzi az allograft zsír extracelluláris mátrixát; keretrendszerként szolgál a sejtszaporodás és a vaszkularizáció támogatására a műtéti helyen. Alkalmazása során antibiotikum nem használható.


Puracyn® Plus Professional Formula Wound Irrigation Solution Puracyn® Plus Professional Formula Wound Irrigation Solution

A Puracyn® Plus Wound Irrigation Solution egy pH-kiegyensúlyozott sebtisztító, amelyet úgy terveztek, hogy az optimális gyógyulási körülmények megteremtése érdekében együttműködjön a seb irrigációjával, debridementjével és kötözésével. A formula egészségügyi szakemberek számára készült tisztításhoz, irrigációhoz, nedvesítéshez és hámlasztáshoz, hogy eltávolítsák a sejttörmeléket (debrist) az akut és krónikus bőrelváltozásokról, amelyek lehetnek részleges vagy teljes vastagságú sebek, például első és másodfokú égési sérülések, 1-4. stádiumú nyomási fekélyek, diabéteszes- és stasis fekélyek, horzsolások és kisebb bőrirritációk, műtét utáni sebek, graftolt és donor helyek. Emellett alkalmazható az abszorbens sebkötözők nedvesítésére is. Előnyei: Az egészséges szövetek károsítása nélkül tisztítja a sebágyat, Csökkenti a seb szagát, Csökkenti a biológiai terhelést, Nem tartalmaz alkoholt vagy jódot, Nem igényel keverést vagy hígítást, Nem mérgező és nem irritáló.


Sequential Circulator Model SC-2004-OC Sequential Circulator Model SC-2004-OC

A Sequential Circulator Az SC-2004-OC szekvenciális keringető szivattyú egy 4 kamrás gradiens, szekvenciális, pneumatikus kompressziós eszköz, amelyet primer vagy szekunder nyiroködéma primer vagy adjunktiv kezelésére szánnak. A készüléket krónikus vénás stasis fekélyek és a kapcsolódó vénás elégtelenségek kezelésére, valamint a végtagok duzzadásának általános kezelésére is használják. Az SC-2004-OC otthoni vagy kórházi használatra készült. Mit csinál a Bio Compression Systems Inc. terméke? Csökkenti a fájdalmat. Javítja a nyirok- és éráramlást. Elősegíti a sebgyógyulást. Megakadályozza a fertőzést. Vénás trombózis esetén hatékony profilaxist biztosít. Csökkenti a dinamikus ödémát.


ProHeal™ Critical Care Advanced Wound Recovery Formula Liquid Protein ProHeal™ Critical Care Advanced Wound Recovery Formula Liquid Protein

A ProHeal Critical Care olyan gyógyhatású élelmiszer (medical food), amelyet kiegészítő fehérjét igénylő sebek és állapotok diétás kezelésére fejlesztettek ki. A ProHeal Critical Care egy folyékony fehérje, amely hidrolizált kollagén és tejsavófehérje koncentrált keverékét tartalmazza a maximális fehérjetartalom és felszívódás érdekében. A termék C-vitamint és az L-arginint is tartalmaz kollagén szintézisének és a sebterületek fokozott véráramlásának, valamint cinket és rezet, a kötőszövet szaporodásának kofaktorainak támogatására. Minden esszenciális és nem esszenciális aminosavat biztosít. Hidrolizált fehérje a gyors felszívódásért és a teljes biológiai hozzáférhetőségért. 100 kalória adagonként. Nektárszerű konzisztencia. Szója, laktóz és gluténmentes. Cukormentes. Adható orálisan vagy etetőcsövön keresztül. Nem GMO


Nu Bandage Nu Bandage

A Nu Bandage egy fejlett, mikrobáknak ellenálló, kompressziós és rögzítő eszköz. Könnyen felvihető, ugyanazon betegen újra felhasználható. Egy csöves multifunkcionális nem szőtt, nem nedvszívó, hőre lágyuló elasztomer. Mindenféle kötést és orvosi eszközt ragasztószalagok, piszkos ragasztók vagy esetlen kötőelemek használata nélkül tart a helyén. A New Bandage Technology LLC terméke egy második védőréteget nyújt azoknak a betegeknek, akiknek a bőre érzékeny a nyomásra és az érintésre. Ideális az alábbiak kezelésére (pl.): nyomás és vénás sztázis fekélyek; cukorbetegség hosszú távú sebellátása; nyomásra és az érintésre érzékeny betegek; égési sérülések és bőrgraftok; nyiroködéma és érrendszeri bőrproblémák.


drySmart® drySmart®

A drysmart™ párnák és pelenkák több mint nagyon jól abszorbensek; okosak. Mindegyiket úgy tervezték, hogy azonnal észlelje a nedvességet és figyelmeztesse az ápolókat. Innovatív technológiájuk biztonságosabbá teszi a betegeket, miközben javítja életminőségüket. A termékeket MicrobeCare™-rel kezelik, hogy csökkentsék a baktériumok, a C. diff és a kontakt dermatitisz elterjedését, s csökkentsék a betegek elesésének kockázatát és a magas költségeket. A vizeletinkontinencia hatékony kezelése létfontosságú. Az intenzív osztályokon ápolt betegek 42%-ánál alakul ki mérsékelt vagy súlyos inkontinenciához társuló dermatitis (IAD). Az inkontinens páciensek körében négyszer gyakoribb az intézményben szerzett nyomási sérülés (FAPI).


PolyMem® Finger/Toe Dressings PolyMem® Finger/Toe Dressings

A PolyMem® Finger/Toe Dressings a Ferris Mfg. Corp. cég terméke. Multifunkcionális interaktív kötszer, amelyet úgy alakítottak ki, hogy könnyedén gördüljön fel a függelékekre vagy a közeli ízületekre, így az átöltözés egyszerű és gyors. A PolyMem® csökkenti a fájdalmat és az ödémát és elősegíti a gyógyulást a seb folyamatos megtisztításával, a nedvesség kiegyensúlyozásával, valamint a gyulladás enyhítésével és fókuszálásával. Előnyök: Segít csökkenteni az ödémát, véraláfutást, fájdalmat és gyulladást nyitott vagy zárt sérülések esetén; A nyitott sebeket folyamatosan tisztítja, feltölti és nedvesíti; Segíts a tartós és az eljárással kapcsolatos fájdalom enyhítésében.


Excel SAP super absorbent dressing Excel SAP super absorbent dressing

A kötszer közepesen súlyosan vagy erősen váladékozó sebek kezelésére javasolt, ideértve a lábfekélyeket, nyomásfekélyeket, diabéteszes lábfekélyeket és a felnyíló műtéti sebeket. Gyártója, az MPD Medical egy Mesquite-i (Texas, USA) székhelyű, fejlett sebkezelési termékekkel foglalkozó cég. A termék négy réteget tartalmaz: szilikon sebbel érintkező réteg (biztosítja a fájdalommentes eltávolítást az epidermális sejtek eltávolítása nélkül), nem szőtt réteg (a folyadékokat széles felületre terjeszti, fokozza az abszorpciós teljesítményt), szuper nedvszívó mag (kivételes abszorpciós képesség, segít minimalizálni a macerációs kockázatot, a speciális félhold minták dinamikus rugalmasságot biztosítanak) és védő hátlap (sima és rugalmas, vízálló és baktériumgátló)


AMERIGEL® Hydrogel Wound Dressing AMERIGEL® Hydrogel Wound Dressing

Az AMERIGEL® Hydrogel Wound Dressing az Oakin®-nal feladata a nedves sebkörnyezet biztosítása. Az egyedi szubsztrátummal rendelkező fejlett formula hosszabb ideig fenntartja a nedvességet, mint a szokásos hidrogélek. Indikációja: sebkötésként való alkalmazásra az I–IV. stádiumú nyomásfekélyek, sztázisos fekélyek, diabéteszes bőrfekélyek, bőrirritáció, vágások, kopások és a perisztomális ápoláshoz kapcsolódó bőrirritáció kezelésére. A termék hosszabb ideig fenntartja a nedvességet, mint a szokásos glicerin vagy só alapú hidrogélek. Összetevői: Bakszakáll kivonata, Oakin® (tölgy kivonat), Polietilén Glycol 400, Polietilén Glycol 3350, Víz, Cink-acetát. Gyártója: AMERX Health Care Corporation (Clearwater, USA)

Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!