Iparági hírek, cikkek szemléje

Magyar Sebkezelő Társaság

csík

Iparági hírek, sajtószemle (főként) külföldről - 2024. július


Az alábbiakban a megjelenés időrendjében szemlézett külföldi cikkek nem feltétlenül tükrözik a Társaság és annak vezetése álláspontját!


Negative Pressure Wound Therapy Devices Market Share & Market Analysis - Growth Trends & Forecasts for period from (2024 - 2031) - Openpr.com
Az NPWT készülékek olyan orvosi technológiák, amelyek célja, hogy a krónikus és akut sebek gyógyulásának elősegítése a sebágyra gyakorolt ellenőrzött negatív nyomás alkalmazásával. Ez a mechanizmus segít eltávolítani a felesleges váladékot, csökkenti az ödémát és fokozza a szövetek perfúzióját, végső soron felgyorsítva a gyógyulási folyamatot. Gyakori alkalmazások közé tartoznak a műtét utáni sebek, a diabéteszes fekélyek és a nyomási sebek. („Negatívnyomás-terápiás eszközök piaci részesedése és piaci elemzése - növekedési tendenciák és előrejelzések a (2024-2031) időszakra vonatkozóan”)


Wound Care Market Size to Worth Around USD 38.39 Bn by 2034 - Biospace.com
A hatékony sebkezelés és kezelés kritikus fontosságú a súlyos szövődmények, például a cellulitisz vagy a szepszis megelőzésében. Az első hetekben történő jó ütemű beavatkozás elengedhetetlen a megfelelő sebgyógyuláshoz és kezeléshez. A mélyebb sebek vagy a nem megfelelő gyógyulás jeleit mutató sebek intenzív, 24 órás ápolást igényelhetnek az alapos értékeléshez és kezeléshez. A korai beavatkozásra és az átfogó sebkezelésre való fokozott összpontosítás jelentősen hozzájárul a sebkezelési piac növekedéséhez, mivel az egészségügyi szolgáltatók és a betegek az optimális eredményeket és a szövődmények kockázatának csökkentését helyezik előtérbe. („A sebkezelési piac mérete 2034-re körülbelül 38,39 milliárd USD lesz”)


Bioactive Wound Management Market Size Set to Surge to USD 6.13 Billion by 2032 - Openpr.com
A növekedéshez előidéző ​​tényezők közé tartozik a sebkezelési technológiák fejlődése, a krónikus sebek növekvő előfordulása és a fejlett sebgyógyító termékek növekvő elterjedése. Mivel az egészségügyi rendszerek előnyben részesítik a hatékony sebkezelési megoldásokat, a piac várhatóan jelentős kutatási és fejlesztési beruházásokat fog végezni, tovább javítva a terápiás eredményeket és a betegellátást világszerte. („A bioaktív sebkezelési piac mérete 2032-re 6,13 milliárd dollárra nő”)


Pressure Ulcers Market: Comprehensive Growth Analysis and Forecast by 2032 | CAGR 4.2% - Einnews.com
Ez az átfogó jelentés a piaci kockázatok mélyreható elemzését végzi, ugyanakkor azonosítja és kidolgozza a potenciális lehetőségeket. Stratégiai és taktikai döntéshozatali támogatást kínál a 2023-tól 2032-ig tartó időszakra. („Nyomási fekély-piac: Átfogó növekedési elemzés és előrejelzés 2032-ig | CAGR 4,2%”)


Acute Wound Care Market Size Skyrockets, Set to Reach USD 14.51 Billion by 2032 - Openpr.com
A terjeszkedéshez hozzájáruló tényezők közé tartozik a sebekhez vezető krónikus betegségek növekvő előfordulása, a sebkezelési technológiák fejlődése és az idősek világszerte növekvő száma. Az akut sebkezelés piaca számos kezelést és terméket ölel fel, amelyek célja a sebgyógyulás elősegítése, a fertőzések kezelése és a szövődmények csökkentése, ezáltal kielégítve a globálisan növekvő egészségügyi szükségleteket. („Az akut sebkezelés piaca az egekbe szökik, 2032-re eléri a 14,51 milliárd dollárt”)


Advanced Wound Care Market to Reach USD 10.8 Billion by 2031, Growing at 5.4% CAGR - Globenewswire.com
Ezek a termékek felváltják a hagyományos sebkezelési eszközöket, mert gyors és hatásos terápiát biztosítanak. Az ezüstöt és az alginátokat sebkötözőként használják műtéteknél és krónikus sérüléseknél a fertőzések megelőzésére. Továbbá a természetes úton nem gyógyuló sebeket bőrátültetésekkel és bioanyagokkal kezelik. Ennek eredményeként az iparágban az új és kifinomult termékek számának növekedése tapasztalható, ami valószínűleg támogatja a piac bővülését. („A fejlett sebkezelés piaca 2031-re 5,4%-os CAGR-értékű növekedés mellett eléri a 10,8 milliárd USD-t)


Patch Based Wound Healing Products Market worth $3.82 billion by 2030, growing at a CAGR of 8.85% - Openpr.com
A tapasz alapú sebkezelő termékek olyan fejlett orvosi megoldások, amelyek célja a különféle sebek gyógyítása, beleértve az akut, krónikus és műtét utáni sebeket, olyan anyagok felhasználásával, mint a hidrokolloidok, hidrogélek és bioaktív vegyületek, amelyek elősegítik a szövetek regenerálódását és megakadályozzák. fertőzés. Ezek a termékek elengedhetetlenek a betegek kimenetelének javításához azáltal, hogy kényelmes és hatékony sebkezelést kínálnak, megbirkóznak a kihívásokkal, beleértve a fertőzések elleni védekezést, a fájdalomkezelést és a gyógyulási sebesség felgyorsítását, ami különösen fontos a krónikus sebek, például a diabéteszes fekélyek és a nyomási fekélyek esetében. („A tapasz alapú sebkezelő termékek piacának értéke 2030-ra eléri a 3,82 milliárd dollárt, 8,85%-os CAGR-növekedés mellett”)


Burn Care Market Size Expected to Reach USD 4.41 Billion by 2033 - Globenewswire.com
Az égési sérülések piaca jelentős növekedést mutat, amit a globálisan egyre több égési sérülés okoz. Ez a piac különféle termékeket és kezeléseket foglal magában, amelyek célja az égési sérülések gyógyulása, a kisebbtől a súlyosig. Ezek a termékek tartalmaznak fejlett kötszereket, biológiai anyagokat és hagyományos égési sérüléseket ápoló cikkeket, amelyek mindegyike döntő szerepet játszik a gyógyulási folyamatban. („Az égéskezelési piac mérete 2033-ra várhatóan eléri a 4,41 milliárd USD-t”)


Advanced Wound Care Market Set to Surge US$ 15.7 Billion By 2031 With a CAGR of 4.8% - Globenewswire.com
A fejlett sebkezelési piac növekedését számos tényező vezérli, például több egészségügyi rendszer mozdul el a bizonyítékokon alapuló krónikus sebkezelések alkalmazása felé. Ha a megfelelő ellátást javasoljuk a betegeknek, akkor hamarabb és lehetséges szövődmények nélkül javulnak. Ezenkívül a kifinomultabb terápiás eszközök, például a negatívnyomás-terápia (NPWT) alkalmazása bővítheti a kezelési lehetőségeket. („A fejlett sebkezelés piaca 2031-re 15,7 milliárd dollárral nő, 4,8%-os CAGR-érték mellett”)


Insights into the Surgical Dressing Market: Trends and Outlook 2021-2031 - Einpresswire.com
A sebészeti kötszerek piaca a sebgyógyulás elősegítésére, a fertőzések megelőzésére és a sebészeti beavatkozások után lábadozó betegek kényelmére tervezett termékek sokféle skáláját öleli fel. („Betekintés a sebészeti kötszerek piacába: trendek és kilátások 2021-2031”)


Wound Cleanser Products Market Size, Share, Growth Outlook, Industry Forecast 2024 To 2030 - Openpr.com
A piac növekedését a krónikus sebek növekvő előfordulása, a sérülések előfordulásának növekedése és a sebkezelési technológiák fejlődése vezérli. A sebtisztító termékek piaca folyamatos növekedésre készül, amelyet a folyamatban lévő kutatás és fejlesztés, a technológiai innovációk, valamint a hatékony sebkezelésre való egyre nagyobb figyelem vezérel. („A sebtisztító termékek piacának mérete, részesedése, növekedési kilátások, iparági előrejelzés 2024-2030”)


Chronic Wound Management Market to See Sustainable Growth Ahead - Einpresswire.com
A krónikus sebek kezelésének piaca az egészségügyi ágazat azon részét jelenti, amely a nem vagy lassan gyógyuló, hosszabb ideig fennálló sebek megelőzésére, kezelésére és menedzsmentjére összpontosít. A krónikus sebek gyakran olyan mögöttes egészségügyi állapotokkal járnak, mint a cukorbetegség, az érrendszeri betegségek, a nyomási fekélyek és az autoimmun betegségek. Ezek a sebek általában nem haladnak át a sebgyógyulás normál fázisain, és speciális ellátást és beavatkozást igényelhetnek a gyógyulás elősegítése és a szövődmények megelőzése érdekében. („A krónikus sebek kezelésének piacára fenntartható növekedés vár”)


World Negative Pressure Wound Therapy (NPWT) Market Analysis and Competitive Landscape 2023-2024 & 2030 - Marketwatch.com
Az NPWT globális piaca, amelynek értéke 2022-ben 2043,5 millió dollár volt, erőteljes növekedést mutat, és 2030-ra várhatóan eléri a 2845,1 millió dollárt. Ez a piac 2023 és 2030 között várhatóan 4,31%-os összetett éves növekedési ütemmel (CAGR) bővül. Ezt a növekedést a hatékony védelmet nyújtó, a gyógyulást elősegítő és a betegek kényelmét fokozó fejlett sebellátási megoldások iránti növekvő kereslet táplálja. („A világ negatívnyomás-terápia (NPWT) piacának elemzés és versenyképeségi áttekintés 2023-2024 és 2030”)


Growth and Trends in the Chronic Wound Care Market - Einpresswire.com
A krónikus sebkezelés piaca az elmúlt években jelentős növekedést mutatott, és az előrejelzések szerint a 2023-as 14,23 milliárd dollárról 2024-re 15,27 milliárd dollárra nő, 7,4%-os éves növekedési ütem (CAGR) mellett. Ezt a növekedést számos tényező hajtja, többek között az öregedő népesség, a krónikus betegségek növekvő előfordulása, a cukorbetegség nagyobb előfordulása, a sebkezeléssel kapcsolatos nagyobb tudatosság és az egészségügyi szolgáltatásokhoz való jobb hozzáférés. A piac 2028-ra várhatóan 20,43 milliárd dollárra nő, 7,5%-os CAGR-rel. („Növekedés és trendek a krónikus sebek kezelésének piacán”)


Advanced Wound Care Products Market Driven by Tech Integration and Innovation - Openpr.com
A fejlett sebkezelő termékek piacát folyamatos technológiai innovációk és termékfejlesztések jellemzik. A piacon lévő vállalatok nagymértékben fektetnek be a kutatásba és fejlesztésbe, hogy új és továbbfejlesztett termékeket vezessenek be, amelyek javíthatják a sebgyógyulást és a betegek kimenetelét. Az olyan újítások, mint a bioaktív kötszerek, a negatív nyomású sebterápiás (NPWT) eszközök és a növekedési faktorok egyre népszerűbbek a komplex sebek kezelésében nyújtott hatásosságuk miatt. Ezek a technológiai fejlesztések várhatóan tovább lendítik a piac növekedését. („A technológiai integráció és innováció által vezérelt fejlett sebkezelési termékek piaca”)


Advanced Wound Dressings Market Outlook, 2030 with Country-Level Analysis and Insights Into Competitor Data - Businesswire.com
A fejlett kötszerek globális piaca az előrejelzések szerint 2030-ra eléri a 8,38 milliárd dollárt, a 2023 és 2030 közötti előrejelzési időszakban 3,89%-os éves növekedési ütemet (CAGR) mutatva. A piac jelentős növekedése várható, amelyet a krónikus sebek növekvő előfordulása, az idősödő népesség növekedése és a sebellátási technológiák fejlődése hajt. („Fejlett kötszer-piaci kilátások, 2030 országszintű elemzéssel és betekintéssel a versenytársak adataiba”)


Global Wound Therapy Devices Market Analysis to 2030 | Focus on Product, Region, and the Competitive Landscape... - Globenewswire.com
A sebkezelő eszközök globális piaca erőteljes növekedésnek indult, és 2030-ra várhatóan eléri a 6,47 milliárd dollárt. A piac 2023 és 2030 között várhatóan 4,42%-os összetett éves növekedési ütemmel (CAGR) bővül. Ezt a növekedést a növekvő időskorú népesség, a krónikus betegségek és az akut sebek gyakoribb előfordulása, valamint a betegek körében a fejlett eszközök, például az NPWT iránti növekvő igény hajtja előre. („A sebkezelő eszközök globális piacának elemzése 2030-ig | Fókuszban a termék, a régió és a versenyhelyzet”)


Wound Skin Substitutes Market Global Analysis to 2030 - Yahoo.com
A krónikus sebek, például a diabéteszes lábszárfekély, a nyomási fekélyek és a vénás lábszárfekélyek növekvő előfordulása miatt a piac az innovatív és hatékony sebgyógyító megoldások iránti kereslet növekedését tapasztalja. A bioanyagok technológiai fejlődése és a hatékonyabb bőrpótló termékek kifejlesztése tovább táplálja ezt a növekedést. Ezenkívül a krónikus betegségekre hajlamosabb idősödő népesség növekedése és az egészségügyi infrastruktúrák bővülő képességei világszerte jelentősen hozzájárulnak a piac bővüléséhez. Ezt a növekedést az is támogatja, hogy egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a betegek eredményeinek javítására és a krónikus sebekhez kapcsolódó általános egészségügyi költségek csökkentésére. („A bőr-helyettesítők piacának globális elemzése 2030-ig”)


AI Based Wound Care Software Market to Record an Exponential CAGR by 2031 - Prnewswire.co.uk
A krónikus sebek, például a diabéteszes fekélyek, nyomási fekélyek és vénás lábszárfekélyek növekvő előfordulása korszerű sebkezelési megoldásokat tesz szükségessé. A krónikus sebek kezelése gyakran kihívást jelent, folyamatos monitorozást és személyre szabott kezelési terveket igényel. A mesterséges intelligencia alapú megoldások csökkentik a sebfelméréshez és a dokumentációhoz szükséges időt és erőfeszítést, így az egészségügyi szolgáltatók jobban összpontosíthatnak a betegek ellátására. A világ népességének elöregedésével egyre gyakoribbak a krónikus sebekhez vezető betegségek, például a cukorbetegség és a mozgásképtelenség. Ez a demográfiai tendencia ösztönzi az innovatív sebkezelési technológiák iránti keresletet. („Az MI-alapú sebkezelő szoftverpiac exponenciálisan fog növekedni 2021-ig”)


Global Wound Stimulation Therapy Market Poised for Remarkable Growth, Valuation Expected to Surpass USD 139.3 Million by 2033 - Pharmiweb.com
A hordható és beültethető elektromos stimulációs technológiák fejlődése paradigmaváltást katalizál a sebkezelés területén. Ezek az élvonalbeli megoldások a folyamatos és célzott stimuláció előnyeit kínálják, növelve a betegek kényelmét, mobilitását és a kezelési protokollok betartását. Ezen túlmenően, az elektromos stimulációs terápiák beépítése a megállapított sebkezelési irányelvekbe, valamint a nagyra becsült orvosi szervezetek és szakmai szövetségek egyre növekvő támogatása jelentősen megerősítette a kezelésüket az egészségügyi szolgáltatók körében világszerte. („A globális sebstimulációs terápia piaca figyelemre méltó növekedésre kész, 2033-ra várhatóan meghaladja a 139,3 millió USD-t”)


Global Wound Wash Market Set for Significant Growth: Projected to Reach USD 292.7 Million by 2034 - Pharmiweb.com
Mivel a sebek lemosása a sebkezelés alapja, ezért a sebkezelő központok felfutása a sebmosók értékesítésének növekedéséhez is vezetett. A fejlesztések önmagukban elősegítették a piac növekedését. („Jelentős növekedést ígér a globális sebmosópiac: az előrejelzések szerint 2034-re eléri a 292,7 millió USD-t”)


Hydrogel Wound Filler Market Size 2024 to 2031 - Openpr.com
A hidrogél sebkitöltő egy olyan kötszer típus, amely magas víztartalmú, és nedves környezet kialakítására szolgál a sebgyógyuláshoz. Elősegítheti a gyorsabb gyógyulást, csökkentheti a fájdalmat és megelőzheti a fertőzést. („A hidrogél sebkitöltő piac mérete 2024-2031”)


$298 Mn Superabsorbent Dressings Markets - Global and Regional Analysis and Forecasts, 2023-2024 & 2030 - Businesswire.com
A szuperabszorbens kötszereket elismerik azért, mert képesek nagy mennyiségű sebfolyadékot felszívni, miközben fenntartják a nedves gyógyulási környezetet, ami elengedhetetlen az optimális sebgyógyulási folyamatokhoz. Mivel az egészségügyi rendszerek világszerte továbbra is a költséghatékony és hatásos betegellátásra helyezik a hangsúlyt, a szuperabszorbens kötszerek elfogadása várhatóan növekedni fog, mivel képesek csökkenteni a kötszercserék gyakoriságát, és a fertőzés kockázatát valamint javítani a betegek általános kényelmét. A piac bővülését tovább támogatják az anyagtechnológia és a termékfejlesztések folyamatos innovációi, amelyek a sebkezelési igények széles körét szolgálják ki. („298 millió USD-s szuperabszorbens kötszerpiac – Globális és regionális elemzések és előrejelzések, 2023-2024 és 2030”)Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!