Iparági hírek, cikkek szemléje

Magyar Sebkezelő Társaság

csík

Iparági hírek, sajtószemle (főként) külföldről - 2021. április


Az alábbiakban a megjelenés időrendjében szemlézett külföldi cikkek nem feltétlenül tükrözik a Társaság és annak vezetése álláspontját!


Amryt Pharma Advances Regulatory Applications for Filsuvez - Epidermolysisbullosanews.com
Az Amryt Pharma benyújtotta az FDA-hoz a junkcionális- (JEB) és a disztrofikus epidermolysis bullosa-ban (DEB) szenvedő emberek bőrsebeinek kezelésére szolgáló gél, a Filsuvez (Oleogel-S10) engedélyeztetési kérelmét. („Az Amryt Pharma előrelépett a Filsuvez engedélyeztetésében”)


Venous Skin Ulcer Treatment Market: Negative Pressure Wound Therapy to be in High Demand - Biospace.com
A kompressziós terápiás termékek iránti növekvő tudatosság felgyorsítja a jövedelemtermelő folyamatokat a vénás bőrfekély-kezelési piacon működő vállalatok számára. („Vénás bőrfekély-kezelési piac: Nagy a kereslet a negatívnyomás-sebterápia iránt”)


The Wound Care on Ramp - Hme-business.com
Heather Trumm, sebkezelő szakember arról beszél, hogy a HME szolgáltatók hogyan találhatnak utat egy olyan szolgáltatási kategóriába, amely szinte az összes általuk kiszolgált betegcsoportra kiterjed. („Emelkedőben a sebkezelés”)


Breaking the paradigm: a new approach to wound care - Healtheuropa.eu
Egy biomedikai vállalat, a Nanomedic Technologies Ltd, egy innovatív, új módszert kínál a sebek kezelésére. Az electrospinning technológiát kihasználva a Nanomedic kifejlesztette a világ első kereskedelmi forgalomban lévő kézi készülékét, amely lehetővé teszi az egészségügyi szakemberek számára, hogy valós időben közvetlenül a páciens sebére nyomtassanak nanoszálas mátrixot. („A paradigma megtörése: a sebkezelés új megközelítése”)


Advanced Wound Care Market Size to Reach USD 20.42 Billion in 2027 - Globenewswire.com
A piac folyamatos bevételnövekedése a cukorbetegség globális szinten növekvő incidenciája, az idős populáció létszámának gyors bővülése és a sebfekélyek növekvő prevalenciájának tudható be. Ezenkívül a fejlettebb sebápolási termékek fejlesztésének technológiai fejlődése, a sebkezeléssel kapcsolatos kutatások finanszírozásának növelése, valamint a sebkezeléssel és gondozással kapcsolatos tudatosság növekedése további olyan kulcsfontosságú tényezők, amelyek várhatóan ösztönzik a piac bevételeinek növekedését az előrejelzési időszakban. („A fejlett sebkezelési piac mérete 2027-re eléri a 20,42 milliárd USD-t”)


Advanced Wound Care Market in Europe Rising Trends and New Technologies Research 2021 to 2027 - Ksusentinel.com
Az előrejelzések szerint a fejlett sebellátási piac mérete Európában 2027-re meghaladja a 4,2 milliárd USD-t. A megfertőződött műtéti sebekkel rendelkező betegek száma drámai módon megnőtt, ami elsősorban a balesetek példátlan növekedésének tudható be. A technológiailag fejlett sebkezelési termékek a kutatási és fejlesztési tevékenységektől kapnak lendületet. („Fejlett sekezelési piac Európában: emelkedő trendek és új technológiák kutatása 2021-től 2027-ig”)


Pharmaxis to start world-first trial of scar-reducing wound treatment - Clinicaltrialsarena.com
Kezia Parkins cikke. Az ausztrál Pharmaxis gyógyszerkutató társaság összefogott a Nyugat-Ausztráliai Egyetemmel (UWA), hogy elindítsa a világ első klinikai vizsgálatát egy olyan krém tesztelésére, amely megállítja a hegek kialakulását a trauma után, különösen égési sérüléseket követően. („A Pharmaxis megkezdte a világ első heg-csökkentő sebkezelésének vizsgálatát”)Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!