Iparági hírek, cikkek szemléje

Magyar Sebkezelő Társaság

csík

Iparági hírek, sajtószemle (főként) külföldről - 2022. január


Az alábbiakban a megjelenés időrendjében szemlézett külföldi cikkek nem feltétlenül tükrözik a Társaság és annak vezetése álláspontját!


Antibacterial Wound Coverage Market 2022 Industry Outlook, Present Scenario of Manufacturers, Share, Size, Opportunitie s and Forecast to 2030 - Openpr.com
A bevételek alapján a globális antibakteriális sebkötöző piac várhatóan 6%-os CAGR-növekedést fog elérni 2021 és 2026 között. A fejlett antibakteriális kötszerek bevezetése, a sebkezelő cégek növekvő szerepe a kórházakban, valamint a telemedicinális sebkezelés változó dinamikája a Covid-19-ben mind olyan tényezők, amelyek a piac növekedését ösztönzik. („Az antibakteriális sebfedők piaca 2022; Iparági kilátások, a gyártók jelenlegi forgatókönyve, részesedés, méret, lehetőségek és előrejelzés 2030-ig”)


Smith+Nephew's PICO™ 7 and PICO 14 Negative Pressure Wound Therapy Systems are the first systems indicated to aid in reducing the incidence of both deep and superficial incisional surgical site infections and dehiscence - Prnewswire.com
Ezenkívül a két sebet egyidejűleg kezelő PICO 7Y rendszert is engedélyezte az FDA, hogy segítse a felületi incíziós SSI-k előfordulásának csökkentését az I. osztályú sebbel rendelkező, műtét utáni szerómában és dehiszcenciában szenvedő magas kockázatú betegeknél. („A Smith+Nephew PICO™ 7 és PICO 14 negatívnyomás-terápiás rendszerei az első olyan rendszerek, amelyek segítenek csökkenteni a mély és a felületes bemetszés utáni műtéti fertőzések előfordulását és a dehiszcenciát”)


Outlook on the Wound Debridement Global Market to 2028 - Prnewswire.com
A globális sebtisztítási piac mérete 2028-ra várhatóan eléri a 6,35 milliárd USD-t az előrejelzési időszakban (6,1%-os CAGR mellett). Az olyan sérülések egyre növekvő száma, amelyek debridálást és a nekrotikus szövet eltávolítását teszik szükségessé, a sebtisztító termékek iránti kereslet növekedéséhez vezetnek. („A sebtisztítás globális piacának kilátásai 2028-ig”)


Global Wound Management Device Market Opportunities, Size, Share, Emerging Trends, Technological Innovation And Forecasts - Openpr.com
A sebkezelő eszközök piaca a becslések szerint a 2022-es 15,23 milliárd USD piaci értékről 2030-ra eléri a 20,45 milliárd USD-t, és az előrejelzési időszakban 4,3%-os CAGR-növekedés várható. („Globális sebkezelő eszközök piaci lehetőségei, méret, részesedés, feltörekvő trendek, technológiai innováció és előrejelzések”)


The Advanced Wound Dressing Market to witness an influx of healthcare start-ups - Openpr.com
Az új, fejlett sebkötöző termékek fejlesztésébe történő növekvő beruházások és a terjesztésükre irányuló növekvő erőfeszítések azok a fő tényezők, amelyek várhatóan felpörgetik a fejlett kötszer piac növekedését. A terület az előrejelzések szerint 3,5%-os CAGR-értékkel fog bővülni az előrejelzési időszakban (2020–2030). („A fejlett kötszer piac az egészségügyi start-up cégek beáramlását fogja tapasztalni”)


Negative Pressure Wound Therapy Market Report - Manufacturers, Type and Application, Growth Rate - Openpr.com
A legfrissebb kutatás szerint a globális negatívnyomású-terápia mérete 2020-ban elérte a 1625,7 millió USD-t. A piac a következő öt évben várhatóan 5,7%-os CAGR-értékkel fog bővülni. („Negatívnyomás-terápia piaci jelentés – Gyártók, típus és alkalmazás, növekedési ütem”)


Single-Use Negative Pressure Wound Therapy Devices Market to be worth US$ 892.32 million, growing at a CAGR of 8.7% - Energysiren.co.ke
Az egyszerhasználatos negatívnyomás-terápiás eszközök globális piacát a krónikus betegségek növekvő incidenciája és az égési sérülések számának növekedése határozza meg. A sebkezelésre vonatkozó hatékony költségtérítési politika hiánya azonban valószínűleg hátráltatja a piac növekedését. („Az egyszerhasználatos negatívnyomás-terápiás eszközök piaca eléri a 892,32 millió USD-t, 8,7%-os CAGR-érték mellett”)


Wound Biologics Market Business Analysis 2021 by CAGR, Share, Revenue and Prominent Key Players to 2028 - Industrialit.com.au
A seb biologikumok globális piaca a becslések szerint 12,3%-os CAGR-értékkel fog bővülni a 2017-2023-as előrejelzési időszakban. („A seb biologikumok piacának üzleti elemzése 2021, CAGR, részesedés, bevétel és kiemelkedő kulcsszereplők 2028-ig”)


Wound Dressing Market Expected to Generate Significant Revenue by 2028 - Industrialit.com.au
A kötszerek piaca a 2021-2028 között várhatóan bővülni fog. A Data Bridge Market Research e növekedést 7,15%-os CAGR-értékre becsüli az előrejelzési időszakban. A krónikus betegségek és a sebgyógyulási képességet befolyásoló állapotok növekvő prevalenciája mozgatja a piacot. („A kötszerek piaca várhatóan jelentős bevételt fog generálni 2028-ra”)


Global Wound Healing Market Size 2022-2030 Industry Share, Growth Analysis, Regional Demand - Industrialit.com.au
A globális sebkezelő piac 2025 végére várhatóan eléri a 35.065,7 millió USD értéket. A piac az előrejelzések szerint 4,80%-os egészséges CAGR-értékű növekedést fog regisztrálni 2017 és 2025 között. („A globális sebkezelő piac mérete 2022-2030 Ipari részesedés, növekedési elemzés, regionális kereslet”)


Advanced Wound Management (AWM) Technology Market expect Huge Growth by 2027 CAGR +6% by 2021-2027 - Openpr.com
A fejlett sebkezelési technológia hatalmas és fejlődő üzleti szektor. A sebek előfordulását, krónikusságát és bonyolultságát hangsúlyosan befolyásolják az életkori és életmódbeli tényezők, beleértve a dohányzást, a testsúlyt, az alkoholfogyasztást, az aktivitás hiányát és a nem megfelelő étkezési szokásokat. Az ilyen termékek globális piaca a 2021-es 11,9 milliárd dollárról 2027-re várhatóan eléri a 16,0 milliárd dollárt. („A fejlett sebkezelés-technológiai piac hatalmas növekedést vár 2027-ig, a CAGR több mint 6%-os lesz 2021-2027 között”)


Biomaterials Market Size to grow by USD 12.82 billion - Yahoo.com
A Technavio legfrissebb jelentése szerint a bioanyagok piaca a 2021-2026 közötti előrejelzési időszakban 6,04%-os, gyorsuló CAGR-értékkel fog bővülni. („12,82 milliárd USD-vel nő a bioanyagok piaca”)


Hyperbaric Oxygen Therapy Chambers Market See Huge Growth... - Energysiren.co.ke
A hiperbár oxigénterápiás kamrák globális piacának értéke 2020-ban 181,61 millió USD volt, és 2021 és 2028 között 7,64%-os CAGR-értékkel fog növekedni. („A hiperbár oxigénterápiás kamrák piacán hatalmas növekedés lesz tapasztalható...”)


Segédeszközök: hiányra figyelmeztet öt szakmai szervezet - Weborvos.hu
Az importőrök (kötszer, pelenka, kerekesszék) és az ortézisek (olyan testközeli eszközök, melyek a test elveszett funkcióit pótolják) hazai gyártói az utóbbi hetekben arról tájékoztatták a viszonteladó partnereiket, hogy 2022 januártól további 10-20%-os áremelések várhatóak. Így – amennyiben haladéktalanul nem módosítja a kormány a segédeszköz finanszírozás szabályait – akkor jövőre pár hónapon belül, de legkésőbb 2022 májusára a betegek tömegei számára is kézzel fogható, jól érzékelhető ellátási hiány lép fel!


Wound Contact Layer Dressings Market Latest Development Forecast 2021 to 2027 - Openpr.com
A sebbel érintkező kötszer-rétegek piaca várhatóan 9,7%-os CAGR-növekdést fog elérni a 2021 és 2027 közötti előrejelzési időszakban. („A sebbel érintkező kötszer-rétegek piacának legújabb fejlődési előrejelzése 2021-2027”)


Active Wound Care Market – Latest Innovations Drivers Dynamics And Strategic Analysis Challenges By 2028 - Digitaljournal.com
Az aktív sebkezelés piaca a 2020 és 2027 közötti előrejelzési időszakban várhatóan növekedni fog. A Data Bridge Market Research elemzése szerint a piac értéke 2027-re eléri a 28,48 milliárd USD-t, ami 4,65%-os CAGR-növekedést jelent. A sebkezelési kutatás finanszírozásának növekedése elősegíti az aktív sebkezelési piac növekedését. („Aktív sebkezelési piac – A legújabb innovációk ösztönzik a dinamikát És stratégiai elemzési kihívások 2028-ra”)


Wound Skin Care Market Trends, Strong Application Scope, Key Players, Growth Overview and Forecast by 2031 - Marketresearchblog.org
A Future Market Insights legfrissebb kutatása szerint a bőrsebeket kezelő termékek piaca 2021 és 2031 között 6,2%-kal fog bővülni. A piac egy félig konszolidált piac volt, amely gyors ütemben növekszik, és várhatóan bővülést fog tapasztalni az akut és krónikus sebekben szenvedő betegek számának növekedésével, a feltörekvő országokban a kedvező térítési politikák és a fejlett termékek bevezetése pedig várhatóan szintén pozitívan hat majd a folyamatokra. („Bőrseb kezelési piaci trendek, erős alkalmazási kör, kulcsszereplők, növekedési áttekintés és előrejelzés 2031-re”)


Automated Suturing Devices Market Size Worth $5.1 Billion By 2028 - Prnewswire.com
A piac növekedését befolyásoló tényezők közé tartozik a krónikus betegségek növekvő prevalenciája, a növekvő időskori populáció, a minimálisan invazív műtétek hagyományos módszerekkel szembeni előnyben részesítése, a növekvő technológiai fejlődés, valamint a sebészeti berendezések újszerű innovációi is. Azonban az automatizált varróberendezések alacsonyabb elterjedése a fejlődő gazdaságokban és a képzett szakemberek hiánya várhatóan gátolja a piac növekedését. („Az automatizált varróeszközök piacának értéke 2028-ra eléri az 5,1 milliárd dollárt”)


Dermal Regeneration Matrix Device Market: Increasing prevalence of diabetic foot ulcer is expected to boost the market - Biospace.com
A bőrregeneráló mátrix eszközök használata a sebgyógyulásban számos előnnyel jár a szövetnövekedés serkentése és a különféle sérülések kezelése terén. Emellett ezek az eszközök csökkentik a fertőzések előfordulását és minimalizálják az irritációt. („Bőrregenerációs mátrix eszközök piaca: A diabéteszes lábfekély növekvő előfordulása várhatóan fellendíti a piacot”)


Cosmetic Bioactive Ingredients Market Value Worth reach US$ 2,215.96 million by 2028 - Energysiren.co.ke
A kozmetikumok olyan termékek, amelyek a bőrre és a hajra történő felvitelre szolgálnak, hogy megtisztítsák, szépítsék, vonzóvá tegyék vagy javítsák a megjelenést. Az ilyen típusú készítményekben általában használt hatóanyagok közé globálisan jellemző a növényi eredetű termékek beépítése kereskedelmi vonzerejük, biztonságosságuk és gazdag összetételük miatt, amely gyakran szinergikus vagy többfunkciós hatással jár. („A kozmetikai bioaktív összetevők piacának értéke 2028-ra eléri a 2215,96 millió USD-t”)


Increasing Demand for High-Quality Medical Protective Wear amid the COVID-19 Pandemic to Boost Growth of Medical Adhesives Market: Reports and Data - Prnewswire.com
Az orvosi ragasztók növekvő használata a műtétek utáni sebzáráshoz és az egyéni védőeszközök, például az arcmaszkok és a sebészeti kendők iránti növekvő kereslet kulcsfontosságú tényezői a piac növekedésének. („A jó minőségű orvosi védőruházat iránti kereslet növekedése a COVID-19 világjárvány idején az orvosi ragasztók piacának növekedésének fellendítése érdekében: jelentések és adatok”)Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!