Iparági hírek, cikkek szemléje

Magyar Sebkezelő Társaság

csík

Iparági hírek, sajtószemle (főként) külföldről - 2024. április


Az alábbiakban a megjelenés időrendjében szemlézett külföldi cikkek nem feltétlenül tükrözik a Társaság és annak vezetése álláspontját!


Advanced Wound Care Market Expected to Cross USD 17.8 Billion by 2032 - Einpresswire.com
Ez a piacelemzés betekintést nyújt a fejlett sebkezelési piacot alakító tényezőkbe, valamint az iparág szereplői előtt álló lehetőségekbe és kihívásokba. („A fejlett sebkezelés piaca 2032-re várhatóan átlépi a 17,8 milliárd USD-t”)


Negative Pressure Wound Therapy (NPWT) Global Market Research Report 2023-2030 - Growing Emphasis on Preventive Wound Healing Bodes Well for NPWT Market - Globenewswire.com
Az NPWT 2023-ban 2,5 milliárd USD-ra becsült globális piaca az előrejelzések szerint 2030-ra eléri a 4 milliárd USD-t, a 2023-2030-as elemzési időszakban 5,7%-os CAGR-értékkel növekedve. („Negatívnyomás-terápia (NPWT) globális piackutatási jelentés 2023-2030 - A preventív sebkezelés növekvő hangsúlya ígéretes az NPWT-piac számára”)


Wound Care Industry Statistics - Gitnux.org
A globális sebkezelési iparág várhatóan jelentősen fog növekedni a következő néhány évben olyan tényezők miatt, mint a krónikus sebek növekvő gyakorisága és az öregedő népesség. („Sebkezelési iparági statisztikák”)


Advanced Wound Care Market Anticipates Growth to USD 16.1 Billion by 2032 - Pharmiweb.com
A piac a demográfiai trendek és a technológiai innovációk előnyeit élvezi, ugyanakkor a költségkorlátok, a szabályozási kihívások és a költségtérítési kérdések kezelése kulcsfontosságú a fenntartható piacbővülés és a jobb sebkezelési eredmények szempontjából. („A fejlett sebkezelési piac 16,1 milliárd dollárra történő növekedést vár 2032-ig”)


Anti-Biofilm Wound Dressing Market to Reach USD 1,799 Million by 2032, Indicates Latest Analysis - Pharmiweb.com
A biofilm elleni kötszerek piaca az egészségügyi ipar azon szegmensét jelenti, amely a sebek biofilm-képződésének megelőzésére és kezelésére tervezett speciális kötszerek fejlesztésére, gyártására és forgalmazására összpontosít. A biofilmek a sebfelületeken megtapadó mikrobiális közösségek, amelyek akadályozhatják a gyógyulást, növelhetik a fertőzések kockázatát és hozzájárulhatnak a krónikus sebek kialakulásához. Az ilyen kötszerek olyan anyagokat és technológiákat tartalmaznak, amelyek célja a biofilm-képződés megszakítása, a sebgyógyulás elősegítése és a fertőzés kockázatának csökkentése, végső soron a betegek állapotának javítása. („A legfrissebb elemzés szerint az anti-biofilmes sebtapasz piac 2032-re eléri az 1799 millió USD-t”)


Wound Care Market to Elevate with the Surge in the Prevalence of Chronic & Acute Wounds - Marknteladvisors.com
A globális sebkezelési piac az előrejelzések szerint 5,3%-os CAGR-értékkel fog növekedni a 2024-2030-as előrejelzési időszakban, írja a MarkNtel Advisors a legújabb kutatási jelentésében. A piac bővülését elsősorban a krónikus sebek, például a diabéteszes lábszárfekélyek, a vénás fekélyek és a nyomási fekélyek világszerte növekvő előfordulása hajtja. Ezt a tendenciát tovább táplálja a lassabb gyógyulási képességgel rendelkező, növekvő idős népesség, valamint a cukorbetegség és az elhízás növekvő előfordulása. („A krónikus és akut sebek gyakoriságának növekedésével növekszik a sebkezelés piac”)


Smith+Nephew introduces the RENASYS™ EDGE Negative Pressure Wound Therapy System – an exciting new option in home-based care for patients living with chronic wounds - Yahoo.com
A Smith+Nephew bejelentette annak a RENASYS EDGE nevű NPWT rendszerének forgalomba hozatalát az Egyesült Államokban, amely a krónikus sebek kezelésének betegközpontú lehetőségének szánnak. A rendszer könnyű és kompakt, így könnyen hordozható vagy viselhető, diszkrét tartálya van, és csendesen működik, hogy ne keltsen feltűnést és ne zavarja a betegek mindennapi tevékenységét. („A Smith+Nephew bemutatja a RENASYS™ EDGE negatívnyomás-terápiás rendszert - egy izgalmas új lehetőséget a krónikus sebekkel élő betegek otthoni ellátásában”)


Wound Debridement Market is growing at a CAGR of 6.1% from 2024 to 2030 - Einpresswire.com
A sebtisztító termékek iránti növekvő kereslet a krónikus sebek növekvő előfordulásának és a fejlett sebkezelési technológiáknak köszönhető. („A derbridálási piac 6,1%-os CAGR-értékkel növekszik 2024 és 2030 között”)


Wound Care Market Size Expands Steadily at a CAGR of 6.46% to Cross USD 41.56 Billion by 2032 - Openpr.com
A sebkezelési piac világszerte jelentős növekedést mutat, olyan tényezők hatására, mint a növekvő időskori populáció, a krónikus sebek előfordulásának növekedése és a sebkezelési technológiák fejlődése. A legutóbbi jelentések szerint a piac folyamatos bővülése várható a következő években. („A sebkezelési piac mérete egyenletesen, 6,46%-os CAGR-ral növekszik, és 2032-re meghaladja a 41,56 milliárd USD-t”)


Bioengineered Skin Substitutes market shoots up to USD 3190.3 million by 2029 with a CAGR of 11.3% during 2023-2029 - Openpr.com
A globális piac az elmúlt években jelentős növekedésnek volt tanúja a biotechnológia fejlődésének, valamint a krónikus sebek és égési sérülések növekvő elterjedésének köszönhetően. A legfrissebb kutatási jelentés szerint a piac várhatóan folytatja felfelé ívelő pályáját a kulcsszereplők jelentős hozzájárulásával, a piaci szegmentáció alakulásával és a regionális jelenlét bővülésével. („A biotechológiai úton előállított bőrhelyettesítők piaca 2023-ról 2029-re eléri a 3190,3 millió USD-t, 11,3%-os CAGR mellett”)


Bioactive Wound Care Market Size, Share, Growth, and Opportunities 2023-2030 - Openpr.com
2024-ben olyan fejlett sebkezelési megoldásokat kínál, amelyek bioaktív anyagokat és technológiákat használnak a gyógyulás és a szövetek regenerációjának elősegítésére krónikus és nehezen gyógyuló sebek esetén. A bioaktív sebápoló termékek számos kötszert, graftot és mátrixot foglalnak magukban, amelyek növekedési faktorokkal, extracelluláris mátrix komponensekkel, antimikrobiális szerekkel vagy más bioaktív anyagokkal vannak átitatva, amelyek célja a sebgyógyulási folyamat modulálása és a szövetek helyreállítása. A sejtproliferációhoz, angiogenezishez és az extracelluláris mátrix lerakódásához szükséges mikrokörnyezetet biztosítva a bioaktív sebápoló termékek felgyorsítják a sebzáródást, csökkentik a gyógyulási időt, és minimálisra csökkentik az olyan szövődmények kockázatát, mint a fertőzés és a hegesedés. („A bioaktív sebkezelés piacának mérete, részesedése, növekedése és lehetőségei 2023-2030”)


Biological Skin Substitutes Market Size to Hit US$ 604.6 Million by 2032 with CAGR by 7.11% Growth - Whatech.com
A szövetépítési technológiák folyamatos fejlődése forradalmasította a biológiai bőrpótló anyagok fejlesztését. A szövettechnológia magában foglalja a sejtek, a scaffoldok és a biokémiai tényezők kombinációját funkcionális szövetek létrehozása érdekében. Az olyan technikák megjelenésével, mint a 3D bionyomtatás, a mikrofluidika és az őssejtkutatás, a kutatók rendkívül kifinomult bőrpótlókat tudnak létrehozni, amelyek utánozzák a természetes bőr szerkezetét és működését. A szövettechnológia egyik jelentős áttörése a bioaktív speciális vázak kifejlesztése, amelyek strukturális támaszt nyújtanak, valamint elősegítik a sejtek növekedését és a szövetek regenerálódását. („A biológiai bőrhelyettesítők piacának mérete 2032-re eléri a 604,6 millió USD-t, 7,11%-os CAGR-növekedéssel”)


$20+ Bn Advanced Wound Care Market Trends and Global Forecasts, 2035 - Yahoo.com
Az elmúlt évtizedben a sebkezelés jelentős mértékben hozzájárult az egészségügyi kiadásokhoz, ami jelentős pénzügyi terhet ró az egészségügyi ágazatra. A legfrissebb medicare-adatok szerint csak az Egyesült Államokban több mint 8 millió ember szenved különböző krónikus és nem gyógyuló komplex sebekben (például diabéteszes lábszárfekély, nyomási fekély, vénás lábszárfekély, sebészeti beavatkozásokból eredő fertőzések és termikus sebek); ez az USA teljes lakosságának 2%-át teszi ki. („20+ milliárd dolláros fejlett sebkezelési piaci trendek és globális előrejelzés, 2035”)


Wound Care Devices Global Market Report 2024 - By Report, Size, Share, Trends, Forecast To 2033 - Openpr.com
A sebkezelési eszközök piaca az elmúlt években erőteljesen nőtt. A 2023-as 60,43 milliárd dollárról 2024-re 65,51 milliárd dollárra fog nőni, 8,4%-os összetett éves növekedési ütem (CAGR) mellett. A növekedés a krónikus betegségek növekedésének, a cukorbetegség elterjedtségének, a sebészeti beavatkozások számának növekedésének, a fertőzések ellenőrzésére való összpontosításnak, a sebellátásra vonatkozó kormányzati kezdeményezéseknek, valamint a nem invazív megoldások iránti betegpreferenciának tulajdonítható. („Sebkezelő eszközök globális piaci jelentése 2024 – Jelentés, méret, részesedés, trendek, előrejelzés 2033-ig”)


Global Disposable Negative Pressure Wound Therapy Devices Industry on Track to Surpass US$ 461.3 Million Market Valuation by 2028 - Marketresearchblog.org
Az előrejelzések szerint a kórházak kulcsszerepet játszanak ebben a növekedésben, mivel 2022-ben az iparág részesedésének több mint 33%-át teszik ki. Ez a dominancia az egyszerhasználatos, negatívnyomás-terápiás eszközök egyre szélesebb körű elterjedésének bizonyítéka az egészségügyi intézményekben. („Az egyszerhasználatos negatívnyomás-terápiás eszközök iparága jó úton halad, hogy 2028-ra meghaladja a 461,3 millió USD piaci értéket”)


Necrotizing Fasciitis Treatment Market Targeting US$ 4.6 Billion Valuation by 20322 - Globenewswire.com
A nekrotizáló fasciitis kezelésének piaca jelentős fejlődésnek lehet tanúja, ami az e súlyos és potenciálisan életveszélyes állapot által támasztott kihívások kezelésére irányuló közös erőfeszítést tükrözi. A gyakran "húsevő betegségként" emlegetett nekrotizáló fasciitis speciális kezelési megközelítéseket igényel a gyors szövetpusztulás leküzdése érdekében. A terápiás stratégiák a sebészeti beavatkozás, az antimikrobiális terápia és a szupportív ellátás kombinációját foglalják magukban. Mivel az egészségügyi szakemberek a kezelési eredmények javítására és a nekrotizáló fasciitiszhez kapcsolódó halálozási arányok csökkentésére törekszenek, a folyamatos kutatás és innováció kulcsfontosságú. („A nekrotizáló fasciitis kezelés piaca 2032-re megcélozza a 4,6 milliárd USD értéket”)Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!