Iparági hírek, cikkek szemléje

Magyar Sebkezelő Társaság

csík

Iparági hírek, sajtószemle (főként) külföldről - 2020. május


Az alábbiakban a megjelenés időrendjében szemlézett külföldi cikkek nem feltétlenül tükrözik a Társaság és annak vezetése álláspontját!


Wound Healing Market: Rising Research Activities to Drive the Market - Biospace.com
A várakozások szerint a sebgyógyítási piac hamarosan erőteljes növekedést fog tanúsítani, mivel növekszik a balesetek száma és növekszik az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés lehetősége is. A piaci eladások 2025 végére (4,80%-os átlagos éves növekedési ütemmel) valószínűleg elérik a 35.065,7 millió dollárt. („Sebgyógyítási piac: a növető kutatási aktivitás vezeti a piacot”)


Collagen Dressings Market: High Adoption for Wound Healing and Matrix of Biological Tissues to Aid Market Growth - Biospace.com
A jelentés szerint a kollagén kötszerek piacának értékét 2019-ben 926 millió dollár körülire becsülhető. Az előrejelzések szerint 2020 és 2030 között az évi átlagos növekedés kb. 5%-os lesz. A piac fő hajtótereje a krónikus és akut sebbel rendelkező beteg számának növekedése, valamint a közúti balesetek és a traumás sérülések számának bővülése lesz. („A kollagén kötszerek piaca: A sebgyógyulás és a biológiai szövetek mátrixának nagymértékű alkalmazása a piac növekedésének elősegítése érdekében”)


Diabetic Ulcers Treatment Market - Biospace.com
A diabéteszes fekélyek kezelének globális piacát körülbelül 7,3 milliárd dollárra becsülték 2017-ben. Az előrejelzések szerint az összetett éves növekedési ráta (CAGR) több mint 7,0% -kal bővül 2018-tól 2026-ig. („A diabéteszes fekélyek kezelésének piaca”)


Negative Pressure Wound Therapy Devices Market Trends 2026 - Coleofduty.com
A piackutatás figyelembe veszi a piac CAGR-értékét, a méretet, a bevételeket (ideértve a jelenlegit és az előrejelzéseket), az értékesítéseket (jelenlegi és jövőbeli), valamint a globális piachoz kapcsolódó egyéb jelentős tényezőket. („Negatívnyomás-sebészeti eszközök piaci trendjei 2026”)


Gentamicin Promotes Wound Closure in Severe JEB Patients, Phase 1/2 Trial Shows - Epidermolysisbullosanews.com
A gentamicin antibiotikum közvetlenül a bőr sebein történő alkalmazáskor helyreállíthatja a 332-es laminintermelést és elősegítheti a sebzáródást a generalizált súlyos junkcionális epidermolysis bullosa-ban (GS-JEB) szenvedő embereknél. („A gentamicin elősegíti a sebzáródást súlyos JEB-betegekben, a fázis 1/2 vizsgálat szerint”)


Medela celebrates all that you are, and all that you do everyday - Npwt.medelahealthcare.us
Az NPWT az elmúlt 40 évben a fejlett sebkezelés létfontosságú eszközévé vált. Az NPWT különböző korszakainak megértése elősegíti a terápia és a mai alkalmazás mélyebb megértését. Ezért indított el a Medela egy új weboldalt, amely az NPWT múltjának, jelenének és jövőjének szentelt. („A Medela ünnepli mindazt, ami vagy, és mindazt, amit mindennap csinálsz”)


Advanced Wound Care Market to Hit USD 13.45 Billion by 2025; Increasing Number of Patients Worldwide to Favor Expansion of the Market: Fortune Business Insights - Globnewswire.com
A fejlett sebkezelő piac globális mérete 2025-re várhatóan eléri a 13,45 milliárd USD-t, és az előrejelzési időszakban a CAGR értéke 4,8% lesz. A cukorbetegség világszerte növekvő gyakorisága lesz a piac növekedésének központi hajtóereje. („A fejlett sebkezelő piac mérete 2025-re 13,45 milliárd dollárt; A betegek számának növekedése világszerte kedvez a piac bővüléséhez”)


Publication of Two-Year Outcomes for LimFlow System Shows Excellent Amputation-Free Survival and Wound Healing in Patients With No-Option Chronic Limb-Threatening Ischemia - Via.tt.se
A LimFlow SA, amely úttörő szerepet játszik a perifériás artériás betegség (PAD) legsúlyosabb formájának, a krónikus, végtagokat fenyegető ischaemia (CLTI) kezelésére szolgáló minimálisan invazív technológia fejlesztésében, bejelentette az ALPS pozitív kétéves adatainak közzétételét. („A LimFlow rendszer kétéves eredményeinek közzététele kitűnő amputáció nélküli túlélést és sebgyógyulást mutat azoknál a betegeknél, akiknél nincs opcionális krónikus végtagot fenyegető ischaemia”)


Piomic’s device for wound healing achieves strong clinical results - Startupticker.ch
A Piomic hordozható sebkezelő készüléke, a COMS One az első klinikai humán vizsgálat eredményeit követően megkapta a CE-tanúsítványt. Az eszköz a sebgyógyulás jelentős javulását indította el. A start up most megkezdi termékének bemutatását az európai véleményvezéreknek. („A Piomic sebgyógyító készüléke erős klinikai eredményeket ér el”)


Fish Collagen Peptides Market: Cosmetic and Pharmaceutical Potential of Fish Collagen Peptides Foster Innovation - Biospace.com
A regeneratív orvoslás és a sebkezelés szigorú kutatása és fejlesztése, valamint a hal-kollagén peptidek kozmetikumokban való alkalmazásának növekedése a legfontosabb tényezők, amelyek várhatóan a hal kollagén peptidek globális piacát 2019-től 2027-ig mozgatják. („Hal-kollagén peptidek piaca: A hal-kollagén peptidek kozmetikai és gyógyszerészeti lehetőségei elősegítik az innovációt”)


Net Health Acquires Wound Care Platform Tissue Analytics - Hitconsultant.net
A Pittsburgh-i székhelyű speciális ápolási célokra szolgáló felhőalapú szoftverek szolgáltatója, a Net Health bejelentette, hogy megvásárolta a baltimore-i Tissue Analytics-et, amely az automatizált mobil seb- és bőr képalkotó és prediktív analitikai megoldások úttörő fejlesztője. („A Net Health megvásárolta a Tissue Analytics sebkezelő platformját”)


Hydrogel Dressing Market to Reach $695.05 Mn, Globally, by 2027 at 10.1% CAGR: Allied Market Research - Ptcommunity.com
Az Allied Market Research cég kutatásai szerint a hidrogél kötszerekből származó árbevétel a 2019-es 320,85 millió dollárról 2027-re várhatóan eléri a 695,04 mUSD-t, ami 10,1%-os CAGR-értéket jelent globálisan. („A hidrogél kötszerek piacának értéke évi 10,1%-os átlagos növekedéssel 2027-ig eléri a 695,05 millió dollárt”)


Az AbbVie befejezte az Allergan felvásárlásának tranzakcióját - Profitline.hu
Az AbbVie kutatás-központú globális biogyógyszer vállalat bejelentette, hogy lezárja az Allergan akvizícióját, miután ahhoz valamennyi – a tranzakciós megállapodásban megkövetelt - kormányzati hatósági jóváhagyást megkapott, és az egyesülést az Ír Legfelsőbb Bíróság is jóváhagyta.


Wound Care Biologics Market 2020 Industry Insights by Share, Emerging Trends, Regional Analysis, Segments, Prime Players, Drivers, Growth Factor and Foreseen till 2025 - 360 Market Updates - Marketwatch.com
Az elmúlt néhány évben gyorsan fejlődött a sebkezeléssel kapcsolatos biológiai termékek globális piaca. A legnagyobb szállító az észak-amerikai régió, amely termelési értékének piaci részesedése közel 57,81%. A második Európa közel 29,10%-os részesedéssel. („A sebkezelés biológia piaca 2020 - iparági betekintés részvényenként, feltörekvő trendek, regionális elemzés, szegmensek, elsődleges szereplők, meghajtók, növekedési tényező és előrejelzés 2025-ig - 360 piaci frissítés”)


Century-old drug repurposed to fight ulcers in cancer, diabetic patients - Buffalo.edu
A Buffalo Egyetem által támogatott kutatás szerint a Suramin, az álomkór kezelésére használt 100 éves gyógyszer újjáélesztésre került a szájüregi nyálkahártyagyulladás és a cukorbetegek lábfekélyeinek kezelésére. („Egy százéves gyógyszer visszatért, hogy harcoljon a rákos és cukorbeteg páciensek fekélyei ellen”)


Innovating for tomorrow. Transforming lives today. - Abbvie.com
Az Allergan az AbbVie vállalat részévé vált. Az akvizícióval több mint 30 márka került hozzájuk. („Innoválunk a holnapért. Átalakítjuk az életeket ma.”)


PMR – Diabetic Foot Ulcer Therapeutics Market to Record Robust CAGR 11.4% During 2024 - Pharmiweb.com
A Persistence Market Research legújabb, „Diabéteszes lábfekély gyógyászati piac: globális ipari elemzés és előrejelzés (2016–2024)” című piaci jelentése szerint a globális diabéteszes lábfekély gyógyászati piaca várhatóan 11,4%-os CAGR-vel bővül a 2016–2024 közötti időszakban. („A diabéteszes lábfekély terápiás piac 2024-re 11,4%-os éves átlagos növekedést fog elérni”)


Negative-pressure Wound Therapy (NPWT) Devices Market: Product launches by key players and patent approvals to boost market - Biospace.com
A Transparency Market Research (TMR) új jelentést tett közzé: „Globális negatívnyomásos sebkezelő eszközök piaca - Globális ipari elemzés, méret, részesedés, növekedés, trendek és előrejelzés, 2018–2026” címmel. Az elemzés szerint a globális negatív nyomású sebkezelő eszközök piacának mérete 2017-ben 2.985 millió USD volt. Az előrejelzések szerint 2018 és 2026 között 9,6%-os (CAGR) növekedés várható. („Negatívnyomás-sebterápiás (NPWT) eszközök piaca: A kulcsfontosságú szereplők által forgalomba hozott termékek és szabadalmak a piac fellendítése érdekében”)


Biofilms Treatment Market by Products (Debridement Equipment, Gauze, Dressing, Gel, Ointment), Wound Type (Traumatic, Surgical, Open, Diabetic Foot, Venous Leg Ulcer & Burns), End User (Hospital, ASCs, Wound Care Centers, Homecare)-Global Forecast to 2025 - Marketandresearch.com
A biofilmek piaca az előrejelzések szerint a 2020-os 1,6 milliárd dollárról 2025-re eléri a 2,4 milliárd dollárt, ami 7,9%-os éves átlagos növekedést (CAGR) jelent. A növekedést a krónikus, műtéti és traumás sebek növekvő gyakorisága, valamint az égési sérülések gyakoribb növekedése vezérli. („A biofilmek kezelési piaca a termékek (sebtisztítási eszközök, géz, kötszer, gél, kenőcs), a seb típusa...”)


Wound Closure and Advanced Wound Care Global Market estimated to be worth $25.5 billion by 2026 - Iq4i.com
A sebzárás és a fejlett sebkezelés egy széles körű fogalom, amely leírja a bármilyen sebbel rendelkező betegek gondozására alkalmazott különféle klinikai módszerek, intézkedések vagy terápiás beavatkozások teljes spektrumát. Pontosabban, a betegeken végzett, a sebek ergonómikus bezárása és gyógyítása céljából végzett különféle terápiás beavatkozásokból áll. („A sebzárás és az fejlett sebkezelés globális piacának mérete a becslések szerint 2026-ra eléri a 25,5 milliárd dollárt”)


Wound Debridement Market Worth $1,162 Million by 2025 - Exclusive Report by MarketsandMarkets - Yahoo.com
Egy új piackutatási jelentés szerint, amelyet a MarketsandMarkets publikált, a sebtisztítási piac értéke a 2020-as 822 mUSD-ről 2025-re eléri az 1.162 millió USD-t, ami 7,2%-os éves átlagos növekedési ütemet (CAGR) jelent. („A sebtisztítási piac értéke 2025-re eléri az 1.162 millió dollárt - a MarketsandMarkets exkluzív jelentése”).Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!