Üdvözöljük a Magyar Sebkezelő Társaság honlapján!

Heading

Portálunk elsősorban a szakembereknek (orvosoknak, szakdolgozóknak, hallgatóknak, cégképviselőknek) kínál naponta megújuló információkat a sebkezelés (NPWT, ESWT, nyiroködéma, lábszárfekély, decubitus stb.) világából, de egyes rovatai (pl. a Blog, a Hazai sajtószemle, a Tudta-e Ön, hogy... és különösen az Egyebek) mások számára is tartalmas és érdekes böngésznivalót kínálnak.

Elnöki köszöntő:


Az orvostudomány hatalmas technológiai fejlődése a sebkezelés területén is érezteti hatását, ennek megfelelően egyre újabb és újabb sebkezelő anyagok, gyógyszerek és korszerű kötszerek jelennek meg a piacon és igen jelentős fejlődésnek vagyunk tanúi a sebkezelés és sebgyógyulás területén. 


Ennek a felismerésnek az eredményeként jött létre 1997. szeptember 26-án a Magyar Sebkezelő Társaság - a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetségének a tagja -, amely a sebgyógyulás és sebkezelés témájában szervezői, koordináló, információt gyűjtő és szolgáltató, közvetítő, klinikai vizsgáló és felvilágosító, kutató és ismeretterjesztő feladatokat tűzött ki maga elé.


A sebkezelés és sebgyógyulás témakörében nem csak a sebészi, manuális szakmák képviselői érdekeltek, hanem elsősorban a krónikus sebek, fekélyek, felfekvések miatt számos más szakma (diabetológus, angiológus, bőrgyógyász, családorvos) képviselője is, továbbá az alapellátásban gondozói, ápolói munkakörben dolgozók.


Őszintén reméljük, hogy honlapunk hasznos információkkal szolgál a nagyközönség és a szakemberek számára egyaránt.

 

Prof. Dr. Hunyadi János

Prof. Dr. Hunyadi János fényképe

Dr. Sugár István

Dr. Sugár István fényképe

 társelnökök


Heading


Parkinson-kór

Új blogbejegyzés: Parkinson-kór és sebkezelés

Megjelenés időpontja: 2022. augusztus 4.

A VPS13C gén lehet a Parkinson-kór kialakulásának egyik oka – adta hírül a Medicalonline.hu. Amennyiben ez az elváltozás az agyban történik, neuroinflammációt idéz elő, amit már több tanulmány is leírt, de az eredetével, kiváltó okával mindeddig nem voltak tisztában. Nézzük meg röviden a „reszkető bénulás” (paralysis agitans) és a sebkezelés-sebgyógyulás kapcsolatát!

Hotel Benczúr

A Magyar Sebkezelő Társaság XXIV. Kongresszusa

Budapest, 2022. október 20-21.

Tisztelt Kolléganő! Kolléga Úr!
Tisztelettel meghívjuk Önt és munkatársait a Magyar Sebkezelő Társaság soron következő kongresszusára. Meggyőződésünk, hogy a tudományos program és a kötetlen eszmecserék alkalmat adnak nemcsak a szakmai tudás elmélyítésére, mások tapasztalatainak megismerésére, hanem az emberi, baráti kapcsolatok erősítésére is.

Sebkezelés-Sebgyógyulás folyóirat 2022/1. számának borítója

A Sebkezelés – Sebgyógyulás folyóirat 2022/1. száma

Elektronikus közzététel: 2022. június 11.

Töltse le díjmentesen a folyóirat leg- újabb számát! Főbb cikkek: Elnöki köszöntő * Major amputáció – pro és kontra: Mikor merjünk küzdeni egy cukorbeteg lábért? * Előrehaladott Fournier-gangraena gyógyítása NPWT kezeléssel - esetbemutatás * Egy hét Dubajban - a Dubai-2020 Világkiál- lításon és az Egyetemek közötti Vénás Világkongresszuson... * Beszámoló a Negatívnyomás-terápiával a Sebgyógyulásért Egyesület „NPWT Online Hangoskönyv” rendezvényéről

Webinar

This short online course will advise participants on wound care management. Topics covered on the day include; wound healing, wound bed preparation and treatment options, and dressing selections. Learning outcomes: - Understand the anatomy and physiology of wound management - Understand and identify the factors influencing wound healing etc.

Heading


Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!


 • „Az igazság olyan, mint az orvos kése: kivágja a sebet és a test megépül.”
  Makkai Sándor, író

 • „Minden seb után marad forradás.”
  Laura Marshall, brit írónő

 • „A bőrt, vágást, sebet össze lehet varrni, de azzal csak a külső sérüléseket lehet meggyógyítani.”
  Jessica Sorensen, amerikai írónő

 • „Az égés kezelése gyakran az empirikus gyógyítás legbizarrabb formáinak a tárgya volt.”
  Guilleaume Dupuytren, francia orvos

 • „Az apró hibákat az emlegetés felnagyítja, a kis sebet a vakarás elfertőzi.”
  Nógrádi Gábor, költő