Új termékek és szolgáltatások archívuma

Magyar Sebkezelő Társaság

Az alábbiakban a sebkezeléssel, sebgyógyulással és határterületeivel kapcsolatos új termékeket, szolgáltatásokat, innovációkat mutatjuk be az egész világból.Az itt bemutatottak nem feltétlenül hozzáférhetők Magyarországon! Ehhez a rovathoz elsősorban a WoundSource oldalait használjuk fel, de számítunk az Ön javaslataira is! Az információk innen vagy a gyártóktól származnak. A felsorolás nem jelenti az MSKT jóváhagyását vagy ajánlását.


Healthy.io Digital Wound ManagementIC-1200-WH Vascu-Ease Portable DVT System Healthy.io Digital Wound Management

A Healthy.io (Boston, USA) FDA által bejegyzett, okostelefon-alapú sebkezelő megoldása lehetővé teszi a klinikusok számára, hogy mérjék és dokumentálják a sebeket, nyomon kövessék a gyógyulás előrehaladását az időben, és központosítsák a sebadatokat egyetlen portálon. Javallatok: Artériás fekélyek; Krónikus sebek; Diabéteszes lábfekélyek: Neuropátiás; Nyomásfekély, 3. és 4. stádium; Vénás elégtelenségi fekélyek. Előnyök: Klinikailag pontos sebmérést tesz lehetővé okostelefon és két kalibrációs matrica segítségével; A gyógyulás előrehaladását nyomon követi az időben, összehasonlítja a seb progressziójának adatait és megjelöli a stagnáló sebeket; Szabványosítja az adatgyűjtést egy alkalmazáson belüli űrlap segítségével; minden adatot biztonságosan tárolnak az alkalmazásban; A szabványos módszerekhez képest akár 85%-kal gyorsítja a dokumentációs időt; Központosítja a sebadatokat egyetlen portálon a teljes láthatóság érdekében.


IC-1200-WH Vascu-Ease Portable DVT System IC-1200-WH Vascu-Ease Portable DVT System

Az IC-1200-WH Vascu-Ease hordozható DVT rendszer egy könnyen használható szekvenciális kompressziós rendszer, amelynek célja, hogy kórházi vagy otthoni környezetben a végtagok véráramlásának stimulálásával megakadályozza a DVT (mélyvénás trombózis) kialakulását. A Bio Compression Systems Inc. terméke a duzzanat és fájdalom csökkentésére, valamint a gyógyulás idejének felgyorsítására szolgál. A cső nélküli megoldást egy teljesen integrált lítium-ion akkumulátorral szállítják, amely több mint 20 órás kezelést biztosít egyetlen feltöltéssel, lehetővé téve (pl.), hogy a betegek könnyen szállíthatók legyenek a kórházból az otthonaikba. Előnyei: Serkenti a keringést; Csökkenti a duzzanatot; Csökkenti a fájdalmat; Segít a bőrfekély gyógyulásában; Egy gombos működés; Kompakt és teljesen hordozható. Új szintű innovációt hoz a pneumatikus kompressziós eszközök kategóriájába.


GEMCORE360°™ PHMB antimikrobiális szilikon szegély hab kötszerek GEMCORE360°™ PHMB Antimicrobial Silicone Border Foam Dressings

Egy polhexametilén-biguanid-dal (PHM) impregnált, lágy szilikon hab kötés, amely in vitro tesztek alapján akár hét napon át is rendkívül hatékony szer a mikroorganizmusok széles spektrumával szemben. A hidrofób szilikon megakadályozza, hogy a kötés a sebágyra tapadjon, és csökkenti a fájdalmat a kötéscsere során. A GEMCORE360°™ PHMB Antimicrobial Silicone Border habkötszerek műtét utáni incíziók, nyomási sérülések, vénás stasis fekélyek, diabéteszes fekélyek, donorhelyek, horzsolások, első és második fokú égési sérülések, dermatológiai rendellenességek (stb.) kezelésére, illetve másodlagos kötésként ajánlják. Néhány az előnyei közül: Antimikrobiális hatás MRSA, MRSE, VRE, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa, Candida albicans és Rhodotorula mucilaginosa ellen; Ellenáll a baktériumok kolonizációjának és csökkenti a baktériumok behatolását a kötésbe; Bizonyítottan teljesít anélkül, hogy negatívan befolyásolná az epithelializációt; Kiváló felszívódási sebesség és elősegíti a gyógyulást nedves sebkörnyezeten keresztül; Csökkenti a maceráció kockázatát.


Stimulen™ kollagén por Stimulen™ Collagen Powder

A Stimulen™ kollagén por hidrolizált módosított kollagénekből áll. A sebbe szórva feloldódik, és védőgélt képez. A Southwest Technologies Inc. (North Kansas City, USA) termékét hosszan tartó alkalmazásra (24 órától 30 napig) javasolják a sebek kezelésében, beleértve: a részleges és teljes vastagságú sebeket, a nyomási fekélyeket (1-4. stádium), a vénás és diabéteszes fekélyeket, a részleges vastagságú égési sérüléseket, az akut sebeket, a horzsolásokat, a traumás sebeket (stb.). Állati eredetű termékekkel kapcsolatosan fennálló allergia esetén nem használható. Előnyök: A kollagénport a sebfolyadékokban lévő természetes enzimek bontják le; A dehidratáció ellen védő gélt képez a sebágyon; Nem szükséges eltávolítani a seb helyéről; Nedves sebgyógyító környezetet biztosít; Nem mérgező és nem irritáló; Könnyen kezelhető. Aktív hatóanyaga: szarvasmarha-kollagén.


UrgoTul™ seb-interfész UrgoTul™ seb-interfész

Az UrgoTul egy LipidoColloid technológiával kialakított hidrofil seb-interfész, amely biztosítja az atraumatikus eltávolítást és az ideális nedves sebkörnyezetet. Amikor sebváladékkal érintkezik, az UrgoTul gélesedik és nedves környezetet teremtve elősegíti a sebgyógyulást. Az UrgoTul serkenti a fibroblasztok szaporodását, biztosítja a tapadásmentességet és a fájdalommentes kötszercserét. Akut és krónikus sebek esetén egyaránt alkalmazható. HBOT alkalmazásakor a használata kontraindikált. Előnyei: Az egyetlen seb-interfész a hidrofil részecskék további előnyeivel, ideális nedves környezetet biztosítva a legfontosabb sejtek számára a gyógyulási folyamatban; Hidrofób anyagokat is tartalmaz, hogy elkerülhető legyen az eltávolításkor a tapadás; Képes jelentős ideig megtartani a bevonatát.


Avelle™ NPWT System Avelle™ NPWT System

Az Avelle™ NPWT Pump egy egyszerhasználatos NPWT szivattyú, legfeljebb 30 napos élettartammal. 80 Hgmm (+/- 20 Hgmm) folyamatos negatív nyomást juttat a sebágyba. Előnyei közé tartozik, hogy a pumpáról való lekapcsolás után akár 1 órán át fenntartja a vákuumot, a puha nyílás, amelyet a nyomáskárosodás kockázatának minimalizálására terveztek, továbbá az egygombos működés is. 8 rétegű Hydrofiber® technológiával kombinálva a rendszer vizsgálatilag bizonyította az NPWT előnyeit a sebgyógyuláshoz szükséges optimális környezet fenntartásában. Olyan betegek számára javasolt, akik profitálhatnak az NPWT-ből, mivel elősegítheti a sebgyógyulást azáltal, hogy az exudátumot és a fertőző anyagokat eltávolítja az alacsony vagy közepesen váladékozó sebekből, például: krónikus sebek (pl. lábfekélyek); akut sebek; szubakut és dehiszkált sebek; traumás sebek; flap-ek és graftok; műtéti úton zárt metszési helyek. Az Avelle™ NPWT-rendszer kórházi, poszt-akut és otthoni egészségügyi környezetben is használható.


Drawtex® Drawtex®

Az exkluzív LevaFiber™ technológiát alkalmazó Drawtex® sebkötöző kapilláris, hidroduktív és elektrosztatikus hatása lehetővé teszi a törmelék eltávolítását, a túlzott sebváladék ellenőrzését, valamint a baktériumok és káros MMP-k kiiktatását, megalapozva a sebgyógyulást vagy -záródást. Az Urgo Medical terméke alkalmazható (például): vénás, neuropátiás láb- és nyomásfekélyekre; égési sérülésekre; sztóma helyekre; amputációkra; nehezen gyógyuló sebekre, pl. vegyes etiológiájú lábfekélyekre, leprával kapcsolatos sebekre, nekrotizáló fasciitisre, gombásodó rákos sebekre és Buruli fekélyekre.


Gold Dust™ Gold Dust™ hidrofil polimer sebtöltő

A fejlett sebkezelő-, kollagén-, hideg/meleg terápiás termékeket és nyomáscsökkentő eszközöket gyártó Southwest Technologies Inc. terméke. Egy nagy nedvszívó képességű hidrofil polimer, amely képes nagy mennyiségű exudátum felszívására és az exudátum visszatartására a mátrixban még nagy nyomás alatt is. A vizes folyadékok csapdában maradnak a polimer mátrixban, és csak párologtató szárítással vagy oldószeres extrakcióval távolíthatók el. Ezért, ha sebkötözőként használják, a Gold Dust™ védi a seb szövetét és a környező periwound területet a macerációtól és a degradációtól. A Gold Dust™ száraz granulátumként használható erősen váladékozó sebeken, de a sebeket a potenciális túlszárítás miatt monitorozni kell. A kötéscserék száma gyakran a napi többszöriről akár napi egyre, sőt 2 vagy 3 naponta egyszerire csökkenthető.


BIAKŌS™ Antimicrobial Skin & Wound Cleanser BIAKŌS™ Antimicrobial Skin & Wound Cleanser

A BIAKŌS™ antimikrobiális bőr- és sebtisztító szennyeződések és idegen anyagok mechanikai tisztítására és eltávolítására szolgál olyan sebekből, mint az 1-4. stádiumú nyomási fekély, a diabéteszes lábfekély, a műtét utáni sebek, az első- és másodfokú égési sérülések, graftok és donorhelyek. Szinergetikusan megtisztítja és eltávolítja a mikrobákat a sebágyból, és segít eltávolítani a planktonikus, éretlen és érett biofilmet. Szabadalmaztatott, gyors hatású, széles spektrumú antimikrobiális szer. Biztonságos és hatékony, nem citotoxikus, nem irritálja a sebet vagy a bőrt, nem szenzibilizáló, az ozmolalitás kiegyensúlyozott, megcélozza a mikróbákat a szagkezelés elősegítése érdekében, bőrpuhító anyagokat tartalmaz és kompatibilis a seb és a bőr pH-jával. Csak külsőleg használható.


Affinity® Affinity®

Az Affinity egy regeneratív és angiogén tulajdonságokkal rendelkező friss amnion allograft. Megőrzi a natív membrán szerkezeti integritását és biofizikai tulajdonságait. 42 napig életképes. Életképes lehetőség a seb és a lágyrész gyógyítására. Természetesen bioaktív gyógyító képesség. Nyitott és ép extracelluláris mátrix. Integrálódik a sejtek és szövetek növekedésének támogatásával. Megőrzi a biofizikai tulajdonságait, hogy javítsa a műtéti kezelést. Tartós: A natív mátrix integritása kiváló scaffoldot biztosít. Rugalmas: fenntartja a membrán természetes hajlékonyságát. Hipotermikusan tárolt, így megőrzi a membrán natív ECM-jét, a növekedési faktorokat és fenntartja a sejtek életképességét. Veleszületett hegesedésgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Gyulladáscsökkentő tulajdonságokat biztosít. Úgy tűnik, hogy növeli a szövetek gyógyulásának és javításának sebességét és minőségét.

Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!