Új termékek és szolgáltatások archívuma

Magyar Sebkezelő Társaság

Az alábbiakban a sebkezeléssel, sebgyógyulással és határterületeivel kapcsolatos új termékeket, szolgáltatásokat, innovációkat mutatjuk be az egész világból.Az itt bemutatottak nem feltétlenül hozzáférhetők Magyarországon! Ehhez a rovathoz elsősorban a WoundSource oldalait használjuk fel, de számítunk az Ön javaslataira is! Az információk innen vagy a gyártóktól származnak. A felsorolás nem jelenti az MSKT jóváhagyását vagy ajánlását.


AmnioExcel® Plus Placental Allograft Membrane AmnioExcel® Plus Placental Allograft Membrane

Az AmnioExcel® Plus egy háromrétegű placenta allograft, amely amnion-chorion-amnion rétegekből áll. A DryFlex® feldolgozás megőrzi az inherens növekedési faktorokat, a citokineket és az ECM-et (extracelluláris mátrix), amelyek a natív placentaszövetben találhatók. Konfigurációja és feldolgozása biztosítja a műtőben szükséges erőt. Sebfedőként használható, homológ felhasználásra szánták. Az Integra LifeSciences Corp. terméke egy olyan allograft szövet, amelyet homológ védőrétegként használnak a lágyszöveti sebek orvosi utasításra történő ellátása során. Előnyei: Sebtakaróként és védőgátként működik a lágyszövetek helyreállítása során; Elég erős ahhoz, hogy alkalmazásakor felvehető és áthelyezhető legyen, még nedves állapotban is; Könnyen formálódik és alkalmazkodik a sebágyhoz; Szobahőmérsékleten tárolva 5 évig tartható el.


Zetuvit® Plus Silicone Border Zetuvit® Plus Silicone Border

A STRAVIX* Cryopreserved Umbilical Tissue (mélyhűtött köldökszövet) egy olyan strukturális placenta allograft sebkezeléshez és sebészeti alkalmazásokhoz, amely megtartja az összes natív összetevőt, beleértve a növekedési faktorokat és az extracelluláris mátrixot is. Kizárólag homológ sebfedőként, sebészeti barrierként vagy műtéti fedésként használható. Akut és krónikus sebek, diabéteszes fekélyek, nyomási sérülések, műtéti sebek és vénás fekélyek esetén használható. Természetesen alkalmazkodik az összetett anatómiákhoz, és használható csont, ideg, inak, ízületi kapszula, izom és sebészeti háló felett. Alkalmazkodik a sérült szövetekhez, és adhezív barriert képez. Tartós (1-3 mm vastag), a hulladék csökkentése érdekében több méretben is kapható.


STRAVIX* Tissue STRAVIX* Tissue

A STRAVIX* Cryopreserved Umbilical Tissue (mélyhűtött köldökszövet) egy olyan strukturális placenta allograft sebkezeléshez és sebészeti alkalmazásokhoz, amely megtartja az összes natív összetevőt, beleértve a növekedési faktorokat és az extracelluláris mátrixot is. Kizárólag homológ sebfedőként, sebészeti barrierként vagy műtéti fedésként használható. Akut és krónikus sebek, diabéteszes fekélyek, nyomási sérülések, műtéti sebek és vénás fekélyek esetén használható. Természetesen alkalmazkodik az összetett anatómiákhoz, és használható csont, ideg, inak, ízületi kapszula, izom és sebészeti háló felett. Alkalmazkodik a sérült szövetekhez, és adhezív barriert képez. Tartós (1-3 mm vastag), a hulladék csökkentése érdekében több méretben is kapható.


Zetuvit® Plus Silicone Border Zetuvit® Plus Silicone Border

A Zetuvit® Plus Silicone Border közepesen és erősen váladékozó sebek kezelésére alkalmas: akut sebek (égések, műtét utáni, traumás sebek) és krónikus sebek (vénás fekély, nyomási sérülések, diabéteszes lábszárfekély, daganatok) kezelésére. Kiváló páciens-komfortot és elégedettséget, valamint szuperabszorbens magot biztosít a gyors felszívódásért, a szagszabályozásért és a váladék visszatartásáért, még kompresszió alatt is. Előnyei: A sebbel érintkező szilikon réteg biztosítja a váladék gyors átvitelét a kötszerbe; A diffúziós réteg biztosítja a váladék gyors és egyenletes eloszlását a szuperabszorbens magban; A szuperabszorbens mag biztonságosan felszívja és felfogja a folyadékot, még kompresszió alatt is; A laza cellulóz és a szuperabszorbens polimer egyedülálló kombinációja párnázó hatást és nagyobb kényelmet biztosít; A puha élek és a vízlepergető külső réteg védik a ruházatot és az ágyneműt; Légáteresztő; Akár 7 napig is viselhető.


Dakin's Wound Cleanser Pro Dakin's Wound Cleanser Pro

A Dakin's Wound Cleanser Pro (0,0125%-os nátrium-hipoklorit) ugyanaz a nem citotoxikus készítmény, mint a Dakin's Solution Quarter Strength. A termék OTC és Rx formában egyaránt elérhető. OTC-nél kisebb vágások, lacerációk, horzsolások és sebek tisztítására, valamint idegen tárgyak, például szennyeződések és törmelékek eltávolítására szolgál. Az Rx esetében akut, krónikus és nyílt sebek, például 1-4 stádiumú nyomássérülések, diabéteszes láb- és lábszárfekélyek, műtéti sebek, első és másodfokú égési sérülések, valamint graft és donor helyek tisztítására szolgál. Egy független vizsgálat megállapította, hogy a Dakin's Wound Cleanser hatásos számos mikroorganizmus ellen, beleértve a baktériumokat, vírusokat, élesztőket, penészgombákat és rezisztens mikroorganizmuso- kat. A rezisztens baktériumok, köztük az MRSA és a VRE, 30 másodperces expozíció után elpusztultak. A formula nem tartalmas sem antibiotikumot, sem alkoholt vagy szteroidot. Csak külsőleg alkalmazható.NATROX® Oxygen Wound Therapy NATROX® Oxygen Wound Therapy

A seb jelenléte 20%-kal növeli a szervezet oxigénigényét. Nem megfelelő sebgyógyulás következi be akkor, ha az oxigénigény nagyobb, mint a kínálat. A bizonyítékok azt mutatják, hogy az oxigén létfontosságú szerepet játszik a sebgyógyulásban. A NATROX® Oxygen Wound Therapy egy olyan orvosi eszköz, amely az oxigén természetes tulajdonságait használja fel a korábban nem gyógyuló sebek gyógyulásának serkentésére, folyamatosan tiszta, párásított oxigént juttat a sebágyba. Nem invazív, kényelmes, hordozható és rendkívül hatásos. Ideális minden klinikai és otthoni ápolási környezetben. Használható a gyógyulás bármely szakaszában, és bármilyen szokásos másodlagos kötszerrel működik. A puha, háromrétegű anyag finoman alkalmazkodik a sebágyhoz, így még a mély, egyenetlen sebekkel rendelkező páciensek számára is optimális kényelmet biztosít. A cég szabadalmazott „kerék” kialakítása rugalmas, hajlékony anyagból készült, amely könnyedén formálódik a sebekre. Ez a steril, egyszer használatos „kerék” alakú interfész lehetővé teszi a sebváladék szabad bejutását a másodlagos kötszerbe, miközben optimalizálja az oxigénáramlást.


Optifoam® Gentle Silicone Faced Foam and Border Dressing with Liquitrap™ Core Optifoam® Gentle Silicone Faced Foam and Border Dressing with Liquitrap™ Core

Az Optifoam® Gentle segít enyhíteni a kötéscsere okozta fájdalmat és traumát. Speciálisan kialakított szilikon ragasztóval rendelkezik, amely segít a helyén tartani, az abszorbens mag felszívja és megtartja a folyadékot, valamint segít megelőzni a nyírást és a súrlódásokat. A termék alkalmazása nyomási sérülések, részleges és teljes vastagságú sebek, lábszárfekélyek, donorhelyek, sebek, horzsolások, bőrszakadások, valamint első és másodfokú égési sérülések esetén javasolt. A szuper nedvszívó Liquitrap™ mag nagy mennyiségű váladékot szív fel, géllé alakítja és elzárja azt. Az alacsony profilú kialakítás növeli a rugalmasságot és a kényelmet. A fokozott védelem érdekében öt egyedi réteggel alakították ki. A vízálló külső réteg védi a sebet és segít távol tartani a baktériumokat. A nedvesség-pára átviteli sebessége (MVTR) a folyadékszinthez igazodik.


AmnioExcel® Plus Placental Allograft Membrane AmnioExcel® Plus Placental Allograft Membrane

Az AmnioExcel® Plus Placental Allograft Membrane egy vastag háromrétegű allograft, amely amnion-chorion-amnion rétegekből áll. Könnyen alkalmazható, nem oldalspecifikus alkalmazás. A placentából származó allograft szövetet homológ felhasználásra szánják. A háromrétegű membrán megtartja a natív bioaktív placenta szövet növekedési faktor konfigurációját. Segíti az összetett sebek zárását segítő környezet kialakítását. Könnyen kezelhető és alkalmazkodik a sebfelülethez. A DryFlex® megoldás megőrzi az inherens növekedési faktorokat, a citokineket és az ECM-et (extracelluláris mátrix), amelyek a natív placentaszövetben találhatók. Dehidratált és sterilizált, szobahőmérsékleten öt évig tartható el.


eKare InSight™ eKare InSight™

Az eKare InSight™ egy átfogó digitális platform a fejlett sebkezeléshez, beleértve a 3D képalkotást, a dokumentációt és az elemzést. Kompatibilis az összes főbb EHR-rel, EMR-rel és EDC-vel. Alkalmazható akut sebek, égési sérülések, üreges sebek, krónikus sebek, mély sebek, diabéteszes láb, granuláló/epithelializáló sebek, felfekvés, műtéti sebek, traumás sebek, vénás fekélyek esetén. Előnyei: Pontos és következetes 3D-s sebmérés a sztenderdiziált felügyelet érdekében; Automatikus szinkronizálás HIPAA-kompatibilis felhőkiszolgálóval az egyszerűsített dokumentáció érdekében; Hozzáférést biztosít az adatokhoz az egészségügyi ellátás egészében, lehetővé téve a telemedicinát és a távfelügyeletet; Zökkenőmentes integráció az összes főbb EHR-rel (e-kórtörténettel) a munkafolyamatok optimalizálása érdekében.


StrataGRT® StrataGRT®

A StrataGRT® gél egészségügyi szakemberek irányítása alatt használható krónikus és nehezen kezelhető sebek kezelésére, beleértve a krónikus sebeket (pl. vénás és artériás fekélyek, diabéteszes fekélyek, nyomási sérülések), akut sebeket (pl. traumás sebek, égési sérülések, bőrszakadások, műtétek, seb dehiscentia stb.), felszíni sugárterápiát (SRT), biopsziákat, harapásokat, balesetek és/vagy traumák által sérült bőrgátat, vagy kozmetikai és paramedicinális tetoválásokat. Használata során vékony és rugalmas sebkötözővé szárad, amely biztosítja a teljes állandó érintkezést a bőrrel. Elősegíti a nedves gyógyulási környezetet, ami gyorsabb reepitelializációt eredményez. Bakteriosztatikus, megvédi a sebet a vegyi és mikrobiális inváziótól, miközben csökkenti a kontakt dermatitisz kockázatát. Félig áteresztő, amely lehetővé teszi a bőr lélegzését és hidratáltságát. Borotválás nélkül használható olyan expozíciónak kitett területeken, mint az arc és a nyak, valamint az ízületek és a szőrös területek. Nem reaktív, mérhető pH-értéke nincs, és nem tartalmaz szteroidokat, alkoholokat, parabéneket vagy illatanyagokat, így alkalmas csecsemők, gyermekek, érzékeny bőrűek kezelésére, alkalmazható terhesség és szoptatás alatt. Könnyen felvihető anélkül, hogy az újbóli felhordás előtt a korábbit el kellene távolítani. A páciensek otthon is használhatják.


MolecuLight i:X ™ MolecuLight i:X ™

A MolecuLight i:X ™ egy az ellátás helyén használható, baktériumok kimutatására és digitális sebmérésre szolgáló képalkotó készülék. A sebfertőzés hagyományos jelei és tünetei gyakran nem eléggé pontosak a klinikai döntések meghozatalához. A fluoreszcencia elvét kihasználva a MolecuLight i:X biztonságos lila fényt bocsát ki, ezáltal valós időben teszi láthatóvá a fluoreszkáló baktériumokat. A baktériumok vörösen jelennek meg a képen. (A Pseudomonas aeruginosa ciánnak tűnik, ha jelen van.) Lokalizálja a fluoreszkáló baktériumok potenciálisan káros szintjét; megmutatja hol van szükség a debridálásra és a sebtisztításra; optimalizálja a sebágy előkészítését a kezelések előtt; vezérli a mintavételt és a biopsziát; irányítja a sebértékelést az optimális antibiotikum-döntés elősegítése érdekében; támogatja a felelősségteljesebb antimikrobiális kezelést, valamint az oktatást és a betegek bevonását. Emellett képes a seb állapotának dokumentálására: méri a seb felületét; felvételeket készít és rögzíti azokat; nyomon követi és dokumentálja a seb előrehaladását.


Cutimed® Sorbion® Border Cutimed® Sorbion® Border

A Cutimed® Sorbion® Border egy nagy teljesítményű szuperabszorbens kötszer, amelyet az atraumás eltávolítás érdekében erősen tapadó szilikon szegéllyel láttak el. A termék mérsékelten és erősen váladékozó sebekre, például nyomási fekélyekre, lábszárfekélyekre, diabéteszes lábfekélyekre és más, másodlagos szándékkal gyógyuló sebekre, kiszakadt sebek, másodfokú égési sérülések, bőrsipolyok, gombás karcinómák és más típusú sebek kezelésére javallt. váladékozó sebek. Különösen hatékony, ha kompressziós terápiával együtt alkalmazzák a sebeken, például vénás lábszárfekélyeken. Előnyei: Fokozott abszorpció és visszatartás a seb környéki bőr védelme és a gyógyulás elősegítése érdekében; Eltávolítja a szennyeződéseket és a méreganyagokat; Csökkenti a szagokat és minimalizálja a fájdalmat a kötéscsere során; Csökkenti a bioterhelést; Vízálló, hipoallergén akrilát ragasztó; A seb szélének védelme érdekében rugalmas és lélegző; Egyedülálló formája lehetővé teszi a rugalmas alkalmazást a nehezen öltözhető anatómiai helyeken.


Topical Wound Oxygen (TWO2®) Therapy Topical Wound Oxygen (TWO2®) Therapy

A Topical Wound Oxygen (helyi seb oxigén) egy multimodális eljárás krónikus, nehezen gyógyuló sebek kezelésére. A TWO2 végtagkamrával kapható, amely a lábakra és a karokra helyezhető, vagy több tapasz rendszerrel, amely bárhol felhelyezhető a testen. Ezek az FDA által jóváhagyott termékek klinikailag igazoltak, és könnyen használhatók az otthon kényelmében vagy bármilyen klinikai környezetben. A termék krónikus, nehezen gyógyuló sebek kezelésére javasolt, beleértve a diabéteszes lábszárfekélyeket, vénás lábszárfekélyeket, nyomási fekélyeket (3-4. stádiumú nyomási sérülések), műtét utáni és égési sebeket. Az oxigén helyileg és nem szisztémásan kerül alkalmazásra. Az érintésmentes ciklikus kompresszió csökkenti az ödémát. A párásítás elősegíti az ideális sebgyógyulási környezetet. A módszer csökkenti a hipoxiát, küzd a fertőzésekkel és elősegíti az új erek növekedését.


ColActive® Plus Powder Ag ColActive® Plus Powder Ag

A ColActive® Plus Powder Ag egy antimikrobiális kollagénpor, amely kollagénből, CMC-ből, EDTA-ból és ezüst-kloridból készül. Nem-ezüst formátumban is kapható. A termék a teljes- vagy a részleges vastagságú sebek kezelésére javallott, ideértve például a nyomási sérüléseket, a diabéteszes fekélyeket, a vegyes vaszkuláris etiológiájú fekélyeket, a vénás fekélyeket, a donor és graft helyeket, a horzsolások és a lacerációkat, a traumás sebek másodlagos gyógyítását, valamint első- és másodfokú égési sérüléseket. Néhány előnye: - Az EDTA és a kollagén megcélozza és deaktiválja az emelkedett MMP aktivitást - Az alginát és a CMC segít a sebváladék kezelésében és optimalizálja a sebgyógyulási környezetet - Ionos ezüstöt tartalmaz a széles spektrumú antimikrobiális védelem érdekében - Könnyen alkalmazható bármely méretű és helyen lévő sebre.


Debrisoft® Pad és Debrisoft® Lolly Debrisoft® Pad és Debrisoft® Lolly

A Debrisoft® monofil termékek rendkívül hatékony és gyakorlatilag fájdalommentes sebágy előkészítő eszközök, amelyek azonnal látható eredményeket hoznak. Behatol, megbontja és leválasztja a biofilmet, a keratózist és az életképtelen törmeléket mind akut, mind krónikus sebekben, miközben védi a granulációs szövetet is. A Debrisoft Pad-ek ideálisak a sebfelületek tisztítására és a hiperkeratotikus vagy száraz bőr eltávolítására, míg a Debrisoft Lolly biztonságosan eléri a mély, „aláásott” vagy alagútszerű területeket, ahol az alternatív debridálási módszerek nem használhatók. A Debrisoft mind a felületes akut, mind a krónikus sebek tisztítására ajánlott, beleértve, de nem kizárólagosan: lábszárfekélyeket, diabéteszes fekélyeket, nyomási sérüléseket, égési sérüléseket, beleértve a harmadfokú égési sérüléseket sebészeti eltávolítás után és a traumás valamint műtéti sebeket (pl.: horzsolások, bemetszések). A Debrisoft rendkívül hatékony a hyperkeratoticus szövetek eltávolításában is, beleértve a limfödémával összefüggő keratosist, a száraz bőrt és a seborrhoeás plakkokat.

Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!