Új termékek és szolgáltatások archívuma

Magyar Sebkezelő Társaság

Az alábbiakban a sebkezeléssel, sebgyógyulással és határterületeivel kapcsolatos új termékeket, szolgáltatásokat, innovációkat mutatjuk be az egész világból.Az itt bemutatottak nem feltétlenül hozzáférhetők Magyarországon! Ehhez a rovathoz elsősorban a WoundSource oldalait használjuk fel, de számítunk az Ön javaslataira is! Az információk innen vagy a gyártóktól származnak. A felsorolás nem jelenti az MSKT jóváhagyását vagy ajánlását.


GRAFIX PL* GRAFIX PL*

A GRAFIX PL* egy natív élő sejtekből, növekedési faktorokból és ép extracelluláris mátrixból álló liofilizált placenta hártya. Indikációja: kizárólag homológ felhasználásra korlátozódik sebfedésként/barrierként. Használható akut és krónikus sebekhez, diabéteszes fekélyekhez, nyomási fekélyekhez, műtéti sebekhez, égési sérülésekhez és vénás fekélyekhez. Rugalmas, megfelelő fedés, amely természetesen tapad az összetett anatómiákhoz, és használható a csont, az ín, az ízületi kapszula és izom felett. Az akut és krónikus sebekhez való közvetlen használatra tervezték. Immun-semleges.


Kerramax Care™ Super-Absorbent Dressings Kerramax Care™ Super-Absorbent Dressings

A 3M ™ Kerramax Care™ Super-Absorbent Dressings szuperabszorbens, szuper nedvszívó kötszerek, amelyek felszívják és visszatartják a váladékot. Alkalmasak váladékozó sebek, például lábszárfekélyek, nyomássérülések és diabéteszes lábszárfekélyek kezelésére. A kompresszió bármely formájának alkalmazása esetén is használható. Felszívja a váladékot és bezárja a kötszer belsejébe, segítve a bőr macerációjának csökkentését. Elkülöníti és távol tartja a baktériumokat és az MMP-ket a sebágytól, megakadályozva ezzel a fertőzés átvitelének kockázatát. Csökkenti a kötszercserék gyakoriságát. Puha, rugalmas és összehajtható.


N-Terface® Wound Contact Material N-Terface® Wound Contact Material

Az N-Terface® Wound Contact Material egy nem tapadó, sebekkel érintkező réteg, amely lehetővé teszi a kenőcsök felhordását és/vagy a seb tisztítását az N-Terface® anyagán keresztül. A Winfield Laboratories Inc. (Richardson, USA) terméke elsődleges kötszerként használható részleges vastagságú sebek kezelésére. Előnyei: csökkenti az epithelium „nyírását”; lehetővé teszi a vér és folyadékok áthaladását; nem zárja el a hőt vagy a nedvességet; minden kenőccsel használható; áttetsző; nem nedvszívó; nem tapadó; lélegző.


Dermagraft® Dermagraft®

A Dermagraft® az FDA által engedélyezett humán fibroblasztból származó bőrpótló a diabéteszes lábfekélyek gyógyítására. Az élő fibroblasztok profilerálnak, és növekedési faktorokat, kollagént és ECM fehérjéket termelnek, hogy elősegítsék a granulációs szövetek felépülését. Biológiailag felszívódó scaffoldja robusztus, s így biztosítja a termék szerkezetét és mechanikai tulajdonságait. Segít helyreállítani a sérült sebágyat is. Indikációja: a Dermagraft® hat hetesnél hosszabb, teljes vastagságú diabéteszes lábfekélyek kezelésére javallt, amelyek a dermiszen túl terjednek, de ín, izom, ízületi kapszula vagy csont expozíció nélkül. Az Organogenesis Inc. termékét a szokásos sebkezelési rendszerekkel együtt kell alkalmazni olyan betegeknél, akiknek megfelelő vérellátása van az érintett lábfejben.


WoundExpert® WoundExpert®

A speciális ambuláns ellátást nyújtó szoftvermegoldásokban vezető szerepet játszó Net Health WoundExpert®-je egy felhőalapú EMR (elektronikus orvosi nyilvántartási rendszer), amely támogatja a sebkezelési ellátást intézmények és független orvosok számára. Az integrált klinikai, megfelelőségi, pénzügyi és jelentési eszközök optimalizálják a teljesítményt, a munkafolyamatot és az eredményeket. Néhány az előnyei közül: Kifejezetten a sebkezelésre fejlesztették ki; A betegnyilvántartásokat szinkronban tartja a kórházi információs rendszerekkel; Interfészek nagyszámú egyedi rendszerrel (jelenleg több mint 1800 interfész); 2015-ös tanúsítvány; Segít a felhasználóknak betartani a jogi- és a HIPAA-követelményeket; Felhasználóbarát felület.


Dermagraft® Dermagraft®

A Dermagraft® az FDA által engedélyezett humán fibroblasztból származó bőrpótló a diabéteszes lábfekélyek gyógyítására. Az élő fibroblasztok profilerálnak, és növekedési faktorokat, kollagént és ECM fehérjéket termelnek, hogy elősegítsék a granulációs szövetek felépülését. Biológiailag felszívódó scaffoldja robusztus, s így biztosítja a termék szerkezetét és mechanikai tulajdonságait. Segít helyreállítani a sérült sebágyat is. Indikációja: a Dermagraft® hat hetesnél hosszabb, teljes vastagságú diabéteszes lábfekélyek kezelésére javallt, amelyek a dermiszen túl terjednek, de ín, izom, ízületi kapszula vagy csont expozíció nélkül. Az Organogenesis Inc. termékét a szokásos sebkezelési rendszerekkel együtt kell alkalmazni olyan betegeknél, akiknek megfelelő vérellátása van az érintett lábfejben.


Apligraf® Apligraf®

A Novartis cég terméke biológiai tervezésű élő sejtes bőrpótlás, amelyet az FDA is engedélyezett vénás láb- és diabéteszes lábfekélyek gyógyítására. Az Apligraf® standard terápiás kompresszióval való használatra javallott nem fertőzött részleges és teljes vastagságú bőrfekélyek kezelésére, amelyek egy hónapnál hosszabb időtartamú vénás elégtelenség miatt következnek be, és amelyek nem reagáltak megfelelően a hagyományos fekélyterápiára. Emellett a sztenderd diabéteszes lábfekély ápolására is javallt olyan teljes vastagságú, három hétnél hosszabb idejű, neuropátiás diabéteszes lábfekélyek kezelésére, amelyek nem reagáltak megfelelően a hagyományos fekélyterápiára, és amelyek a dermiszen keresztül, de ín, izom vagy csont expozíció nélkül terjednek. Hatásmechanizmusának klinikai vizsgálata kimutatta, hogy az élő keratinociták és fibroblasztok erőteljes gyógyító jeleket produkálnak a seb krónikus állapotból akut állapotba való átalakításához. Stimulálja a gyógyulást azon szövetszerkezetének köszönhetően, amely egy élő keratinociták és őssejtek alkotta külső, valamint egy kollagén mátrixban található élő fibroblasztokból álló belső réteget tartalmaz.


Archangel Archangel

Az Archangel (arkangyal) egy az egészségügyi szakemberek számára a sebek ellátásának dokumentálásához, értékeléséhez, kezelési tervek készítéséhez és a gyógyulás követéséhez kifejlesztett mobil sebkezelési szoftver. Rendeli a szükséges eszközöket, kezeli a betegek számlázását, s ezekhez jelentéseket és elemzéseket készít. Az egészségügyben 25 éve jelen lévő Archangel of Mercy LLC cég megoldásának előnyei: Egyszerű, hatékony és következetes sebdokumentáció; Szabványosított értékelési és kezelési protokollokat hajtja végre; Elősegíti a szabályozási, klinikai és termékhasználati megfelelőséget; Támogatja a gondozási költségek csökkentését: pl. optimalizálja a látogatásokat és a kötszercserét a munkaerő és az ellátási költségek kezelése érdekében, emellett segítéségével könnyen lehet megfizethető, fejlett sebkötöző termékeket rendelni; Növeli a betegek elégedettségét: pl. a beteg-család portál fokozott elköteleződést tesz lehetővé, s a gondozási tervek javítják az adherenciát, ami a gyógyuláshoz és az életminőség javulásához vezet.


Hyalomatrix® Hyaluronic Acid Regenerative Matrix Hyalomatrix® Hyaluronic Acid Regenerative Matrix

A Hyalomatrix® (Fidia Farmaceutici S.p.a.) egy a sebeken használt 3D HYAFF® (Anika Therapeutics S.r.l., hialuronsav-észter) mátrix, amely lehetővé teszi a sejtek invázióját és a hajszálerek növekedését, hogy befolyásolja a re-epithelializáció folyamatát. Indikációi: rész- és teljes vastagságú sebek; másodfokú égési sérülések; felfekvés; vénás fekélyek; krónikus vaszkuláris fekélyek; alagút/nem meghatározott sebek; műtéti sebek (donor helyek/graftok, Mohs műtét, lézeres műtét, podiátriai, seb-dehiszcencia); traumás sebek (horzsolások, sérülések, bőrrepedések) stb. Az eszköz egyszeri használatra készült. Előnyei: az átlátszó hártya megkönnyíti a felügyeletet anélkül, hogy megsértené az új sebágyat; pozitívan befolyásolja a természetes re-epitheliazációs folyamatot; a kitett sebszövet megfelelő lefedése csökkenti a fájdalmat; védi a sebeket és megtartja a nedvességet; csökkenti a fertőzés kockázatát.


SomaGen® Meshed SomaGen® Meshed

A SomaGen® Meshed egy acelluláris, humán retikuláris dermális allograft, egyedi hálós kialakítással, amely scaffoldot biztosít a különféle összetett sebek kezeléséhez. Az MFT Biologics (Edison, USA) termékének biokompatibilis kialakítása azonnali sebfedést biztosít anélkül, hogy szükség lenne autológ bőrátültetésre, csökkenti a költségeket és időt takarít meg. Arra tervezték, hogy eltávolítsa a sejteket, miközben megőrzi a mátrix integritását, azzal a szándékkal, hogy megoldja a specifikus és a nem-specifikus gyulladásos válaszok problémáit. A SomaGen® Meshed sebkezelő scaffoldként szolgál a sérült vagy nem megfelelő szöveti szövetek, például diabéteszes lábfekély, vénás lábszárfekély, nyomási fekély vagy más homológ használatra. A bőr dermális rétegének mély kimetszéséből kerül feldolgozásra, amelyről az epidermális réteget fizikailag eltávolították. Az alkalmazott eljárás megőrzi a dermis extracelluláris mátrixát.

Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!