Új termékek és szolgáltatások archívuma

Magyar Sebkezelő Társaság

Az alábbiakban a sebkezeléssel, sebgyógyulással és határterületeivel kapcsolatos új termékeket, szolgáltatásokat, innovációkat mutatjuk be az egész világból.Az itt bemutatottak nem feltétlenül hozzáférhetők Magyarországon! Ehhez a rovathoz elsősorban a WoundSource oldalait használjuk fel, de számítunk az Ön javaslataira is! Az információk innen vagy a gyártóktól származnak. A felsorolás nem jelenti az MSKT jóváhagyását vagy ajánlását.


Silhouette® Silhouette®

Az ARANZ Medical Limited Silhouette® termékcsaládja lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy biztonságosan mérjenek (beleértve a 3D mélységet és térfogatot), dokumentáljanak és jelentéseket, illetve képeket készítsenek a lágyrészeknek és a bőrnek az elváltozásairól, beleértve a sebeket is. Teljes online nyilvántartást nyújt minden beteg gyógyulásáról, lehetővé téve a többfunkciós ellátó csoportok számára, hogy időben együttműködjenek a különböző helyszíneken, és gyorsabban gyógyítsák a betegeket. Előnyei: Mostantól intelligens eszközökhöz készült alkalmazásokat, valamint vezetékes és vezeték nélküli 3D kép- és adatrögzítő eszközöket is tartalmaz; Bizonyítottan integrálható számos EMR rendszerrel; Úgy tervezték, hogy képes legyen számos klinikai eljárás támogatására, beleértve a távgyógyítást is; A biztonságos központi adatbázis azonnali hozzáférést biztosít a multidiszciplináris teameknek a több helyen rögzített adatokhoz; Az automatikus határérzékelés funkció biztosítja a mérések konzisztenciáját a helyszínek és az orvosok között; ISO 13485: 2016 tanúsítvány.


Invia Motion® NPWT System Invia Motion® Negative Pressure Wound Therapy System

Az Invia Motion® negatívnyomású sebkezelő rendszer többfajta seb kezelésére szolgál az akut, a kiterjesztett és az otthoni ápolásban. Három különböző beállításban érhető el (15 napos, 60 napos és 3 évig tartó). Csak néhány az előnyei közül: Kettős lumen technológiával rendelkezik, amely Intelligent Pressure Control™ (intelligens nyomásszabályozó, garantálja a beállított nyomást a sebágyon) és Dynamic Exudate Removal ™ (dinamikus váladék eltávolító, aktívan segít megelőzni az elzáródásokat) technológiát biztosít; Előre beállított nyomásértékek -40 Hgmm és -175 Hgmm között (az alapértelmezett beállítás -125 Hgmm); A személyes pumpa kényelmét nyújtja, miközben klinikai rugalmasságot kínál a nyomásbeállítások, a terápiás módok és a hab- és gézkötésekkel való kompatibilitás mellett.


550 Podiatry & Wound Care Chair 550 Podiatry & Wound Care Chair

Az 1999-ben alapított MTI cég (Salt Lake City, USA) 550 Podiatry & Wound Care Chair márkanevű podiátriai és sebkezelő széke bármilyen alapváltozatban (standard, forgatható vagy mobil) ADA-kompatibilis. Az összes amerikai ADA-követelménynek eleget téve a szék könnyű páciens beülést/felállást és egyenlő hozzáférést biztosít a fogyatékkal élő betegek (vagy gondozók) számára. Mindegyik 550-es szék SmartTech™ -el van felszerelve, amely az MTI Smart Controller™ és Smart Safety™ technológiáinak kombinációja. A SmartTech™ egy központi számítógépes vezérlőt használ, amely növeli a biztonságot, csökkenti az energiafogyasztást, és simább mozgást, további memóriaopciókat és egyéb felhasználói preferenciákat biztosít. A szolgáltatások közé tartozik a felhasználó által programozható pozíciók és a 725 lb-s (kb. 1,5 méteres) betegemelés. Elhízott páciensek is használhatják.


Sensi-Care® Clear Zinc Skin Protectant Sensi-Care® Clear Zinc Skin Protectant

A Sensi-Care® Clear Zinc Skin Protectant megvédi a bőrt az inkontinencia okozta irritációtól és segít a nedvesség megszüntetésében, hogy a bőr egészséges maradjon. Cink-oxidot tartalmaz - amely enyhe antibakteriális aktivitásáról és bőrnyugtató tulajdonságairól ismert, illetve dimetikont, amely taszítja a vizet a bőr szárazon tartása érdekében. Ez a kombináció teszi a terméket ideálissá minden korosztály számára, akiknél a pelenkakiütés vagy az inkontinencia okozta bőrirritáció veszélye áll fenn. Ezenkívül a tiszta cink lehetővé teszi a bőr alatti bőr vizuális ellenőrzését használat közben, ami egyértelmű előnyt jelent a hagyományos fehér cink pasztához képest. A könnyen kenhető formula minimális súrlódást eredményez az alkalmazás során, és vékony filmet képez, amely segít megvédeni a bőrt. Előnyei: hipoallergén, illatanyag- és festékmentes, dermatológiailag tesztelt.


Vashe® Wound Solution Vashe® Wound Solution

A Vashe® Wound Solution nevű seboldatot akut és krónikus sebek tisztítására, irrigációjára, nedvesítésére és debridementjére használják. A Natural Zone Technology 5.5 elnevezésű, szabadalmaztatott elektrokémiai eljáráson alapuló terméket bőrbarát pH-ra 5,5-re titrálják, hogy utánozzák a test természetes antimikrobiális védekezőképességét és ideális gyógyító környezetet biztosítsanak. Egyéb jellemzői: Nem citotoxikus és bőrre semleges pH-jú; Eltávolítja a mikroorganizmusokat; Fizikailag szakítja szét a biofilmet. Használata főként ezekben az esetekben javasolt: Akut és krónikus dermális elváltozások; I-IV. stádiumú nyomási fekélyek; Stasis fekélyek; Diabéteszes fekélyek; Műtét utáni sebek; Első- és másodfokú égési sérülések; A bőr abráziói és kisebb irritációi; Graft- és donor helyek.


DrySee® Waterproof Bandage DrySee® Waterproof Bandage with Liquid Indicator

A DrySee® Bandage egy nedvességjelzővel ellátott vízálló kötszer. A középső párna színe a szaturációnak megfelelően változik. A terméket úgy tervezték, hogy lefedje az akut sebeket, például vágásokat, horzsolásokat, részvastagságú égési sérüléseket, IV-helyeket és incíziókat. Kevésbé váladékozó, részvastagságú, krónikus sebek fedésére is szolgál, ideértve a nyomási-, diabéteszes- vagy vénás fekélyeket is. Úgy képezték ki, hogy zuhanyzás közben egyfajta védőkötésként segítse fenntartani a seb szárazságát. Nem helyettesíti a varratokat, vagy nem alkalmazható elsődleges sebzárási módszerként. Használat előtt el kell állítani a vérzést. Fertőzött sebeken csak egészségügyi szakember felügyelete mellett alkalmazható.


Simpurity™ Alginate Wound Dressings Simpurity™ Alginate Wound Dressings

A Simpurity Alginate kötszerek barna hínárból származnak. A Safe n' Simple cég (Clarkston, USA) terméke puha, kalcium-alginát rostokból áll. A kötszerek erősen nedvszívók és alkalmazkodnak a seb alakjához. A sebre téve az alginát kölcsönhatásba lép a sebváladékkal, és olyan lágy gélt képez, amely nedves gyógyító környezetet tart fenn. A kalciumionok felszabadulása aktiválhatja a protrombint és javíthatja a vérzéscsillapítást. A termékeket úgy tervezték, hogy kiváló nedves szakítószilárdsággal rendelkezzenek, és könnyen eltávolíthatók legyenek a sebágyból. Ez a funkció megkönnyíti a kötszercserét, és időt takarít meg mind a beteg, mind az egészségügyi szakember számára. Indikációi: közepesen vagy erősen váladékozó sebek; nyomási fekélyek, lábszárfekélyek, üreges sebek, debridement utáni vérzéscsillapítás. Harmadfokú égési sérülések, száraz sebek vagy műtéti implantációk esetén használata nem javallott.


IC-BAP-DL Bio Arterial Plus IC-BAP-DL Bio Arterial Plus

Az IC-BAP-DL Bio Arterial Plus egy gradiens, szekvenciális, pneumatikus kompressziós rendszer, amely a lábat és a lábikrát szekvenciálisan összenyomja. A Bio Compression Systems (New Jersey, USA) terméke fekélyek, intermittáló klaudikáció, ischaemia, graft meghibásodás, arteriopátiás sebek, angioplasztika, stent meghibásodás, kisebb amputációk és rossz keringésű betegek kezelésére szolgál. Növeli az artériás véráramlást mind a poplitealis artériában, mind a szövetek szintjén. Kiüríti a vénás vért az alsó végtagokból, lehetővé téve az oxigenizált artériás vér visszatérését. A pneumatikus kompresszió ellenjavallt azon páciensek számára, akik fertőzött végtagokkal, gyanús mélyvénás trombózissal vagy artériás vérrögökkel rendelkeznek, valamint gyulladásos flebitis vagy tüdőembólia epizódjai, nemkívánatos vénás és nyirok visszatérés (mint a kongesztív szívelégtelenség) esetén.


Dr. Smith's® Zinc Oxide Adult Skin Barrier Spray Dr. Smith's® Zinc Oxide Adult Skin Barrier Spray

A Dr. Smith's® cink-oxid bőrvédő spray segít a felnőttek inkontinenciája által okozott kiütések megelőzésében. Az inkontinencia asszisztált dermatitis (IAD) keletkezése összefügg a bőrbarrier folytonos kémiai és fizikai irritációjával, amely kiváltja a gyulladást és az újabb bőrkárosodást. A cink-oxid formula hatékonyan védi az érzékeny bőrt a salakanyagok irritáló és maró hatásaitól. A Mainpointe Pharmaceuticals LLC (Louisville, USA) terméke a bőrre kerülve egy nedves pajzsot hoz létre, amely megvédi a bőrt az expozíciótól. A permetezés az IAD kezelésének egyszerű módja, ha már létrejött, rendszeresen alkalmazásával pedig megelőzhetők a fájdalmas kiütések. A legtöbb terméktől eltérően az Adult Barrier Spray teljesen érintésmentes. Környezetbarát, nem gyúlékony hajtóanyagot tartalmaz.


WoundZoom Mobile WoundZoom Mobile

A WoundZoom Mobile intuitív munkafolyamatával és érintésmentes sebmérési technológiájával a legkülönbözőbb ellátási körülmények között nyújt az edigieknél intelligensebb és hatékonyabb módszert a sebkezelés menedzselésére az egészségügyi szolgáltatók számára. A Perceptive Solutions megoldása pontos sebészeti képalkotást, szabványosított dokumentációt, valamint megbízható jelentéseket és elemzéseket kínál, amelyek lehetővé teszik a modern, klinikai szigorúságot a munkafolyamat hatékonyságát, a klinikai hatásosságot és a szakmai vigilanciát a sebkezelésben. Néhány az előnyei közül: Nagyon pontos, érintés nélküli 3D képeket készít a sebekről, beleértve a hosszúságot, szélességet, mélységet és a területet is; Automatizálja a szövetek osztályozását; Biztonságos EMR hozzáférést biztosít a betegek távoli kezeléséhez laptopon, okostelefonon vagy tableten keresztül; Növeli a klinikai termelékenységet a hatékony, automatizált 3D képrögzítéssel és a teljes dokumentációval az ellátás pillanatában, kiküszöbölve a hibákat és az ismétlődő munkafolyamatokat; Kompatibilis a Windows, az Apple és az Android eszközökkel.

Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!