Új termékek és szolgáltatások archívuma

Magyar Sebkezelő Társaság

Az alábbiakban a sebkezeléssel, sebgyógyulással és határterületeivel kapcsolatos új termékeket, szolgáltatásokat, innovációkat mutatjuk be az egész világból.Az itt bemutatottak nem feltétlenül hozzáférhetők Magyarországon! Ehhez a rovathoz elsősorban a WoundSource oldalait használjuk fel, de számítunk az Ön javaslataira is! Az információk innen vagy a gyártóktól származnak. A felsorolás nem jelenti az MSKT jóváhagyását vagy ajánlását.


Minuteful for Wound Minuteful for Wound

A Healthy.io FDA által bejegyzett, okostelefonnal működő sebkezelési szolgáltatása lehetővé teszi a klinikusok számára a sebek mérését és dokumentálását, a gyógyulás előrehaladásának nyomon követését, a stagnáló sebek azonosítását, valamint a folyamatosság és a távoli támogatás javítását. Ezen belül (pl.) klinikailag pontos sebmérést biztosít okostelefon és két kalibrációs matrica segítségével (nincs szükség további hardverre). A szabadalmaztatott színfeldolgozó algoritmusok kiváló minőségű, háromdimenziós sebképet készítenek, lehetővé téve a pontos sebfelmérést, beleértve a mélység-, terület- és teljes szövetelemzést. Szabványosítja az adatgyűjtést egy felhasználóbarát alkalmazáson belüli képlet segítségével; minden adat biztonságosan tárolva van az alkalmazásban. Jelentősen felgyorsítja a dokumentációs időt a szabványos módszerekhez képest. A sebadatokat egyetlen portálon központosítja a teljes láthatóság érdekében, lehetővé téve a kevésbé tapasztalt személyzet számára, hogy szakértő klinikusok távoli irányítása mellett kezelje a sebeket, miközben biztosítja az ellátás folyamatosságát.


Soft K-Cot® Soft K-Cot®

A Soft K-Cot® kefét úgy tervezték, hogy minimálisan invazív és klinikailag hatékony legyen a sebtisztításhoz és a szövetmintavételhez. A nitril ujjvédő hegye Kylon® szabadalmaztatott gyógyászati szövetből készült, amely hatékonyan és eredményesen eltávolítja és összegyűjti a sebtörmeléket. A Soft K-Cot® kis vagy közepes méretű (6 cm x 6 cm-nél nem nagyobb), nem fibrotikus sebfelülettel rendelkező betegek számára javasolt. A debridement serkentheti a véráramlást, hogy ösztönözze a szövetek újranövekedését. Szintén javallott olyan szövetek kaparására vagy debrodálására, majd elszállítására, amelyek szövettani elemzést igényelnek a fertőzés vagy más patológia további laboratóriumi értékeléséhez. Az ujjvédő csúcsán lévő szövettárcsa a testfelületen látható lapos vagy ívelt sebekre készült. Az ergonomikus és minimálisan invazív kialakítás megkönnyíti a felhasználó tapintható vezérlését a tisztító, seprő és forgó mozgások célzásához és irányításához.


Abintra® Abintra®

A Victus Inc. terméke egy speciális táplálékkiegészítő, amelyet kifejezetten arra terveztek, hogy a pácienseket olyan tápanyagokkal lássa el, amelyek elősegítik a sebgyógyulást. A szöveti szintézis és a sebgyógyulás elősegítése érdekében terápiás mennyiségben tartalmaz arginint, glutamint, tejsavófehérjét, valamint antioxidáns vitaminokat és ásványi anyagokat. Gluténmentes, nem tartalmaz hozzáadott cukrot és alkalmas a laktóz intoleranciában szenvedők számára is. Javallatai: diabéteszes láb, szövetregeneráció, vénás elégtelenség okozta fekélyek és műtéti sebek.


Miracle Dressing™ Miracle Dressing™

A Miracle Dressing™ egy I. osztályú orvosi eszköz, amelyet arra terveztek, hogy felhelyezés után 21 napig a helyén maradjon, valamint, hogy elősegítse a felületi sebek gyógyulását. Légáteresztő anyagból készült, és az FDA által bejegyzett létesítményben gyártják. Az MBET Health (Beverly Hills, USA) terméke elősegíti az 1. és 2. stádiumú sebek, bőrszakadások és ecchymosisok gyógyulását. Helyettesíti a külső öltéseket; elősegíti a horzsolások és a felületi avulziók gyógyulását. Védi és elősegíti a bőrbetegségek gyógyulását, beleértve a bullous betegségeket is. A javasolt napi egyszeri vagy kétszeri vízbe merítés útján eltávolítja a vért és a váladékot a sebből. Gyulladáscsökkentők, antibiotikumok és más anyagok alkalmazhatók a kötszerre, és ezek behatolhatnak a sebbe. 21 nap után magától leesik. A ritkább kötéscsere miatt csökkenti a fájdalmat és a sebgyógyulás folyamatának megzavarását.


ProgenaMatrix™ ProgenaMatrix™

A ProgenaMatrix™ egy új, fejlett sebápoló termék, amely emberi keratinból készült, és az egyetlen, kereskedelmi forgalomban kapható humán keratin mátrix. A teljesen természetes, robusztus humán keratin fehérje, amely ezt a speciális bioanyagot alkotja, teljesen egyedi megoldást kínál a sebkezelő klinikusok számára. A ProgenaMatrixban található humán keratin technológia hidratált, nem sejtes (nem szöveti alapú), nem felszívódó, és támogatja a szervezet saját gyógyulási folyamatát. A bio-ihlette kialakítás a terméket a fejlett sebterápia következő generációjává teszi a CMS bőrhelyettesítő kategóriában. A ProgenaMatrix száraz és váladékozó, részleges és teljes vastagságú sebekre javallt, mint pl. Vénás sztázisos fekélyek; Diabéteszes lábfekélyek; Felfekvés; Részleges vastagságú égési sérülések; Műtéti sebek; Donor helyek és graftok. Csak néhány az előnyei közül: Könnyű tárolás szobahőmérsékleten, nincs szükség hűtőre vagy fagyasztóra; Hosszú eltarthatóság: 2 év és 10 hónap; Nem szükséges steril vízben vagy sóoldatban öblíteni; Kompatibilis a másodlagos kötszerekkel; Nem szívódik fel és nem bomlik le a sebbe.


3M™ Cavilon™ Advanced Skin Protectant 3M™ Cavilon™ Advanced Skin Protectant

A 3M™ Cavilon™ Advanced Skin Protectant rendkívül tartós, ultravékony védőréteget hoz létre, amely megvédi a sérült vagy ép bőrt a maró, maró hatású testnedvektől, például a folyékony széklettől és a gyomornedvtől. A termék olyan betegek esetében javallt megelőzésre, ill. kezelésre, akik inkontinenciával összefüggő dermatitiszben (IAD), perisztomális bőrkárosodásban, vagy egyéb nedvesség- vagy irritáló hatású bőrkárosodásban (MASD) szenvednek, vagy fennáll annak kockázata. Néhány az előnyei közül: Rögzíti és védi a nedves, váladékozó sérült bőrt; A védőbevonat olyan környezetet teremt, amely taszítja az irritáló anyagokat és elősegíti a gyógyulást; Hatékony gátat biztosít, amelyről kimutatták, hogy csökkenti az IAD kezelésével járó fájdalmat; Az egyszerhasználatos applikátor csökkenti a keresztszennyeződés lehetőségét; Megakadályozza a bőr sérülését és megőrzi a bőr épségét.


AlphaCleanse™ Antimicrobial Wound Care System AlphaCleanse™ Antimicrobial Wound Care System

Az AlphaCleanse™ Antimicrobial egy költséghatékony, nagy méretben szállított seböblítő és -tisztító rendszer, amely NovaGran™ hipoklórsav oldatot, az Igloo® Shieldet nagy mennyiségű sprayt és szuper nedvszívó LiquidLock™ betétet tartalmaz a könnyű tisztítás érdekében. A Bionix cég terméke a nedvesítő és abszorbens kötszerek kiegészítőjeként olyan sebek kezelésére javallott, mint az 1-4. stádiumú nyomási fekélyek, a részleges és a teljes vastagságú sebek, a diabéteszes láb- és lábszárfekélyek, műtét utáni sebek, első- és másodfokú égési sérülések, graft- és donor helyek, valamint a bőr kisebb irritációi. A rendszer felnőtt vagy serdülőkorú betegeknél egyaránt alkalmazható. Számos káros baktériumot és vírust 15 másodperc alatt elpusztít. Gátolja a mikroorganizmusok szaporodását. Csökkenti a sebek szagát. Elősegíti a sebgyógyulást és a sejtburjánzást.


Skin Affix™ Skin Affix™

A Skin Affix egy steril, nagy viszkozitású folyékony helyi bőrragasztó, amelyet bőrrepedések, sebek és minimálisan invazív sebészeti eljárások zárására használnak. A Skin Affix helyettesítheti az 5-0 vagy kisebb átmérőjű varratokat minimál invazív sebészeti bemetszések vagy egyszerű sérülések esetén. Úgy tervezték, hogy időt takarítson meg a sebjavítás során, rugalmas, vízálló, mikrobiális gátat biztosítson, és szükségtelenné tegye a varrateltávolítást. A ragasztó filmréteget képez, amely 5-10 napig a helyén marad, és a bőr megújulásakor természetes módon leválik. Kizárólag helyi alkalmazásra szolgál, a sebek széleinek zárva tartására, beleértve a minimálisan invazív műtétből származó szúrásokat és az egyszerű, alaposan megtisztított, trauma okozta lacerációkat. Használható mély bőrvarratokkal együtt is, de nem azok helyett.


PolyMem WIC® Silver Cavity Filler PolyMem WIC® Silver Cavity Filler

A PolyMem WIC® Silver Cavity Filler egy többfunkciós, antimikrobiális sebfeltöltő, amely a sebágy állapotától és a kötszerben lévő folyadék szintjétől függően nedvességet biztosít, vagy felszívja a váladékot. Az indikációk közé tartoznak a száraz, vagy az erősen váladékozó sebek, ideértve például a nyomási sérüléseket (3-4. stádium), a vaszkuláris- és diabéteszes fekélyeket is. Segít csökkenteni a seb fájdalmát és szagát. A folyamatos tisztítással csökkenti a sebágy tisztításának szükségességét a kötéscsere során. Nem tapad a sebágyhoz, miközben megőrzi a gyógyuló szövet integritását Kitágul a sebüregben, hogy kitöltse a holt teret. A kisszemcsés ezüst antimikrobiális rezervoárt biztosít a kötszerben. A sebfolyadék felszívódása során képes akár egyharmadával is tágulni. Súlyának akár 10-szeresét is felszívja és megtartja. A könnyű használat érdekében perforált és méretre vágható. Puha és hajlékony, alkalmazkodik a seb alakjához. Nem szárítja ki a sebágyat.


3M™ Snap™ Therapy System 3M™ Snap™ Therapy System

A 3M™ Snap™ terápiás rendszer egy mechanikus meghajtású, egyszer használatos NPWT-eszköz, amely diszkrét kialakításban egyesíti a fejlett kötszerek egyszerűségét a negatívnyomás-terápiával. A termék azoknak a betegeknek ajánlott, akiknek előnyös lenne a sebkezelés a negatívnyomás alkalmazásával, különösen mivel az eszköz elősegítheti a sebgyógyulást a felesleges váladékok, fertőző anyagok és szöveti törmelékek eltávolításával. A SNAP™ terápiás rendszer kis mennyiségű váladék eltávolítására szolgál krónikus, akut, traumás, szubakut és szétvált sebekről, fekélyekről (például diabéteszes-, vénás- vagy nyomási-), műtétileg zárt incíziókról, flap-ekről és graftokról. Alkalmazási ideje 10 perc alatt. Előnyei: Egyszer használatos, eldobható; Kicsi, csendes, diszkrét kialakítás elrejthető a ruházat alatt; A szabadalmaztatott mechanizmus állandó, egyenletes negatívnyomást generál; Vizuális jelzőfény jelenik meg, ha a patron megtelt vagy lemerült; BIOLOC™ technológiát használ.

Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!