Magyar Sebkezelő Társaság

A nyomási fekély prevenciója és kezelése, különös tekintettel
az ápolás és otthon-ápolás lehetőségeire
Mölnlycke Webinar


2021. szeptember 22., 14:00


Mönlycke Webinar az MSKT együttműködésével


Pontszerző továbbképzés, az akkreditáció folyamatban.

Az MSKT csaknem 25 éves fennállása során sokat fáradozott a decubitus hazai, szervezett kezelésének megteremtésén, tevékenységét kötszereket-, segédeszközöket gyártó cégek és a finanszírozók támogatták.

Dr. med. habil Sugár István Ph. D. moderálásával és Mölnlycke Health Care Magyarország segítségével az előadók, ezúttal a MSKT tudományos igényű online sorozatának negyedik állomásaként- tapasztalataik ismertetésével, átadásával szeretnék kitölteni e rendelkezésre álló 60 percet, remélve sok érdeklődőt, hogy az elhangzó ismeretek, javaslatok váljanak a szenvedő betegek javára.

A webinaron való részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges! Aki korábbi webináron részt vett, ugyanazzal a regisztrációval be tud lépni!


A Mölnlycke®-nél mindig keressük a lehetőséget, hogy javítsuk az eredményeket és fejlesszük a gyakorlatot. Köszöntjük a nyomási fekély prevenciója és kezelése, különös tekintettel az ápolás ás otthon-ápolás lehetőségeire című online webinaron.

Program

Moderátor: : Dr. med. habil Sugár István Ph. D.

Dr. med. habil Sugár István Ph. D.: Nemzetközi kitekintés és eddigi hazai munka összefoglalása

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint, melyek a legnagyobb - e kérdéssel foglalkozó - nemzetközi szervezetektől (NPUAP, EPUAP, PPPI) származnak, megállapítható, hogy a nyomási sérülés, fekély (decubitus) a második leggyakrabban jelentett egészségügyi ellátással kapcsolatos, nem kívánt esemény a világon. A gyógyításban részesülők átlagosan 10%-át érinti, de bizonyos beteg csoportokban (idősek, mozgáskorlátozottak, stb.) eléri a 75%-ot. Az említett szervezetek az elmúlt 10 esztendőben - legutóbb 2019-ben - nagy lélegzetű útmutatókat (guidelines) jelentettek meg a megelőzés, kezelés javaslataival.

Major Krisztián: Esetbemutatás a nem megfelelő és megfelelő nyomás okozta sérülés kezeléséről

Dr. Pápai Tibor: Ápolást végzők preventív szemlélete és a korszerű sebellátási praktikumok alkalmazása

A nyomási fekély megelőzésében és korai, szakszerű kezelésében kiemelt jelentőségű az ápolást végzők preventív szemlélete és a korszerű sebellátási praktikumok alkalmazása. A megfelelően végzett megelőzést szolgáló komplex ápolási folyamatoktól függetlenül, számos, általunk nem befolyásolható tényező is elősegíti a nyomási fekély kialakulását. Ezekben az esetekben csak a mielőbb észlelt és megkezdett kezelésekkel tudjuk a kimeneti mutatókat javítani. Kiemelt jelentőségűnek tartom a nyomási fekély különböző stádiumainak szakszerű kezelését a legkorszerűbb sebellátó technikák, eszközök és ápolási praktikumok alkalmazásával. Az előadás a betegellátás valamennyi területén tevékenykedő egészségügyi dolgozó és az otthoni ápolásban résztvállaló laikus hozzátartozók számára nyújt segítséget.

Ócsai Gabriella Rózsa: Gyakorlati tapasztalatok és tanácsok az otthonukban élő krónikus sebbel, nyomási fekéllyel rendelkező betegek részére

Szembesülés a krónikus sebbel, a nyomási fekéllyel. Kihez fordulhatok? Mire van szükségem, hol jutok hozzá? Innovációs termékek a mai világban a betegek ápolásánál és a prevenció fontossága.

Dr. Sugár István arcképe Dr. med. habil Sugár István Ph. D.
Semmelweis Egyetem II. sz. Sebészeti Klinika,
Egyetemi docens,
MSKT társelnöke

Major Krisztián arcképe Major Krisztián
Mölnlycke Health Care Kft.,
Kötszer üzletágvezető

Dr. Pápai Tibor arcképe Dr. Pápai Tibor PhD. RN. MNS.
Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar,
Ápolástan Tanszék,
Egyetemi docens

Ócsai Gabriella Rózsa arcképe Ócsai Gabriella Rózsa
Zsadányi Református Egyházközség
Diakóniai Központ Idősek Otthona
főnővére, diplomás ápoló


Mölnlycke Health Care Kft.Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!