Magyar Sebkezelő Társaság

Lábszárfekélyek diagnosztikájának, kezelésének aspektusai klinikusok szemével
Mölnlycke Webinar


2021. április 21., 14:00


Mönlycke Webinar az MSKT együttműködésével


A lábszárfekély (ulcus cruris) a visszér betegségek végstádiuma, amikor olyan nem gyógyuló seb alakul ki a láb bőrén, amelynél már több mint hat hete fennáll a bőr körülírt hiánya. A lábszárfekély kialakulásának hátterében mintegy 70 százalékban áll visszeres keringési zavar, a fennmaradó 30 százalékot verőeres szűkület, cukorbetegség, beidegzési zavar, speciális bőrbetegségek, súlyos ízületi panaszok, daganatok okozzák.

Pontszerző továbbképzés, az akkreditáció folyamatban.

Kovács László András moderálásával kiváló hazai szakemberek osztják meg gondolataikat a fenti téma kapcsán. A webinaron való részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges! Aki a márciusi webináron részt vett, ugyanazzal a regisztrációval be tud lépni!A Mölnlycke®-nél mindig keressük a lehetőséget, hogy javítsuk az eredményeket és fejlesszük a gyakorlatot. Köszöntjük a "Lábszárfekélyek diagnosztikájának, kezelésének aspektusai klinikusok szemével" című webináron!

Program

Moderátor: : Dr. Kovács László András

Dr. Benkő László Ph.D: Lábszárfekélyek kezelése az érsebész szemszögéből

A lábszárfekély soha nem önálló kórkép, valamilyen más, általában érrendszeri betegség szövődménye. Kialakulása jelentősen rontja a betegek életminőségét, fokozatos fertőzésveszélyt jelent és késlekedés esetén akár a végtag elvesztéséhez is vezethet. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a fekély hatékony kezelésének egyik legfontosabb része az alapbetegség kezelése. Előadásomban diagnosztikus és terápiás algoritmusok felállításával szeretném megkönnyíteni ezen betegek ellátását, gondozását.

Dr. habil Szolnoky Győző Ph.D: Live streaming: egy családi ügy a bőrgyógyász szemével

A nyirok- és vénás keringés egymásra utaltsága valódi ’családi ügyet’ jelent és betegségeik kezelése, azaz az intenzív áramlás fenntartása (’live streaming’) ennek megfelelő szemléletet igényel. Ez a live streaming a vénás és nyirokkeringési elégtelenségek különböző formáit mutatja be és kitér a hagyományostól eltérő megközelítésekre (is), valamint a gyakoriság miatt külön fejezetet szentel az időskorban alkalmazható kezeléseknek.

Dr. Kovács László, András, Dr. Benkő László Ph. D, Dr. habil Szolnoky Győző Ph. D: Kezelési stratégiái különböző aspektusokból. A klinikusok tapasztalatai, álláspontjai a kérdésről

A klinikusok tapasztalatai, álláspontja a kérdésről.
Nyitott szakasz: hallgatói vélemények, kérdések, kételyek és méltatások...

Dr. Kovács László András arcképe Dr. Kovács László András Moderátor
Pécsi KK Bőr-, Nemikórtani és Onkodermatológiai Klinika
Egyetemi tanársegéd,
az MSKT elnökségi tagja

Dr. Benkő László arcképe Dr. Benkő László Ph. D
Pécsi Tudományegyetem,
Érsebészeti Klinika
Egyetemi adjunktus

Szolnoky Győző arcképe Dr. habil. Szolnoky Győző Ph. D
Szegedi Tudományegyetem
Bőrgyőgyászati és Allergológiai Klinika
Egyetemi adjunktus


Mölnlycke Health Care Kft.Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!