Sebkezeléssel kapcsolatos külföldi könyvek N-Z

Nyitóoldal > Egyebek > Könyvek

Magyar Sebkezelő Társaság

Az alábbiakban a sebkezeléssel, sebgyógyulással kapcsolatos külföldi könyveket mutatjuk be folyamatosan.

Jó böngészést kívánunk!

Leg Ulcers: A Practical Approach to Management Leg Ulcers: A Practical Approach to Management
David Negus

David Negus (sebészeti tanár, Univesity of London) a lábszárfekély kezelésének aktívabb megközelítését ösztönzi azáltal, hogy bemutatja az érintett kóros folyamatokat, a rendelkezésre álló diagnosztikai módszereket és a megfontolandó kezelési lehetőségeket. A pontos diagnózishoz használt invazív és noninvazív technikák részletes leírásának útján részletes foglalkozik ischaemiával, a vénás rendellenességekkel és a fekélyesedés egyéb okaival. Az 1. részben a szöveg egy érdekes megjegyzéssel kezdődik a vénás és ischaemiás fekélyek diagnózisának és kezelésének történeti hátteréről. Ezt követi a probléma epidemiológiai vonatkozásairól szóló beszámoló, amelyben körvonalazódik a probléma egyesült államokbeli és európai kiterjedése. Ezt követően a vénás anatómiát és a vonatkozó embriológiát tárgyaljuk, különös hangsúlyt fektetve ezek klinikai vonatkozásaira. A következő két fejezet az alsó végtagok izompumpáinak élettanával és a lábszárfekélyek patofiziológiájával foglalkozik, utalva a fekélyesedésért felelős vénás betegségekre. A fejezet egy megjegyzéssel zárul a vénás fekélyek mikrokeringésének károsodásának mechanizmusára vonatkozó jelenlegi elméletekről.


Interventional Treatment of Wounds: A Modern Approach for Better Outcomes Interventional Treatment of Wounds: A Modern Approach for Better Outcomes
Szerk.: Dennis P. Orgill

Idősödő népességünk, valamint a cukorbetegség és az elhízás előfordulásának növekedése, elősegítette az e betegségekhez kapcsolódó akut és krónikus sebek jobb ellátásának szükségességét. Az intervenciós sebgyógyítás arra összpontosít, hogy a modern sebészet mit tehet az ilyen sebek gyógyulásának felgyorsítására. Az esettanulmányok, valamint az egyes technikák színes képekkel és videóival készült alapos elemzése mellett a könyv célja, hogy eligazítsa az olvasót a sebészeti és nem-sebészeti eljárásokban. A Brigham and Women's Hospital Wound Care Center, Interventional Wound Healing orvosigazgatója által szerkesztett könyv a plasztikai sebész szemszögét veszi figyelembe a sebkezelés és a különböző sebészeti és nem-sebészeti beavatkozási kezelések terén. Ahol a tipikus sebkezelési könyv foglalkozik a különböző felületi sebek kötözésével és kötözésével, az intervenciós sebgyógyítás olyan sebészeti és beavatkozási eljárásokkal foglalkozik, amelyek hatásosan kezelhetik mind az akut, mind a krónikus sebeket. A sebkezelő szakemberek, köztük orvosok, lábgyógyászok, ápolónők, rezidensek és hallgatók számára írt könyv három különálló részt tartalmaz a sebészeti módszerekről és technikákról, az amputációról és a beavatkozási technikákról, különös figyelmet fordítva a bőrgraftokra, lebenyekre és helyettesítőkre, valamint az artériás és vénás beavatkozásokról. A kiadás éve: 2018. Oldalak száma: 319.


Wound Care at a Glance Wound Care at a Glance
Ian Peate, Wyn Glencross

A könyv kiváló illusztrációkat ötvöz a közérthető és informatív szöveggel, hogy a sebkezelés kulcsfogalmait könnyen érthetővé tegye. A gyakorlati útmutató minden olyan egészségügyi szakember számára, aki sebesülteket ápol, vagy aki érdeklődik az egészségügyi ellátás e komplex területe iránt, tömören és szemléletesen tárgyalja a kérdések széles körét, beleértve a vonatkozó anatómiát és fiziológiát, pszichológiai kérdéseket, fizikai ellátási megfontolásokat, betegbiztonsági kérdéseket, jogi és etikai kérdéseket, valamint a különböző kezelési és menedzselési lehetőségeket. Kiadó: Wiley-Blackwell.


Microbiology of Wounds Microbiology of Wounds
Steven Percival és Keith Cutting

Nem a mikroorganizmusok jelenléte, hanem a betegekkel való kölcsönhatásuk determinálja a sebgyógyulásra gyakorolt hatásukat. Dokumentálva a kezelési folyamat ezen kritikus, de gyakran figyelmen kívül hagyott aspektusát, ez a könyv az emberi sebek mikrobiológiáját és biológiáját a fertőzés és a nem-gyógyulás szempontjából tárgyalja. A sebkezelés gyakorlata dinamikus, végtelenül összetett, nemlineáris és ügyesen individualizált a beteg számára. Ha figyelembe vesszük azt a számtalan változót, amely hozzájárul a betegséghez, akkor a krónikus sebek bonyolultságának megértése még nehezebbé válik. A Sebek mikrobiológiája bemutatja a krónikus és akut sebekkel kapcsolatos tudományos és klinikai adatokat, valamint tárgyalja a gyulladást, az epithelializációt, a granulációs szövetet és a szövetek átalakítását. Részletesen leírja a krónikus és akut sebek kezelésének technikáit, és elemzi a sebkezelésben alkalmazott fertőzésellenes szerek hatásmódját és hatékonyságát.


ABC of Wound Healing ABC of Wound Healing
Szerk.: Annie Price, Joseph E. Grey, Girish K. Patel, Keith G. Harding

Az ABC of Wound Healing egy praktikus, jól illusztrált útmutató az akut és krónikus sebek összes gyakori típusának értékeléséhez, diagnosztizálásához és kezeléséhez. Ez a tömör, de átfogó referencia lefedi a sebgyógyulás minden lényeges aspektusát, beleértve az epidemiológiát, a patofiziológiát, a felmérést, a kezelést, a hosszú távú kezelést és a megelőzést. A felülvizsgált második kiadás több új fejezetet tartalmaz a nyiroködémáról, a táplálkozásról, a bőrápolásról, a kontineciáról és a hegesedésről. A frissített és kibővített fejezetek az eszközök és terápiák szélesebb körét fedik le, és további, a sebgyógyulási folyamatokat befolyásoló tényezőket tárgyalnak, új klinikai fényképeket kínálva vizuális útmutatóként. Multidiszciplináris megközelítést alkalmazva a sebkezelés biztosításában, a könyv: Kiterjed a gyakori sebekre, beleértve a traumás sebeket, a műtéti sebeket, a diabéteszes lábszárfekélyeket, a nyomási sérüléseket, valamint a vénás és artériás lábszárfekélyeket; Hangsúlyozza a diagnózis felállításának fontosságát, amely minden seb kezelésének alapvető lépése; Naprakész információkat nyújt a különböző típusú sebekkel küzdő betegek fizikai, kémiai, biológiai és újszerű terápiáiról; Több száz színes illusztrációt és klinikai fényképet tartalmaz a sebekről és a kezelésekről.


Wound Care Nursing Wound Care Nursing. A person-centred approach
Szerk.: Sebastian Probst

A 192 oldalas, angol nyelvű kiadvány kötelező olvasmány minden olyan nővér számára, aki bővíteni szeretné tudását a sebkezelés ezen a területén. A Wound Care Nursing 3. kiadása személyközpontú megközelítést mutat be a sebkezelés gyakorlatában az egész életen át. A könyveket teljes egészében színes fényképek és illusztrációk illusztrálják, és olyan széleskörű esettanulmányokat tartalmaznak, amelyek bemutatják az e területen végzett legújabb kutatások gyakorlati alkalmazását. A korábbiakhoz képest új részeket tartalmaz a nyomási fekélyekről, az inkontinenciával összefüggő dermatitiszről, a vénás lábszárfekélyekről és a palliatív sebkezelésről. Egyedülálló módon élethosszig tartó perspektívát alkalmaz, amely a születéstől az idős korig minden beteg sebeinek ellátását célozza. A hagyományos orvosi megközelítés helyett mindvégig az ápoláselméletet alkalmazzák, így az anyag jobban alkalmazható az ápolási gyakorlatra. Kiterjedt esettanulmányok segítségével összekapcsolja a jelenlegi ápolási elméletet a gyakorlattal.


Healing Wounds, Healthy Skin: A Practical Guide for Patients with Chronic Wounds Healing Wounds, Healthy Skin: A Practical Guide for Patients with Chronic Wounds
Madhuri Reddy, Rebecca Cottrill

A könyv a kiadó szerint az első átfogó, hozzáférhető, hiteles útmutató a krónikus sebekről és azok legjobb kezeléséről. Hétmillió amerikai szenved krónikus vagy lassan gyógyuló sebektől – ez a szám tartalmazza a cukorbetegségben, demenciában, paralízisben, gerincvelő-sérülésben, sclerosis multiplexben és rossz keringésben szenvedőket, valamint az időseket és a mozgáskorlátozottakat is. A könyv biztosítja a betegek és gondozók számára mindazt, amit a témával kapcsolatban tudniuk kell, beleértve: Miért alakulnak ki a krónikus sebek, és kinél áll fenn a kialakulásának veszélye; Mi a „ normális gyógyulás”; Melyek a sebek különböző típusai, beleértve a krónikus betegséggel kapcsolatosakat is; Hogyan találjuk meg a megfelelő kezelést és kapjuk meg a helyes diagnózist; Milyen szerepet játszik a testmozgás és a táplálkozás a kezelésben és a megelőzésben; Milyen kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre, a műtéttől az alternatív terápiákig. A könyv tárgyalja továbbá a betegek pszichológiai és érzelmi tapasztalatait, a sebekkel és a sebgyógyulással kapcsolatos mítoszokat, a vészhelyzetben megteendő lépéseket és a páciensek jogait is.


Science and Practice of Pressure Ulcer Management Science and Practice of Pressure Ulcer Management
Szerk.: Marco Romanelli, Michael Clark, George W. Cherry, Denis Colin

A bőrgyógyászok és érsebészek számára elengedhetetlen olvasmány, amelyet az EPUAP (European Pressure Ulcer Advisery Panel) égisze alatt fejlesztettek ki. A szöveg a nyomási fekélyek elsődleges referenciája a diagnózistól és a megelőzéstől a menedzsmentig és a kezelési lehetőségekig. A bőrgyógyász ápolói és klinikai személyzete, valamint a gyakornokok fontos ismeretekre tesznek szert a könyv elolvasása után. A közreműködő szerzők mind szakértők a nyomási fekélyek kezelésében, és értékes klinikai összefoglalót nyújtanak az orvostudomány ezen nehéz területéről. Számos részletes illusztráció, ezek közül sok színes és táblázatok találhatók a szöveg érthetőségének javítása érdekében. Kiadó: Springer London Ltd, 2010 október.


The Epidermis in Wound Healing The Epidermis in Wound Healing
David T. Rovee és Howard I. Maibach

Az új biológiai technikák és az akut és krónikus sebgyógyulás iránti érdeklődés újbóli feléledése óriási javulást eredményezett a gyógyulási folyamat sejtbeli és kémiai összetettségének megismerésében. Az epidermális biológia fejlődésének izgalmas fejleményei új lehetőségeket teremtenek a sebgyógyulás területén végzett kutatásokra és klinikai alkalmazásokra. A rendelkezésre álló legfrissebb információkkal a könyv a sebkezelés terén az elmúlt 30 évben elért haladást és gyakorlatokat írja le. Ez a könyv egy alapvető eszköz lesz az innovációk és alkalmazások generálásában az epidermális biológiában.


Natural Polymers in Wound Healing and Repair Natural Polymers in Wound Healing and Repair
Szerk.: Mahesh Sah, Naresh Kasoju, Joao Mano

Ez a könyv átfogó leírást ad a természetes polimerek fejlesztéséről és alkalmazásáról a sebgyógyulásban és -javításban, beleértve az alapvető koncepciókat, a hagyományos megközelítéseket, az élvonalbeli módszereket és a feltörekvő trendeket. Mivel a támogató mátrix bevezetése elkerülhetetlen a kritikus méretű sebkezelésben, a bioanyagok a sebgyógyulás és -javítás központi fókuszává váltak. A kontextustól és a követelményektől függően számos bioanyag került bevezetésre és áll fejlesztés alatt. A precízen szabályozott szerkezetek, feldolgozhatóság és a sejtreceptor-kötő ligandumok jelenléti lehetőségei miatt a természetes polimereket feltárták a sebgyógyulásban és -javításban. A természetes polimerek alkalmazása a legegyszerűbb sebkezelési anyagokban való felhasználásuktól kezdve a gyógyszerelúciós mátrixokig, a sejttel terhelt konstrukciókig és a 3D bio-nyomtatott bőregyenértékekig fejlődött. Ez a könyv tükrözi az elmúlt években ezen az innovatív területen elért figyelemre méltó előrehaladást. Alapvető forrás kutatók, tudósok és haladó hallgatók számára a polimertudomány, a bioanyagok, a bioalapú és fenntartható anyagok, a biomedicina, az orvosbiológiai mérnöki tudomány, a gyógyszeripar, valamint az anyagtudomány és -mérnöki tudományok területén. A könyv értékes a kutatás-fejlesztéssel foglalkozó szakemberek, tudósok, technológusok és mindazok számára, akik orvosi környezetben dolgoznak, és érdeklődnek a sebkezeléshez, gyógyuláshoz és javításhoz szükséges fejlett anyagok legújabb fejlesztései iránt.


Textbook of Chronic Wound Care... Textbook of Chronic Wound Care: An Evidence-Based Approach for Diagnosis and Treatment
Szerk.: Jayesh B. Shah, Paul J. Sheffield, Caroline E. Fife

Ez a kézikönyv a Wound Care Certification Study Guide 2. kiadásának kísérő referenciakönyve. Ott a helye minden krónikus sebet kezelő orvos könyvtárában. Értékes információkat tartalmaz az orvostanhallgatók és az ellátás különböző területein dolgozó egészségügyi szakemberek – orvosok, podiáterek, asszisztensek, ápolók, fiziko- és foglalkozási terapeuták – számára. Alapos ismereteket nyújt a bizonyítékokon alapuló multidiszciplináris megközelítésről a különböző típusú sebekkel rendelkező betegek ellátásában. A kézikönyv egy egyszerű formátumban az elérhető egyik legjobb diagnosztikai és kezelési információkat nyújtja a krónikus sebkezeléshez, esettanulmányokkal illusztrált, bizonyítékokon alapuló klinikai utakkal és több mint 350 képpel együtt, valamint naprakész információkat a kihívást jelentő krónikus sebkezelési problémákról. A fejezetek megírásában több mint 50 elismert szakember működött közre.


Principles and Practice Of Wound Care Principles and Practice Of Wound Care
Sujata Sarabahi, VK Tiwari

„A sebkezelés alapelvei és gyakorlata” gyakorlatilag az összes különböző sebtípust részletesen lefedi, és négy részből áll. A fejezetek a sebgyógyulás patológiájától a legújabb fejlesztésekig, végül a hegek kezeléséhez és maturációjához vezetnek. A szerzők röviden ismertetik a sebkezelést befolyásoló egyéb tényezőket is, amelyek magukban foglalják a táplálkozást, a környezet változásait akár negatív nyomással, akár az oxigénnyomás növelésével. A könyv átfogó és kiterjedt áttekintést ad a sebgyógyulásról, illetve annak menedzsmentjéről és kezeléséről is. A könyv fejezetei az összes újabb termékkel foglalkoznak, és részletesen foglalkozik azok mechanizmusával, szerepével és hasznosságával a sebkezelésben. Az első rész a sebek történetével és gyógyulásával foglalkozik, mint például a sebkezelés fejlődése, a sebgyógyulás patológiája stb. A második és harmadik rész a sebkezelés típusait és elveit ismerteti. A negyedik részben az egyéb kérdéseket tárgyalják röviden.


Pressure Injury, Diabetes and Negative Pressure Wound Therapy c. könyv Pressure Injury, Diabetes and Negative Pressure Wound Therapy
Szerk.: Melvin A. Shiffman, Mervin Low

Ez a könyv bevezeti az olvasókat a nyomási sérülések, a cukorbetegség okozta sebek és a negatív nyomású sebterápia legújabb fejlesztéseibe. Az első rész kizárólag a nyomási fekélyekből származó sebekkel foglalkozik, részletesen leírva azok megelőzését, osztályozását és kezelését. A könyv középső részét a diabéteszes sebekkel foglalkozó fejezetek alkotják. Itt a szerzők útmutatást adnak a betegségben szenvedő betegek gyógyszereléséhez és kezeléséhez (pl. őssejt, lézer). A könyv utolsó része, amely a negatív nyomású sebterápiára összpontosít, ennek a megközelítésnek az összes fő aspektusával foglalkozik, tükrözve a legújabb kutatásokat. A rengeteg kiváló minőségű képpel illusztrált könyv egyedülálló forrást kínál kezdő és tapasztalt szakemberek, különösen a plasztikai sebészek számára.


Chronic Wounds, Wound Dressings and Wound Healing c. könyv Chronic Wounds, Wound Dressings and Wound Healing
Szerk.: Melvin A. Shiffman, Mervin Low

Ez a könyv az érsebészeti, idegsebészeti és alsó végtagi fekélyek sebellátásával foglalkozik, miközben részletes információkat nyújt az antimikrobiális terápia legújabb koncepcióiról is. A könyv a sebek felmérésével, gondozásával, mérésével és javításával kapcsolatos alapvető tartalmakat mutatja be, és ismerteti a fontos tudományos szempontokat, valamint az aktuális klinikai technikákat. A különböző témáknak köszönhetően a könyv nemcsak a plasztikai sebészek, hanem az idegsebészek, az érsebészek és minden olyan klinikus számára is értékes forrást kínál, aki érdeklődik az aktuális antimikrobiális szerek és azok használatának megismerése iránt.


Fundamentals of Skin and Wound Care for Health Care Professionals Fundamentals of Skin and Wound Care for Health Care Professionals
Szerk.: R. Gary Sibbald

A sebkezelés folyamatosan változik. A sebkezelési termékekkel, irányelvekkel, új terminológiákkal és nemzetközileg elismert kutatási eredményekkel lépést tartani kihívást jelenthet az egészségügyi szakemberek számára. Ebben az igényes egészségügyi környezetben a klinikusoknak figyelniük kell a finom bőrelváltozásokra, hogy a lehető legkorábban beavatkozzanak és elősegítsék a gyógyulást. Ez a szabad hozzáférésű elektronikus könyv olyan bőr- és sebkezelési alapismereteket tartalmaz, amelyek hasznosak lehetnek az egészségügyi ellátásban részt vevő valamennyi egyén számára. A legfrissebb irányelveket, értékelési és kezelési stratégiákat tartalmazza a bőr egészségének előmozdítása, valamint a bőr integritásának korai felismerésére vonatkozóan. Tartalmazza továbbá a Wound Bed Preparation 2021 alapelveit és a gyakori sebtípusok kezelését.


Wound Care: A Collaborative Practice Manual for Health Professionals Wound Care: A Collaborative Practice Manual for Health Professionals
Carrie Sussman, Barbara Bates-Jensen

A több szakterületen és klinikai környezetben dolgozó egészségügyi szakemberek számára készült átfogó, bizonyítékokon alapuló sekezelési szöveg alapvető és haladó információkat nyújt a sebgyógyulásról és a terápiákról, és hangsúlyozza a klinikai döntéshozatalt. A szöveg integrálja a legújabb tudományos eredményeket a helyes sebkezelés alapelveivel, és teljes körűen ismerteti az aktuális, bizonyítékokon alapuló gyakorlatokat. Ez a kiadás színes kivitelben, színes képekkel, az égési sérülések kezeléséről szóló új fejezettel és a hiperbár oxigénterápiáról szóló új fejezettel rendelkezik. A technológiai újdonságok között szerepel a sebfertőtlenítéshez használt ultrahang, a lézeres kezelések és az egyszer használatos, eldobható, egy beteg számára kifejlesztett eszköz az impulzusos rádiófrekvenciás kezeléshez.


Wound Management for the Advanced Practitioner Wound Management for the Advanced Practitioner
Szerk.: Terry Swanson, Margo Asimus, Bill McGuiness

A sebkezelést egyre inkább speciális gyakorlati területként ismerik el. A sebkezelési termékek, a sebészeti beavatkozások és a szociális támogatási lehetőségek terén elért előrelépések gyakran megdöbbentő ismereteket hoznak létre az egészségügyi szakemberek számára. Ez a kézikönyv a hatékony sebkezelés alapvető elemeire fókuszál: a sebek gyógyulásának megértése, és mi gátolja a sebgyógyulást, a szigorú értékelés, az eredménymérők használata, a gyakorlat bizonyítékokon alapuló megközelítései, valamint a klinikai kutatás mikéntjének megértése. A sebágy előkészítésének és kezelésének legfontosabb szempontjait – diagnosztikai vizsgálatok, életképtelen szövetek, fertőzött sebek, kötszerek és technológia, gyógyszeres terápia és akut sebek – felmérése és kezelése. Leírják a gyakran előforduló sebek (vénás lábszárfekély, artériás és vegyes artériás-vénás fekélyek, gyulladásos fekélyek, nyomási sérülések és nagy kockázatú láb) és a szokatlan sebek optimális kezelését. Felvázolják a sebkezelés ausztráliai professzionalizálódásához vezető utat. A könyv a sebkezelő termékek listájával zárul (típusok, tulajdonságok, felhasználások, forgalmazó-elérhetőségek). A szerkesztők és a szerzők arra törekedtek, hogy a szakterület számos alapvető, bevezető szintű kézikönyve által biztosított alapokra építve hiteles, átfogó és naprakész ismereteket biztosítsanak azoknak a sebkezelőknek, akik szeretnék fejleszteni tudásukat és készségeiket.


Surgery in Wounds Surgery in Wounds
Szerk.: Luc Téot, Paul E. Banwell és Ulrich E. Ziegler

Ez a könyv a valódi és gazdag sebészeti tapasztalatokat foglalja össze, reflektálva a nemzetközi gyakorlatra. Számos utat tár fel az alapkoncepcióktól a fejlett rekonstrukciós eljárásokig. A szerkesztők remélik, hogy ösztönözni tudják az olvasókat arra, hogy az itt elsajátítottakat a saját klinikai gyakorlatukban alkalmazzák. Kétféle tudás létezik: az, amit már ismerünk, és az, amit tudunk, hol található. A „Sebek sebészete” lehetőséget kínál az ilyen ismeretek könnyű megismerésére, és felkerül az egyének és az intézményi könyvtárak polcaira.


Wound Healing: Stem Cells Repair and Restorations, Basic and Clinical Aspects Wound Healing: Stem Cells Repair and Restorations, Basic and Clinical Aspects
Szerk.: Kursad Turksen

A terület szakértőinek közreműködésével ez a könyv alapos áttekintést nyújt az őssejteknek a sebek gyógyítására való felhasználásával kapcsolatos legújabb eredményekről. Ez a fontos forrás a terület alapvető és transzlációs vonatkozásait egyaránt lefedi. A szerzők bemutatják az elmúlt években elért nagy előrelépéseket, és témakörök széles skáláját tárják fel a sebjavító őssejt-folyamat áttekintésétől a gyulladásig és a rákig. Megvilágítják a bőr őssejtek idenditását, valamint a viselkedésüket irányító jeleket, amelyek hozzájárulnak a hegesedés és a rosszul gyógyuló sebek jobb terápiáinak kifejlesztéséhez. Ez a hiteles forrás számos témakört fed le, mint például: az őssejt-regeneráció és -javítás áttekintése, a sebgyógyulás és a bőr sebgyógyulása, a csontvelőből származó őssejtek szerepe, a gyulladás a sebgyógyulásban, a gyulladás szerepe és funkciója a sebjavításban és még sok másban. Kiadó: John Wiley & Sons. A kiadás éve: 2017.


Wounds and Wound Repair in Medieval Culture Wounds and Wound Repair in Medieval Culture
Szerk.: Larissa Tracy és Kelly DeVries

A sebesült testet igen gyakran ábrázolták a középkorban, Krisztusnak a keretsztrefeszítése során kapott sebeitől és a megkínzott szentektől, akik csodálatos módon isteni beavatkozással gyógyulnak, egészen a csatatekről és a lovagi tornákról szóló grafikus beszámolókig - mind bizonyítékok erre. Fennmaradtak a régészeti leletekben vagy a végzetes (vagy nem annyira halálos) sebek irodalmi epizódjaiban. Ez a kötet átfogó képet nyújt a sebesülés és a sebgyógyítás összetettségéről a középkori irodalomban és kultúrában, számos forrásból és tudományágból származó esszéket összefogva, beleértve fegyvereket és fegyverzeteket, katonai- és orvosi történelmet, irodalmat, művészettörténet, hagiográfiát (a szentek életének tanulmányozását) és a régészetet a középkoron és a korai modern Európán keresztül.


Psychology of Wounds and Wound Care in Clinical Practice Psychology of Wounds and Wound Care in Clinical Practice
Dominic Upton, Penney Upton

Ez a könyv a sebek pszichológiai következményeiről és a sebkezelés pszichológiai összetevőiről szól, a kortárs kutatási bizonyítékokra építve és gyakorlati klinikai útmutatásokat mutat be. Különös hangsúlyt kap a seb és a sebkezelés pszichológiai hatása. A gyakorlati kérdések megtárgyalásával ez a könyv oktatási és gyakorlati jellegűvé válik. A könyv orvosoknak, köztük háziorvosoknak, angiológusoknak, szakdolgozóknak és podiátereknek szól, és az egyetemi oktatók és kutatók számára is érdeklődésre tarthat számot.


Science of Wound Healing and Dressing Materials Science of Wound Healing and Dressing Materials
Vibhakar Vachhrajani és Payal Khakhkar

Ez a könyv a sebész szemszögéből vázolja fel, hogy a sebkezelő központokban dolgozó orvosok és szakdolgozók hogyan tudják gyorsan és hatékonyan kezelni a sebeket. Átfogóan foglalkozik a sebgyógyulás koncepciójával, a gyógyulástól kezdve a sebtisztításig, valamint különféle antiszeptikumokkal és helyi antibiotikumokkal, amelyeket a kötszerekben használnak a gyógyulás megkönnyítése érdekében. A könyv a legújabb találmányokat és kezelési lehetőségeket is tárgyalja, amelyek forradalmasították a sebgyógyulást, például: oxigénterápia, ózonterápia, hiperbár oxigénterápia, elektroterápia és ultrahangos sebkezelés. Zárásként a legújabb, őssejtterápián, celluláris és génterápián alapuló regeneráló terápiákat vizsgálja.


The Diabetic Foot The Diabetic Foot
Szerk.: Aristidis Veves, John M. Giurini, Raul J. Guzman

Az aranystandardnak számító könyv negyedik kiadásában egy kiváló szakértői testület alapos frissítést ad a diabéteszes láb fiziológiájával és klinikai kezelésével kapcsolatos ismereteink jelentős fejlődéséről. A három részre osztott mű első része a klinikai jellemzőkre és a diagnózisra összpontosít; a második a patofiziológiáról; a harmadik pedig a diabéteszes lábproblémák kezeléséről szól. Az összes korábbi fejezet frissítése mellett számos új kiegészítés is bekerült, amelyek tükrözik a diabéteszes lábszárfekélyek okainak megértésében és az új és hatékonyabb terápiák kifejlesztésére tett erőfeszítésekben elért előrehaladást. A kiadás most is szakszerűen ismerteti a standard technikákat és a legújabb adatokra alapozó jelenlegi módszereket. Jelentős értékkel bír minden orvos és kutató számára, akik érdeklődnek a diabetészes láb prolémakörének korszerű megértése iránt.


Pathogenesis of Wound and Biomaterial-Associated Infections Pathogenesis of Wound and Biomaterial-Associated Infections
Szerk.: Torkel Wadström, Ingvar Eliasson, Ian Holder

Az orvosi kezelésben a közelmúltban elért fejlődés ellenére az olyan sebek, mint az égési sérülések vagy a sebészeti implantátumok által érintett betegek még mindig nagy fertőzésveszélynek vannak kitéve. Ez felhívta a figyelmet arra, hogy a fertőzéseket molekuláris szinten is jobban meg kell érteni. A különböző tudományágak tudósai összefoglalják mai ismereteinket, és megvizsgálják, hogyan lehet módszereket kidolgozni a sebbel és a bioanyagokkal összefüggő fertőzések elkerülésére. E módszerek közé tartoznak az új antibiotikumok, a fertőzés megelőzésére szolgáló sebészeti stratégiák, valamint az immunrendszer és a szövetgyógyulási folyamatok serkentésének módjai. Konkrét témák: a mikrobiális sejtfelszíni meghatározók meghatározása, amelyek fontosak a grafthoz való tapadás szempontjából; a szövetek lebontásában és a fertőzés helyi terjedésében részt vevő extracelluláris bakteriális enzimek és toxinok meghatározása; a fertőzés szisztémás terjedésének megelőzése immunglobulinokkal és antibiotikumokkal; valamint a legtöbb sokoldalú kórokozó többszörös antibiotikum-rezisztenciájának problémája.


Wound Care and Skin Infections Wound Care and Skin Infections- 2020 (The Clinical Medicine Series Book 30) Kindle Edition
C. G. Weber, M. D.

Teljes sebkezelési és bőrfertőzési kézikönyv. Több mint 285 illusztráció, a legtöbb színes. Több mint 1.000 hiperlink vezet témáról-témára. Néhány a tárgyalt témák közül: a pyodermiák részletes áttekintése, beleértve a cellulitiszt, varasodást, orbáncot, szőrtüszőgyulladást, ecthyma gangrenosumot, hidradenitist, harapást általi sebeket, veszettséget, tetanuszt, dermatophytákat, toxikus sokkot, szokatlan bőrfertőzéseket, vízben terjedő baktériumokat, húsevőket és sporothrichosist. Krónikus kezelés, varrás, műszerek, helyi érzéstelenítés.


Wound Care and Management Wound Care and Management
Athula Withanage

Ennek a könyvnek a célja, hogy betekintést nyújtson a sebkezelés modern koncepcióiba, és naprakész beszámolót adjon a sebkezelésről. A sebellátás alapjait minden orvostanhallgatónak, rezidensnek, ápolónőnek, sebkezelő szakorvosnak kell ismernie az orvosképzés különböző szintjén. A szerző úgy gondolja, hogy ez egy nagyon hasznos könyv, amelyet minden sebellátási osztályon meg kell őrizni. A lényeges információkat szándéka szerint anélkül adta meg, hogy túlterhelte volna az orvostanhallgatót és az összes sebkezelőt. Remélhetőleg a könyvben található információk alapján az egészségügyi intézmények egységes és következetes megközelítést alkalmazhatnak a sebkezelésben, valamint helyi kutatásokat végezhetnek és terjeszthetnek, amelyeket minden egészségügyi szakember követhet. Kiemelten fontos, hogy kezelésünkkel ne okozzunk kárt a gyógyuló sebben és a sebkörnyéki bőrben. Szintén létfontosságú, hogy holisztikus megközelítést alkalmazzunk a sebkezelésben, figyelemmel a páciens általános állapotára és szociális hátterére. A szerző bízik benne, hogy ezt a könyvet a szakterületen dolgozó kollégái segítségével időnként frissíteni tudja, hogy lépést tarthassunk a modern kutatásokkal és fejlesztésekkel.


Decubitus Ulcer in Clinical Practice Decubitus Ulcer in Clinical Practice
Szerk.: Joseph A. Witkowski, Lawrence C. Parish, John T. Crissey

Mivel a betegek már hosszabb ideig élnek túl traumákat, neurológiai betegségeket és időskori állapotot, egyre gyakrabban kérnek bőrgyógyászokat ezeknek a gyakran pusztító bőrhibáknak a kezelésére. A megelőzésre és a sebgyógyulásra vonatkozó irreális célok tovább súlyosbították a problémát, míg a betegek tudatossága, a kormányzati beavatkozás és a jogi összefonódások kötelezővé teszik ennek a bőrgyógyászati entitásnak a diagnózisát és kezelését. Ez a rész az állapot felismerésének és kezelésének módját tárgyalja. A betegség hátterétől kezdve a könyv tovább tárgyalja a klinikai jellemzőket, és átfogó áttekintést nyújt az általános és specifikus terápiás stratégiákról. Ez a rész a nyomási fekély felismerésének és az azzal kapcsolatos teendők problémáival foglalkozik. Az etiológia és a patológia tárgyalásától kezdve a további fejezetek az állapot klinikai és szövettani képét, valamint a felmerült szövődményeket ismertetik. A hatékony kezelés érdekében az egészségügyi dolgozónak képesnek kell lennie a decubitus fekély osztályozására, hogy értékeljék az alkalmazandó orvosi vagy sebészeti terápiát. A további fejezetek részletezik az alkalmazandó kötszerek, támasztórendszerek és antimikrobiális terápia típusait.


The Doctor's Guide to Pressure Ulcers: Prevention and Treatment The Doctor's Guide to Pressure Ulcers: Prevention and Treatment
Kenneth Wright

A nyomási fekélyeket sokféle névvel illették – felfekvés, bőrfekély, seb, decubitus fekély –, de ezek lényegében ugyanazt jelentik. Fontos megérteni, hogy a könyvben található információk segíthetnek ezeken az állapotokon. A könyv az egészségügyi dolgozóknak, gondozóknak vagy a betegeknek szól, ismereteket nyújtva a kezelési compliance eléréséhez. Ez egy gyakorlati útmutató a legfontosabb megelőző intézkedéshez, összhangban a legutóbbi AHCPR-irányelvekkel. Ezeket az irányelveket a felfekvések optimális megelőzésének és kezelésének a mércéjének tekintik. Számos interaktív rész található benne a kezelési eljárások személyre szabásához, a megelőzési ellenőrző listákhoz és a fordulási, forgatási ütemtervekhez. Elolvasásával meg fogja érteni, miért lehet állhat fenn egy személynél a nyomási fekélyek kialakulásának veszélye. Megakadályozhatja a nyomási fekély kialakulását. Megelőző intézkedésekkel elkerülheti a költséges kezeléseket akkor, amikor a nyomási fekély első jelei nyilvánvalóvá válnak. Felgyorsíthatja a nyomási fekély gyógyulási folyamatát.


Atlas of Perforator Flap and Wound Healing Atlas of Perforator Flap and Wound Healing
H.-P. Zheng, J. Lin, Y.-Q. Xu and D.-Q. Hu

Ez az atlasz úgy van felépítve, hogy kombinálja a perforátor lebennyel kapcsolatos alapvető elmélet és klinikai gyakorlat szöveges leírását valamint a valódi fényképek kombinációját. A könyv négy részből áll: az első rész a meghatározás, az érrendszeri fiziológia és a klinikai alkalmazások alapelveinek áttekintése stb.; a másodiktól a negyedik részig az indikáció, az alkalmazott anatómia, a tipikus klinikai esetek és kulcspontok leírását tartalmazza. Ez az atlasz hasznos olvasmány a mikro-, a kéz-, az ortopédiai- valamint a plasztikai és a helyreállító sebészettel foglalkozó kutatók és gyakorló orvosok számára.


Lymphedema Management: The Comprehensive Guide for Practitioners Lymphedema Management: The Comprehensive Guide for Practitioners
Joachim Ernst Zuther, Steve Norton

Szerezzen teljes körű ismereteket a modern nyiroködéma kezelésének minden aspektusáról ezzel az átfogó művel! A kristálytiszta képek, klinikai fotók és gyönyörű illusztrációk minden kulcsfontosságú témát kiemelnek, az anatómia, fiziológia, patológia, kezelési technikák és a betegoktatás lefedésével. Átfogó és praktikus a mindennapi használatra, ez a könyv még adminisztratív tippeket is tartalmaz a számlázással, a marketinggel, a minta űrlapokkal és a nyiroködéma kezelőközpont létrehozására vonatkozó iránymutatásokkal kapcsolatban. Bármilyen képzési szinten – gyógytornászok, foglalkozás-terapeuták, ápolók, orvosok, masszázsterapeuták vagy diákok – ez a szöveg maximalizálja a sikerét a nyiroködéma és a kapcsolódó állapotok kezelésében.Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!