Sebekkel kapcsolatos idézetek A-G

Nyitóoldal > Egyebek > Idézetek

Magyar Sebkezelő Társaság

Az alábbiakban testi (és lelki) sebekkel, sérülésekkel, sebgyógyulással, sebkezeléssel kapcsolatos idézeteket teszünk közzé.

Jó böngészést kívánunk!

„A nyitott elme olyan, mint a nyílt seb. Mérgezésre Joe Abercrombie arcképe érzékeny. Könnyen gennyesedik. Hajlamos arra, hogy tulajdonosának csak fájdalmat okozzon.”
- Joe Abercrombie, brit író


„Az életben senki sem marad sebek nélkül, vagy anélkül, hogy Sharon den Adel arcképe másokon ne ejtene sebeket, és mindig lesznek olyan pillanatai az embernek, amikor megkérdőjelezi a döntéseit.”
- Sharon den Adel, holland énekesnő

Ady Endre arcképe „Zavart, beteg, megtört a lelkem, Ezer fájó sebet kapott...”
- Ady Endre, költő


Lailah Gifty Akita arcképe „Minden seb egy szó.”
- Lailah Gifty Akita, ghánai írónő


Lloyd Alexander arcképe „Elég durva, hogy minden embernek viselnie kell a saját sebét. De, aki vezet, viseli a sebeit mindazoknak, akik őt követik.”
- Lloyd Alexander, amerikai író


„Akinek egész lelke seb, annak az őszinteség keserves lelkiismeretesség. Babits Mihály arcképe Az csak azért őszinte, hogy ne legyen egy újabb, még keservesebb sebe, a lelkifurdalásé; mert minden legkisebb lelkifurdalást ismét mély és halhatatlan sebnek érez.”
- Babits Mihály, költő

Richard Bach arcképe „A gyerekkori sebek nyoma örökké megmarad.”
- Richard Bach, amerikai író


Brigitte Bardot arcképe „A vigasztalás olyan, mint a timsó: a frissen vágott seb vérzését elállítja, de borotválkozni mégsem lehet vele.”
- Brigitte Bardot, francia színésznő, énekesnő


„A nők számára nem létfontosságú az arcplasztika. Sharon den Adel arcképe Hiába szép az arcod, a hegek a szíveden és a fekete foltok a lelkeden megmaradnak.”
- Sharon den Adel, holland énekesnő

Leigh Bardugo arcképe „Ne kezelje a fájdalmat úgy, mint valamit, amit csak elképzelt! Ha megérti, hogy a seb valódi, akkor meg is tudja gyógyítani.”
- Leigh Bardugo, amerikai írónő


Pierre Bayle arcképe „A filozófia hasonló oly porokhoz, melyekkel sebeket gyógyítunk a felületen, de megmarja az élő húst, sőt behatol és elrohasztja a csontokat, befúródik a velőrostokba”
- Pierre Bayle, francia filozófus

„Hegszövetek - ez egy lágy bőrréteg, amely finoman lefedi a sebet. Jinat Rehana Begum arcképe Még mindig sebezhető hely, a legcsekélyebb ütés is felszakíthatja a bőrt, s a vérzése, valamint a régi seb felidézett fájdalma fokozza a legutolsó ütés fájdalmát.”
- Jinat Rehana Begum, szingapúri írónő

Mario Benedetti arcképe „És arra a következtetésre jutottam, hogy ha a hegek tanítanak, akkor simogatnak is.”
- Mario Benedetti, uruguayi író, költő


„Véget ért, de még látod, hogy talpon vagyok, Benke Csaba arcképe Bár a szívemben a sebek, miket okoztál, nagyok.”
- Benke Csaba

Andy Biersack arcképe „Az élet elegendő heget ad neked, nem kell sajátot gyártanod.”
- Andy Biersack, amerikai énekes


„Vannak sebek, amelyek csak akkor fájnak, ha megmozdul az ember. Bodor Pál arcképe Az állóképet lassan megszokja az ember, a változatlanság, a kép elemeinek egymáshoz való változatlan viszonya hasonlít a logikához, ahogyan a törvényszerűt az állandóban keressük, tehát lassan magyarázatot kapott bennem minden, és mert az emberben az alvadási, a gyógyítási és gyógyulási tendenciák nagyon erősek, előbb vékony réteg növi be a legfájdalmasabb pontokat, aztán mind jobban erősödik ez a réteg, ezen siklik át, ezen ugorja át az ember a kezdetben érthetetlent, képtelent, elviselhetetlent.”
- Bodor Pál, költő
Joë Bousquet arcképe

„A sebem korábban is létezett; Arra születtem, hogy megtestesítsem.”
- Joë Bousquet, francia költő


„Az ellenség megsértheti az ellenséget, és a Buddha gyűlölettel telt megsebezheti a másikat, de az emberen saját elméje, ha elszabadul, még súlyosabb sebet ejthet.”
- Buddha

Kiera Cass arcképe „A legjobb embereknek van valamilyen hege.”
- Kiera Cass, amerikai írónő


Herbert Newton Casson arcképe „Minden nyertesnek vannak hegei.”
- Herbert Newton Casson, kanadai újságíróMiguel de Cervantes arcképe „A sebek a katonák arcán s mellén vezércsillagok, és másoknak utat mutatnak a dicsőség s a megérdemelt kitüntetés vágya felé!”
- Miguel de Cervantes, spanyol drámaíró


„Inkább egyedül akarok élni, s nem nyomorult csata Nicolas Chamfort arcképe sebesültjeként, mint a gonosz indulatok áldozata. Az egyedüllétre azt szokták mondani, hogy nem tökéletes lét.”
- Nicolas Chamfort (Sébastien Roch Nicolas), francia író


Mary Chamberlain arcképe „A régi bűnök hajlamosak arra, hogy elfekélyesedjenek.”
- Mary Chamberlain, angol író és történész


Chris Cleave arcképe

„A haldoklón nem keletkezik heg. A heg azt jelenti, hogy túléltem.”
- Chris Cleave, brit író


Harlan Coben arcképe

„Az élet megy tovább. Ez jó, nem? A harag lassan elmúlik. A sebek begyógyulnak...”
- Harlan Coben, amerikai író


Paulo Coelho arcképe - „A kéz sebei begyógyulnak, de a gyerek, akit azért ütött meg az apja, mert elvesztett egy csatát, életre szóló sebet kap.”
- „Amikor megcsalják az embert, az váratlan seb. Ha jól fogod ismerni a szívedet, ez sosem fordul elő. Mert ismerni fogod az álmait, vágyait, és tudni fogod, mihez kezdj velük. A szíved elől sosem menekülsz el. Ezért jobb hallgatni rá, hogy sose kapjál váratlan sebeket.”
- ,,Ha cselekvésre szánod el magad, váratlan konfliktusokkal kell számolnod. Ezekkel együtt természetesen sebeket is kapsz. A sebek gyógyítanak: ott maradnak a hegek. Ez pedig áldás. A sebhelyek életed végéig megmaradnak és nagy segítségedre lesznek.”
- ,,A hegek hangosabban beszélnek, mint az őket okozó kard.”
- ,,Minden hegnek megvan a maga élete és a helye a szívemben.”
- Paulo Coelho, brazil író

Ally Condie arcképe

„Az igazság néha fáj, és az okozott seb néha begyógyíthatatlan.”
- Ally Condie, amerikai írónő


Harry Crews arcképe

„Bármilyen természetű is, minden hegben van valami szép. A heg azt jelenti, hogy a fájdalom elmúlt, a seb be van zárva és begyógyult.”
- Harry Crews, amerikai író


Dr. Czeizel Endre arcképe

„A testi sebek behegednek egy idő után, de a lelkiek örökké megmaradnak.”
- Czeizel Endre, genetikus


Cserna-Szabó András arcképe

„Mind utasok vagyunk, s földi utunk alatt másra se vágyunk, mint hogy valaki (mint egy nyílt sebet) ellásson bennünket.”
- Cserna-Szabó András, író, újságíró


Csokonai Vitéz Mihály arcképe

„Menjetek! - ah, bár elmenne | Ámor is tivéletek S ama szíven sebet tenne, | Akiért én reszketek.”
- Csokonai Vitéz Mihály, költő


„A lélek fájdalmánál nincsen súlyosabb sérülés. A sebek begyógyulhatnak, Darvasi László arcképe de az igazi fájdalom nem gyógyul és nem enyhül, és gyógyírja csakis a halál lehet.”
- Darvasi László, költő

Matshona Dhliwayo arcképe

„A seb nem gyógyul meg, ha folyton hozzáér.”
- Matshona Dhliwayo, zimbabwei származású kanadai filozófus

Halíl Dzsibrán arcképe

„A szenvedéstől megerősödik a lélek. A legerősebb jellemeket sebek borítják.”
- Halíl Dzsibrán, libanoni származású költő

Erdélyi Katalin arcképe „Örök sebeket szerez, aki szeretet és tisztelet helyett csak kritikát és bántást kap.”
- Erdélyi Katalin, újságíró


Guilleaume Dupuytren arcképe

„Az égés kezelése gyakran az empirikus gyógyítás legbizarrabb formáinak a tárgya volt.”
- Guilleaume Dupuytren, francia orvos


Susan Forward arcképe „A sebek láthatatlanok. Senki nem törődik vele. A valódi sebek százszorta gyorsabban gyógyulnak, mint a sértések.”
- Susan Forward, amerikai írónő


Antonio Garrido arcképe „Nyugodj meg, és hagyd, hogy a seb begyógyuljon! Az egészség elvész vágtában, de gyalogtempóban visszatér.”
- Antonio Garrido, spanyol színész


„Aki harcol, se nem érez, se nem gondolkodik. Csak akarata van: ölök! Gárdonyi Géza arcképe Még a védelmünk mozdulatai is csak gépiesek, olyanok, mint mikor esünk, s a kezünk előre mozdul, vagy ha a szemünk előtt suhan el valami, behunyódik magától. De a legcsodásabb az, hogy a nagy ütések, nagy szúrások, nagy sebek nem fájnak.”
„A szív nem tud megbocsátani, míg a sebe vérzik.”
- Gárdonyi Géza, író

Fritz Gesing arcképe „Az író legyen empatikus, kíváncsi, semmit ne utasítson el, és csak a sebek gyógyulta után, távlatból írjon róluk.”
- Fritz Gesing, kreatív írás oktató„Sebhelyeink tanúi a világnak. Ezek a Louie Giglio arcképe történetünk részei. Meggyógyult sebek, amelyek szimbólumok, amelyeket Isten helyreállított”
- Louie Giglio, amerikai lelkipásztor

„Ahogy az ember elhatározza, hogy katona lesz és háborúba megy, bátran Johann Wolfgang von Goethe arcképe eltökéli, hogy dacol a veszéllyel, fáradalmakkal, eltűri a sebet, fájdalmat, akár a halált is, de semmiképp sem tudja elképzelni a különös eseteket, amelyekben ezek az általánosságban várt bajok rendkívül kellemetlenül meglepik: ugyanígy jár mindenki, aki nekivág a világnak.”
- Johann Wolfgang von Goethe, német író, költő

John Green arcképe „Azok a jelek, amelyeket az emberek hagynak, túlságosan gyakran sebhelyek. Az ember felhúz egy ocsmány plázát, államcsínyt hajt végre, megpróbál rocksztár lenni, és közben azt gondolja: "Most már emlékezni fognak rám", azonban (a) nem fognak emlékezni, és (b) csupán még több sebet ütött. Az államcsínyből diktatúra lesz. A plázából fekély.”
- John Green, amerikai író

Emily Greenstein arcképe „Sebkezelő szakembernek lenni gyakran olyan, mint nyomozónak lenni.”
- Emily Greenstein, amerikai kutatónővér
Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!