Sebekkel kapcsolatos idézetek

Nyitóoldal > Egyebek > Idézetek

Magyar Sebkezelő Társaság

Az alábbiakban testi (és lelki) sebekkel, sérülésekkel, sebgyógyulással, sebkezeléssel kapcsolatos idézeteket teszünk közzé.

Jó böngészést kívánunk!

„Az életben senki sem marad sebek nélkül, vagy anélkül, hogy Sharon den Adel arcképe másokon ne ejtene sebeket, és mindig lesznek olyan pillanatai az embernek, amikor megkérdőjelezi a döntéseit.”
- Sharon den Adel, holland énekesnő

„Akinek egész lelke seb, annak az őszinteség keserves lelkiismeretesség. Babits Mihály arcképe Az csak azért őszinte, hogy ne legyen egy újabb, még keservesebb sebe, a lelkifurdalásé; mert minden legkisebb lelkifurdalást ismét mély és halhatatlan sebnek érez.”
- Babits Mihály, költő

„Véget ért, de még látod, hogy talpon vagyok, Benke Csaba arcképe Bár a szívemben a sebek, miket okoztál, nagyok.”
- Benke Csaba

Pierre Bayle arcképe „A filozófia hasonló oly porokhoz, melyekkel sebeket gyógyítunk a felületen, de megmarja az élő húst, sőt behatol és elrohasztja a csontokat, befúródik a velőrostokba”
- Pierre Bayle, francia filozófus

„Hegszövetek - ez egy lágy bőrréteg, amely finoman lefedi a sebet. Jinat Rehana Begum arcképe Még mindig sebezhető hely, a legcsekélyebb ütés is felszakíthatja a bőrt, s a vérzése, valamint a régi seb felidézett fájdalma fokozza a legutolsó ütés fájdalmát.”
- Jinat Rehana Begum, szingapúri írónő

Mario Benedetti arcképe „És arra a következtetésre jutottam, hogy ha a hegek tanítanak, akkor simogatnak is.”
- Mario Benedetti, uruguayi író, költő


„Vannak sebek, amelyek csak akkor fájnak, ha megmozdul az ember. Bodor Pál arcképe Az állóképet lassan megszokja az ember, a változatlanság, a kép elemeinek egymáshoz való változatlan viszonya hasonlít a logikához, ahogyan a törvényszerűt az állandóban keressük, tehát lassan magyarázatot kapott bennem minden, és mert az emberben az alvadási, a gyógyítási és gyógyulási tendenciák nagyon erősek, előbb vékony réteg növi be a legfájdalmasabb pontokat, aztán mind jobban erősödik ez a réteg, ezen siklik át, ezen ugorja át az ember a kezdetben érthetetlent, képtelent, elviselhetetlent.”
- Bodor Pál, költő

„Az ellenség megsértheti az ellenséget, és a Buddha gyűlölettel telt megsebezheti a másikat, de az emberen saját elméje, ha elszabadul, még súlyosabb sebet ejthet.”
- Buddha

Miguel de Cervantes arcképe „A sebek a katonák arcán s mellén vezércsillagok, és másoknak utat mutatnak a dicsőség s a megérdemelt kitüntetés vágya felé!”
- Miguel de Cervantes, spanyol drámaíró


Mary Chamberlain arcképe „A régi bűnök hajlamosak arra, hogy elfekélyesedjenek.”
- Mary Chamberlain, angol író és történész


Harlan Coben arcképe

„Az élet megy tovább. Ez jó, nem? A harag lassan elmúlik. A sebek begyógyulnak...”
- Harlan Coben, amerikai író


Paulo Coelho - „A kéz sebei begyógyulnak, de a gyerek, akit azért ütött meg az apja, mert elvesztett egy csatát, életre szóló sebet kap.”
- „Amikor megcsalják az embert, az váratlan seb. Ha jól fogod ismerni a szívedet, ez sosem fordul elő. Mert ismerni fogod az álmait, vágyait, és tudni fogod, mihez kezdj velük. A szíved elől sosem menekülsz el. Ezért jobb hallgatni rá, hogy sose kapjál váratlan sebeket.”
- ,,Ha cselekvésre szánod el magad, váratlan konfliktusokkal kell számolnod. Ezekkel együtt természetesen sebeket is kapsz. A sebek gyógyítanak: ott maradnak a hegek. Ez pedig áldás. A sebhelyek életed végéig megmaradnak és nagy segítségedre lesznek.”
- Paulo Coelho, brazil író

Ally Condie arcképe

„Az igazság néha fáj, és az okozott seb néha begyógyíthatatlan.”
- Ally Condie, amerikai írónő


Dr. Czeizel Endre arcképe

„A testi sebek behegednek egy idő után, de a lelkiek örökké megmaradnak.”
- Czeizel Endre, genetikus


Cserna-Szabó András arcképe

„Mind utasok vagyunk, s földi utunk alatt másra se vágyunk, mint hogy valaki (mint egy nyílt sebet) ellásson bennünket.”
- Cserna-Szabó András, író, újságíró


„A lélek fájdalmánál nincsen súlyosabb sérülés. A sebek begyógyulhatnak, Darvasi László arcképe de az igazi fájdalom nem gyógyul és nem enyhül, és gyógyírja csakis a halál lehet.”
- Darvasi László, költő

Matshona Dhliwayo arcképe

„A seb nem gyógyul meg, ha folyton hozzáér.”
- Matshona Dhliwayo, zimbabwei származású kanadai filozófus

Halíl Dzsibrán arcképe

„A szenvedéstől megerősödik a lélek. A legerősebb jellemeket sebek borítják.”
- Halíl Dzsibrán, libanoni származású költő

Erdélyi Katalin arcképe „Örök sebeket szerez, aki szeretet és tisztelet helyett csak kritikát és bántást kap.”
- Erdélyi Katalin, újságíró


Guilleaume Dupuytren arcképe

„Az égés kezelése gyakran az empirikus gyógyítás legbizarrabb formáinak a tárgya volt.”
- Guilleaume Dupuytren, francia orvos


Susan Forward arcképe „A sebek láthatatlanok. Senki nem törődik vele. A valódi sebek százszorta gyorsabban gyógyulnak, mint a sértések.”
- Susan Forward, amerikai írónő


Antonio Garrido arcképe „Nyugodj meg, és hagyd, hogy a seb begyógyuljon! Az egészség elvész vágtában, de gyalogtempóban visszatér.”
- Antonio Garrido, spanyol színész


„Aki harcol, se nem érez, se nem gondolkodik. Csak akarata van: ölök! Gárdonyi Géza arcképe Még a védelmünk mozdulatai is csak gépiesek, olyanok, mint mikor esünk, s a kezünk előre mozdul, vagy ha a szemünk előtt suhan el valami, behunyódik magától. De a legcsodásabb az, hogy a nagy ütések, nagy szúrások, nagy sebek nem fájnak.”
„A szív nem tud megbocsátani, míg a sebe vérzik.”
- Gárdonyi Géza, író

Fritz Gesing arcképe „Az író legyen empatikus, kíváncsi, semmit ne utasítson el, és csak a sebek gyógyulta után, távlatból írjon róluk.”
- Fritz Gesing, kreatív írás oktató


„Ahogy az ember elhatározza, hogy katona lesz és háborúba megy, bátran Johann Wolfgang von Goethe arcképe eltökéli, hogy dacol a veszéllyel, fáradalmakkal, eltűri a sebet, fájdalmat, akár a halált is, de semmiképp sem tudja elképzelni a különös eseteket, amelyekben ezek az általánosságban várt bajok rendkívül kellemetlenül meglepik: ugyanígy jár mindenki, aki nekivág a világnak.”
- Johann Wolfgang von Goethe, német író, költő


John Green arcképe „Azok a jelek, amelyeket az emberek hagynak, túlságosan gyakran sebhelyek. Az ember felhúz egy ocsmány plázát, államcsínyt hajt végre, megpróbál rocksztár lenni, és közben azt gondolja: "Most már emlékezni fognak rám", azonban (a) nem fognak emlékezni, és (b) csupán még több sebet ütött. Az államcsínyből diktatúra lesz. A plázából fekély.”
- John Green, amerikai író


Emily Greenstein arcképe

„Sebkezelő szakembernek lenni gyakran olyan, mint nyomozónak lenni.”
- Emily Greenstein, amerikai kutatónővér


„Egy sebet be lehet kötözni, egy törött csontot sínbe lehet rakni, Laurell Kaye Hamilton arcképe de ha nem törődnek az emberrel, azt nem lehet utólag helyre hozni.”
„A szíved nem egy seb, amit piszkálgatni kell, vajon leválik-e már róla a var. Hagyd, hadd gyógyuljon be. Ha nem birizgálod megállás nélkül, ha adsz rá esélyt, akkor újra ép lesz, hidd el.”
- Laurell Kaye Hamilton, amerikai írónő


Johann Christian Friedrich Hölderlin arcképe „Meggyógyítja sebes szívünket a barátság.”
- Johann Christian Friedrich Hölderlin, német költő


„Kidörzsölődünk egymáson. A sebek összeérnek, begyógyítják a másikat. Juhász Róbert arcképe Aztán újra felsértjük a felszínt. A legközelebbi behegedésnél már összeforradunk. Így kell aztán egyensúlyoznunk, bőr a bőrhöz tapadva, az elszakadás határán, hogy a lehető legtávolabb álljunk egymástól.”
- Juhász Róbert, költő


Franz Kafka arcképe

„A hiúság elrútítja a lelket, vagyis tulajdonképpen halálos döfés kellene, hogy legyen - önmagának; de nem, csak sebeket ejt magán, így lesz ’sértett hiúság’.”
- Franz Kafka, német nyelvű író


Kassák Lajos arcképe

„Vannak órák, mikor a dolgok levetik álarcaikat, mikor a szögletek letompulnak, s a sebek észrevétlenül begyógyulnak a csöndben.”
- Kassák Lajos, író


Kemese Fanni arcképe

„A seb egy emlék. (...) Jobb, ha helye marad.”
- Kemese Fanni, írónő


„A türelmes, szentként viselkedő beteg legendája romantikus Stephen King arcképe képzelgés, semmi egyéb. Mire az ágyhoz kötött beteg fenekén megjelenik az első felfekvés, addigra gonosz is lesz, belemar mindenkibe, és átragasztja másokra a maga nyomorúságát. Ő maga persze nem tehet erről, de ez nem változtat az érintettek helyzetén.”
- Stephen King, amerikai író

Konfuciusz arcképe

„Felejtsd el a sebeket, de soha ne felejtsd el a kedvességet!”
Konfuciusz, kínai filozófus


„Barátok, szerelmek. Veszteségek. Bőr alá furakodó tüskék, hegesre Kószó Ádám arcképe gyógyult sebek. Ha egyszer megsérülünk, még egyszer nem szeretnénk. Felöltözünk hát rendesen, bukósisak, térdvédő, gerincprotektor, mindez alá golyóálló mellény.”
- Kószó Ádám, pszichológus

Lori Lansens arcképe

„Égési sebeket hagytak a csókjai. Ma is érzem őt az ujjbegyeimmel.”
Lori Lansens, kanadai írónő


Charles Lavigerie arcképe

„A szeretet az a fegyver, amely a szívbe hatol, és az örök élet sebét ejti rajta.”
Charles Lavigerie, francia származású bíboros, hittérítő


John Lennon arcképe

„Úgy gondolom, hogy az idő minden sarkot megsebesít.”
John Lennon, angol zenész


Clive Staples Lewis arcképe

„Ha szeretsz, sebezhető vagy. Szeress bármit, és biztosra veheted, hogy megszakad a szíved, de legalábbis sebet kap.”
Clive Staples Lewis, ír író


Marc Lévy arcképe

„Az idő minden sebet begyógyít, még ha néhány heg marad is utánuk.”
Marc Lévy, francia regényíró

Jorge Angel Livraga arcképe

„Uralkodj magadon, s ne engedd se a dühnek, se a pániknak, hogy legyőzzön. Vigyázz arra, mit mondasz, mert néha nagyobb sebet lehet ejteni egyetlen szóval, mint egy karddal.”
Jorge Angel Livraga, argentin költő, novellista, filozófus

„Úgy gondolom, hogy a hegek olyanok, mint harci sebek - bizonyos Demi Lovato arcképe értelemben gyönyörűek. Megmutatják, hogy min mentél át, és mennyire erős vagy azért, hogy kijöttél belőle.”
Demi Lovato, amerikai énekesnő
Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!