Sebekkel kapcsolatos idézetek

Nyitóoldal > Egyebek > Idézetek

Magyar Sebkezelő Társaság

Az alábbiakban testi (és lelki) sebekkel, sérülésekkel, sebgyógyulással, sebkezeléssel kapcsolatos idézeteket teszünk közzé.

Jó böngészést kívánunk!

„Az életben senki sem marad sebek nélkül, vagy anélkül, hogy Sharon den Adel arcképe másokon ne ejtene sebeket, és mindig lesznek olyan pillanatai az embernek, amikor megkérdőjelezi a döntéseit.”
- Sharon den Adel, holland énekesnő

„Akinek egész lelke seb, annak az őszinteség keserves lelkiismeretesség. Babits Mihály arcképe Az csak azért őszinte, hogy ne legyen egy újabb, még keservesebb sebe, a lelkifurdalásé; mert minden legkisebb lelkifurdalást ismét mély és halhatatlan sebnek érez.”
- Babits Mihály, költő

Pierre Bayle arcképe „A filozófia hasonló oly porokhoz, melyekkel sebeket gyógyítunk a felületen, de megmarja az élő húst, sőt behatol és elrohasztja a csontokat, befúródik a velőrostokba”
- Pierre Bayle, francia filozófus

„Hegszövetek - ez egy lágy bőrréteg, amely finoman lefedi a sebet. Jinat Rehana Begum arcképe Még mindig sebezhető hely, a legcsekélyebb ütés is felszakíthatja a bőrt, s a vérzése, valamint a régi seb felidézett fájdalma fokozza a legutolsó ütés fájdalmát.”
- Jinat Rehana Begum, szingapúri írónő

Mario Benedetti arcképe „És arra a következtetésre jutottam, hogy ha a hegek tanítanak, akkor simogatnak is.”
- Mario Benedetti, uruguayi író, költő


„Vannak sebek, amelyek csak akkor fájnak, ha megmozdul az ember. Bodor Pál arcképe Az állóképet lassan megszokja az ember, a változatlanság, a kép elemeinek egymáshoz való változatlan viszonya hasonlít a logikához, ahogyan a törvényszerűt az állandóban keressük, tehát lassan magyarázatot kapott bennem minden, és mert az emberben az alvadási, a gyógyítási és gyógyulási tendenciák nagyon erősek, előbb vékony réteg növi be a legfájdalmasabb pontokat, aztán mind jobban erősödik ez a réteg, ezen siklik át, ezen ugorja át az ember a kezdetben érthetetlent, képtelent, elviselhetetlent.”
- Bodor Pál, költő

„Az ellenség megsértheti az ellenséget, és a Buddha gyűlölettel telt megsebezheti a másikat, de az emberen saját elméje, ha elszabadul, még súlyosabb sebet ejthet.”
- Buddha

„A sebek a katonák arcán s mellén vezércsillagok, és másoknak utat Miguel de Cervantes arcképe mutatnak a dicsőség s a megérdemelt kitüntetés vágya felé!”
- Miguel de Cervantes, spanyol drámaíró


Ally Condie arcképe

„Az igazság néha fáj, és az okozott seb néha begyógyíthatatlan.”
- Ally Condie, amerikai írónő


Dr. Czeizel Endre arcképe

„A testi sebek behegednek egy idő után, de a lelkiek örökké megmaradnak.”
- Czeizel Endre, genetikus


Cserna-Szabó András arcképe

„Mind utasok vagyunk, s földi utunk alatt másra se vágyunk, mint hogy valaki (mint egy nyílt sebet) ellásson bennünket.”
- Cserna-Szabó András, író, újságíró

Matshona Dhliwayo arcképe

„A seb nem gyógyul meg, ha folyton hozzáér.”
- Matshona Dhliwayo, zimbabwei származású kanadai filozófus

Halíl Dzsibrán arcképe

„A szenvedéstől megerősödik a lélek. A legerősebb jellemeket sebek borítják.”
- Halíl Dzsibrán, libanoni származású költő

Erdélyi Katalin arcképe „Örök sebeket szerez, aki szeretet és tisztelet helyett csak kritikát és bántást kap.”
- Erdélyi Katalin, újságíró


Guilleaume Dupuytren arcképe

„Az égés kezelése gyakran az empirikus gyógyítás legbizarrabb formáinak a tárgya volt.”
- Guilleaume Dupuytren, francia orvos


Susan Forward arcképe „A sebek láthatatlanok. Senki nem törődik vele. A valódi sebek százszorta gyorsabban gyógyulnak, mint a sértések.”
- Susan Forward, amerikai írónő


„Aki harcol, se nem érez, se nem gondolkodik. Csak akarata van: ölök! Gárdonyi Géza arcképe Még a védelmünk mozdulatai is csak gépiesek, olyanok, mint mikor esünk, s a kezünk előre mozdul, vagy ha a szemünk előtt suhan el valami, behunyódik magától. De a legcsodásabb az, hogy a nagy ütések, nagy szúrások, nagy sebek nem fájnak.”
- Gárdonyi Géza, író

„A szív nem tud megbocsátani, míg a sebe vérzik.”
- Gárdonyi Géza, író

Fritz Gesing arcképe „Az író legyen empatikus, kíváncsi, semmit ne utasítson el, és csak a sebek gyógyulta után, távlatból írjon róluk.”
- Fritz Gesing, kreatív írás oktató


Johann Christian Friedrich Hölderlin arcképe „Meggyógyítja sebes szívünket a barátság.”
- Johann Christian Friedrich Hölderlin, német költő


„Ahogy az ember elhatározza, hogy katona lesz és háborúba megy, bátran Johann Wolfgang von Goethe arcképe eltökéli, hogy dacol a veszéllyel, fáradalmakkal, eltűri a sebet, fájdalmat, akár a halált is, de semmiképp sem tudja elképzelni a különös eseteket, amelyekben ezek az általánosságban várt bajok rendkívül kellemetlenül meglepik: ugyanígy jár mindenki, aki nekivág a világnak.”
- Johann Wolfgang von Goethe, német író, költő

John Green arcképe „Azok a jelek, amelyeket az emberek hagynak, túlságosan gyakran sebhelyek. Az ember felhúz egy ocsmány plázát, államcsínyt hajt végre, megpróbál rocksztár lenni, és közben azt gondolja: "Most már emlékezni fognak rám", azonban (a) nem fognak emlékezni, és (b) csupán még több sebet ütött. Az államcsínyből diktatúra lesz. A plázából fekély.”
- John Green, amerikai író

Emily Greenstein arcképe

„Sebkezelő szakembernek lenni gyakran olyan, mint nyomozónak lenni.”
- Emily Greenstein, amerikai kutatónővér


„Kidörzsölődünk egymáson. A sebek összeérnek, begyógyítják a másikat. Juhász Róbert arcképe Aztán újra felsértjük a felszínt. A legközelebbi behegedésnél már összeforradunk. Így kell aztán egyensúlyoznunk, bőr a bőrhöz tapadva, az elszakadás határán, hogy a lehető legtávolabb álljunk egymástól.”
- Juhász Róbert, költő


Franz Kafka arcképe

„A hiúság elrútítja a lelket, vagyis tulajdonképpen halálos döfés kellene, hogy legyen - önmagának; de nem, csak sebeket ejt magán, így lesz ’sértett hiúság’.”
- Franz Kafka, német nyelvű író


Kassák Lajos arcképe

„Vannak órák, mikor a dolgok levetik álarcaikat, mikor a szögletek letompulnak, s a sebek észrevétlenül begyógyulnak a csöndben.”
- Kassák Lajos, író


Laurell Kaye Hamilton arcképe

„Egy sebet be lehet kötözni, egy törött csontot sínbe lehet rakni, de ha nem törődnek az emberrel, azt nem lehet utólag helyre hozni.”
- Laurell Kaye Hamilton, amerikai írónő


Kemese Fanni arcképe

„A seb egy emlék. (...) Jobb, ha helye marad.”
- Kemese Fanni, írónő


„Barátok, szerelmek. Veszteségek. Bőr alá furakodó tüskék, hegesre Kószó Ádám arcképe gyógyult sebek. Ha egyszer megsérülünk, még egyszer nem szeretnénk. Felöltözünk hát rendesen, bukósisak, térdvédő, gerincprotektor, mindez alá golyóálló mellény.”
- Kószó Ádám, pszichológus

Charles Lavigerie arcképe

„A szeretet az a fegyver, amely a szívbe hatol, és az örök élet sebét ejti rajta.”
Charles Lavigerie, francia származású bíboros, hittérítő


John Lennon arcképe

„Úgy gondolom, hogy az idő minden sarkot megsebesít.”
John Lennon, angol zenész


Clive Staples Lewis arcképe

„Ha szeretsz, sebezhető vagy. Szeress bármit, és biztosra veheted, hogy megszakad a szíved, de legalábbis sebet kap.”
Clive Staples Lewis, ír író


Marc Lévy arcképe

„Az idő minden sebet begyógyít, még ha néhány heg marad is utánuk.”
Marc Lévy, francia regényíró

Jorge Angel Livraga arcképe

„Uralkodj magadon, s ne engedd se a dühnek, se a pániknak, hogy legyőzzön. Vigyázz arra, mit mondasz, mert néha nagyobb sebet lehet ejteni egyetlen szóval, mint egy karddal.”
Jorge Angel Livraga, argentin költő, novellista, filozófus

„Úgy gondolom, hogy a hegek olyanok, mint harci sebek - bizonyos Demi Lovato arcképe értelemben gyönyörűek. Megmutatják, hogy min mentél át, és mennyire erős vagy azért, hogy kijöttél belőle.”
Demi Lovato, amerikai énekesnő
Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!