Új termékek és szolgáltatások

Magyar Sebkezelő Társaság

Az alábbiakban a sebkezeléssel, sebgyógyulással és határterületeivel kapcsolatos új termékeket, szolgáltatásokat, innovációkat mutatjuk be az egész világból.Az itt bemutatottak nem feltétlenül hozzáférhetők Magyarországon! Ehhez a rovathoz elsősorban a WoundSource oldalait használjuk fel, de számítunk az Ön javaslataira is! Az információk innen vagy a gyártóktól származnak. A felsorolás nem jelenti az MSKT jóváhagyását vagy ajánlását.


ProgenaMatrix™ ProgenaMatrix™

A ProgenaMatrix™ egy új, fejlett sebápoló termék, amely emberi keratinból készült, és az egyetlen, kereskedelmi forgalomban kapható humán keratin mátrix. A teljesen természetes, robusztus humán keratin fehérje, amely ezt a speciális bioanyagot alkotja, teljesen egyedi megoldást kínál a sebkezelő klinikusok számára. A ProgenaMatrixban található humán keratin technológia hidratált, nem sejtes (nem szöveti alapú), nem felszívódó, és támogatja a szervezet saját gyógyulási folyamatát. A bio-ihlette kialakítás a terméket a fejlett sebterápia következő generációjává teszi a CMS bőrhelyettesítő kategóriában. A ProgenaMatrix száraz és váladékozó, részleges és teljes vastagságú sebekre javallt, mint pl. Vénás sztázisos fekélyek; Diabéteszes lábfekélyek; Felfekvés; Részleges vastagságú égési sérülések; Műtéti sebek; Donor helyek és graftok. Csak néhány az előnyei közül: Könnyű tárolás szobahőmérsékleten, nincs szükség hűtőre vagy fagyasztóra; Hosszú eltarthatóság: 2 év és 10 hónap; Nem szükséges steril vízben vagy sóoldatban öblíteni; Kompatibilis a másodlagos kötszerekkel; Nem szívódik fel és nem bomlik le a sebbe.


3M™ Cavilon™ Advanced Skin Protectant 3M™ Cavilon™ Advanced Skin Protectant

A 3M™ Cavilon™ Advanced Skin Protectant rendkívül tartós, ultravékony védőréteget hoz létre, amely megvédi a sérült vagy ép bőrt a maró, maró hatású testnedvektől, például a folyékony széklettől és a gyomornedvtől. A termék olyan betegek esetében javallt megelőzésre, ill. kezelésre, akik inkontinenciával összefüggő dermatitiszben (IAD), perisztomális bőrkárosodásban, vagy egyéb nedvesség- vagy irritáló hatású bőrkárosodásban (MASD) szenvednek, vagy fennáll annak kockázata. Néhány az előnyei közül: Rögzíti és védi a nedves, váladékozó sérült bőrt; A védőbevonat olyan környezetet teremt, amely taszítja az irritáló anyagokat és elősegíti a gyógyulást; Hatékony gátat biztosít, amelyről kimutatták, hogy csökkenti az IAD kezelésével járó fájdalmat; Az egyszerhasználatos applikátor csökkenti a keresztszennyeződés lehetőségét; Megakadályozza a bőr sérülését és megőrzi a bőr épségét.


AlphaCleanse™ Antimicrobial Wound Care System AlphaCleanse™ Antimicrobial Wound Care System

Az AlphaCleanse™ Antimicrobial egy költséghatékony, nagy méretben szállított seböblítő és -tisztító rendszer, amely NovaGran™ hipoklórsav oldatot, az Igloo® Shieldet nagy mennyiségű sprayt és szuper nedvszívó LiquidLock™ betétet tartalmaz a könnyű tisztítás érdekében. A Bionix cég terméke a nedvesítő és abszorbens kötszerek kiegészítőjeként olyan sebek kezelésére javallott, mint az 1-4. stádiumú nyomási fekélyek, a részleges és a teljes vastagságú sebek, a diabéteszes láb- és lábszárfekélyek, műtét utáni sebek, első- és másodfokú égési sérülések, graft- és donor helyek, valamint a bőr kisebb irritációi. A rendszer felnőtt vagy serdülőkorú betegeknél egyaránt alkalmazható. Számos káros baktériumot és vírust 15 másodperc alatt elpusztít. Gátolja a mikroorganizmusok szaporodását. Csökkenti a sebek szagát. Elősegíti a sebgyógyulást és a sejtburjánzást.


Skin Affix™ Skin Affix™

A Skin Affix egy steril, nagy viszkozitású folyékony helyi bőrragasztó, amelyet bőrrepedések, sebek és minimálisan invazív sebészeti eljárások zárására használnak. A Skin Affix helyettesítheti az 5-0 vagy kisebb átmérőjű varratokat minimál invazív sebészeti bemetszések vagy egyszerű sérülések esetén. Úgy tervezték, hogy időt takarítson meg a sebjavítás során, rugalmas, vízálló, mikrobiális gátat biztosítson, és szükségtelenné tegye a varrateltávolítást. A ragasztó filmréteget képez, amely 5-10 napig a helyén marad, és a bőr megújulásakor természetes módon leválik. Kizárólag helyi alkalmazásra szolgál, a sebek széleinek zárva tartására, beleértve a minimálisan invazív műtétből származó szúrásokat és az egyszerű, alaposan megtisztított, trauma okozta lacerációkat. Használható mély bőrvarratokkal együtt is, de nem azok helyett.


PolyMem WIC® Silver Cavity Filler PolyMem WIC® Silver Cavity Filler

A PolyMem WIC® Silver Cavity Filler egy többfunkciós, antimikrobiális sebfeltöltő, amely a sebágy állapotától és a kötszerben lévő folyadék szintjétől függően nedvességet biztosít, vagy felszívja a váladékot. Az indikációk közé tartoznak a száraz, vagy az erősen váladékozó sebek, ideértve például a nyomási sérüléseket (3-4. stádium), a vaszkuláris- és diabéteszes fekélyeket is. Segít csökkenteni a seb fájdalmát és szagát. A folyamatos tisztítással csökkenti a sebágy tisztításának szükségességét a kötéscsere során. Nem tapad a sebágyhoz, miközben megőrzi a gyógyuló szövet integritását Kitágul a sebüregben, hogy kitöltse a holt teret. A kisszemcsés ezüst antimikrobiális rezervoárt biztosít a kötszerben. A sebfolyadék felszívódása során képes akár egyharmadával is tágulni. Súlyának akár 10-szeresét is felszívja és megtartja. A könnyű használat érdekében perforált és méretre vágható. Puha és hajlékony, alkalmazkodik a seb alakjához. Nem szárítja ki a sebágyat.


3M™ Snap™ Therapy System 3M™ Snap™ Therapy System

A 3M™ Snap™ terápiás rendszer egy mechanikus meghajtású, egyszer használatos NPWT-eszköz, amely diszkrét kialakításban egyesíti a fejlett kötszerek egyszerűségét a negatívnyomás-terápiával. A termék azoknak a betegeknek ajánlott, akiknek előnyös lenne a sebkezelés a negatívnyomás alkalmazásával, különösen mivel az eszköz elősegítheti a sebgyógyulást a felesleges váladékok, fertőző anyagok és szöveti törmelékek eltávolításával. A SNAP™ terápiás rendszer kis mennyiségű váladék eltávolítására szolgál krónikus, akut, traumás, szubakut és szétvált sebekről, fekélyekről (például diabéteszes-, vénás- vagy nyomási-), műtétileg zárt incíziókról, flap-ekről és graftokról. Alkalmazási ideje 10 perc alatt. Előnyei: Egyszer használatos, eldobható; Kicsi, csendes, diszkrét kialakítás elrejthető a ruházat alatt; A szabadalmaztatott mechanizmus állandó, egyenletes negatívnyomást generál; Vizuális jelzőfény jelenik meg, ha a patron megtelt vagy lemerült; BIOLOC™ technológiát használ.


GRAFIX PL* GRAFIX PL*

A GRAFIX PL* egy natív élő sejtekből, növekedési faktorokból és ép extracelluláris mátrixból álló liofilizált placenta hártya. Indikációja: kizárólag homológ felhasználásra korlátozódik sebfedésként/barrierként. Használható akut és krónikus sebekhez, diabéteszes fekélyekhez, nyomási fekélyekhez, műtéti sebekhez, égési sérülésekhez és vénás fekélyekhez. Rugalmas, megfelelő fedés, amely természetesen tapad az összetett anatómiákhoz, és használható a csont, az ín, az ízületi kapszula és izom felett. Az akut és krónikus sebekhez való közvetlen használatra tervezték. Immun-semleges.


Kerramax Care™ Super-Absorbent Dressings Kerramax Care™ Super-Absorbent Dressings

A 3M ™ Kerramax Care™ Super-Absorbent Dressings szuperabszorbens, szuper nedvszívó kötszerek, amelyek felszívják és visszatartják a váladékot. Alkalmasak váladékozó sebek, például lábszárfekélyek, nyomássérülések és diabéteszes lábfekélyek kezelésére. A kompresszió bármely formájának alkalmazása esetén is használható. Felszívja a váladékot és bezárja a kötszer belsejébe, segítve a bőr macerációjának csökkentését. Elkülöníti és távol tartja a baktériumokat és az MMP-ket a sebágytól, megakadályozva ezzel a fertőzés átvitelének kockázatát. Csökkenti a kötszercserék gyakoriságát. Puha, rugalmas és összehajtható.


N-Terface® Wound Contact Material N-Terface® Wound Contact Material

Az N-Terface® Wound Contact Material egy nem tapadó, sebekkel érintkező réteg, amely lehetővé teszi a kenőcsök felhordását és/vagy a seb tisztítását az N-Terface® anyagán keresztül. A Winfield Laboratories Inc. (Richardson, USA) terméke elsődleges kötszerként használható részleges vastagságú sebek kezelésére. Előnyei: csökkenti az epithelium „nyírását”; lehetővé teszi a vér és folyadékok áthaladását; nem zárja el a hőt vagy a nedvességet; minden kenőccsel használható; áttetsző; nem nedvszívó; nem tapadó; lélegző.


Dermagraft® Dermagraft®

A Dermagraft® az FDA által engedélyezett humán fibroblasztból származó bőrpótló a diabéteszes lábfekélyek gyógyítására. Az élő fibroblasztok profilerálnak, és növekedési faktorokat, kollagént és ECM fehérjéket termelnek, hogy elősegítsék a granulációs szövetek felépülését. Biológiailag felszívódó scaffoldja robusztus, s így biztosítja a termék szerkezetét és mechanikai tulajdonságait. Segít helyreállítani a sérült sebágyat is. Indikációja: a Dermagraft® hat hetesnél hosszabb, teljes vastagságú diabéteszes lábfekélyek kezelésére javallt, amelyek a dermiszen túl terjednek, de ín, izom, ízületi kapszula vagy csont expozíció nélkül. Az Organogenesis Inc. termékét a szokásos sebkezelési rendszerekkel együtt kell alkalmazni olyan betegeknél, akiknek megfelelő vérellátása van az érintett lábfejben.


WoundExpert® WoundExpert®

A speciális ambuláns ellátást nyújtó szoftvermegoldásokban vezető szerepet játszó Net Health WoundExpert®-je egy felhőalapú EMR (elektronikus orvosi nyilvántartási rendszer), amely támogatja a sebkezelési ellátást intézmények és független orvosok számára. Az integrált klinikai, megfelelőségi, pénzügyi és jelentési eszközök optimalizálják a teljesítményt, a munkafolyamatot és az eredményeket. Néhány az előnyei közül: Kifejezetten a sebkezelésre fejlesztették ki; A betegnyilvántartásokat szinkronban tartja a kórházi információs rendszerekkel; Interfészek nagyszámú egyedi rendszerrel (jelenleg több mint 1800 interfész); 2015-ös tanúsítvány; Segít a felhasználóknak betartani a jogi- és a HIPAA-követelményeket; Felhasználóbarát felület.


Dermagraft® Dermagraft®

A Dermagraft® az FDA által engedélyezett humán fibroblasztból származó bőrpótló a diabéteszes lábfekélyek gyógyítására. Az élő fibroblasztok profilerálnak, és növekedési faktorokat, kollagént és ECM fehérjéket termelnek, hogy elősegítsék a granulációs szövetek felépülését. Biológiailag felszívódó scaffoldja robusztus, s így biztosítja a termék szerkezetét és mechanikai tulajdonságait. Segít helyreállítani a sérült sebágyat is. Indikációja: a Dermagraft® hat hetesnél hosszabb, teljes vastagságú diabéteszes lábfekélyek kezelésére javallt, amelyek a dermiszen túl terjednek, de ín, izom, ízületi kapszula vagy csont expozíció nélkül. Az Organogenesis Inc. termékét a szokásos sebkezelési rendszerekkel együtt kell alkalmazni olyan betegeknél, akiknek megfelelő vérellátása van az érintett lábfejben.


Apligraf® Apligraf®

A Novartis cég terméke biológiai tervezésű élő sejtes bőrpótlás, amelyet az FDA is engedélyezett vénás láb- és diabéteszes lábfekélyek gyógyítására. Az Apligraf® standard terápiás kompresszióval való használatra javallott nem fertőzött részleges és teljes vastagságú bőrfekélyek kezelésére, amelyek egy hónapnál hosszabb időtartamú vénás elégtelenség miatt következnek be, és amelyek nem reagáltak megfelelően a hagyományos fekélyterápiára. Emellett a sztenderd diabéteszes lábfekély ápolására is javallt olyan teljes vastagságú, három hétnél hosszabb idejű, neuropátiás diabéteszes lábfekélyek kezelésére, amelyek nem reagáltak megfelelően a hagyományos fekélyterápiára, és amelyek a dermiszen keresztül, de ín, izom vagy csont expozíció nélkül terjednek. Hatásmechanizmusának klinikai vizsgálata kimutatta, hogy az élő keratinociták és fibroblasztok erőteljes gyógyító jeleket produkálnak a seb krónikus állapotból akut állapotba való átalakításához. Stimulálja a gyógyulást azon szövetszerkezetének köszönhetően, amely egy élő keratinociták és őssejtek alkotta külső, valamint egy kollagén mátrixban található élő fibroblasztokból álló belső réteget tartalmaz.


Archangel Archangel

Az Archangel (arkangyal) egy az egészségügyi szakemberek számára a sebek ellátásának dokumentálásához, értékeléséhez, kezelési tervek készítéséhez és a gyógyulás követéséhez kifejlesztett mobil sebkezelési szoftver. Rendeli a szükséges eszközöket, kezeli a betegek számlázását, s ezekhez jelentéseket és elemzéseket készít. Az egészségügyben 25 éve jelen lévő Archangel of Mercy LLC cég megoldásának előnyei: Egyszerű, hatékony és következetes sebdokumentáció; Szabványosított értékelési és kezelési protokollokat hajtja végre; Elősegíti a szabályozási, klinikai és termékhasználati megfelelőséget; Támogatja a gondozási költségek csökkentését: pl. optimalizálja a látogatásokat és a kötszercserét a munkaerő és az ellátási költségek kezelése érdekében, emellett segítéségével könnyen lehet megfizethető, fejlett sebkötöző termékeket rendelni; Növeli a betegek elégedettségét: pl. a beteg-család portál fokozott elköteleződést tesz lehetővé, s a gondozási tervek javítják az adherenciát, ami a gyógyuláshoz és az életminőség javulásához vezet.


Hyalomatrix® Hyaluronic Acid Regenerative Matrix Hyalomatrix® Hyaluronic Acid Regenerative Matrix

A Hyalomatrix® (Fidia Farmaceutici S.p.a.) egy a sebeken használt 3D HYAFF® (Anika Therapeutics S.r.l., hialuronsav-észter) mátrix, amely lehetővé teszi a sejtek invázióját és a hajszálerek növekedését, hogy befolyásolja a re-epithelializáció folyamatát. Indikációi: rész- és teljes vastagságú sebek; másodfokú égési sérülések; felfekvés; vénás fekélyek; krónikus vaszkuláris fekélyek; alagút/nem meghatározott sebek; műtéti sebek (donor helyek/graftok, Mohs műtét, lézeres műtét, podiátriai, seb-dehiszcencia); traumás sebek (horzsolások, sérülések, bőrrepedések) stb. Az eszköz egyszeri használatra készült. Előnyei: az átlátszó hártya megkönnyíti a felügyeletet anélkül, hogy megsértené az új sebágyat; pozitívan befolyásolja a természetes re-epitheliazációs folyamatot; a kitett sebszövet megfelelő lefedése csökkenti a fájdalmat; védi a sebeket és megtartja a nedvességet; csökkenti a fertőzés kockázatát.


SomaGen® Meshed SomaGen® Meshed

A SomaGen® Meshed egy acelluláris, humán retikuláris dermális allograft, egyedi hálós kialakítással, amely scaffoldot biztosít a különféle összetett sebek kezeléséhez. Az MFT Biologics (Edison, USA) termékének biokompatibilis kialakítása azonnali sebfedést biztosít anélkül, hogy szükség lenne autológ bőrátültetésre, csökkenti a költségeket és időt takarít meg. Arra tervezték, hogy eltávolítsa a sejteket, miközben megőrzi a mátrix integritását, azzal a szándékkal, hogy megoldja a specifikus és a nem-specifikus gyulladásos válaszok problémáit. A SomaGen® Meshed sebkezelő scaffoldként szolgál a sérült vagy nem megfelelő szöveti szövetek, például diabéteszes lábfekély, vénás lábszárfekély, nyomási fekély vagy más homológ használatra. A bőr dermális rétegének mély kimetszéséből kerül feldolgozásra, amelyről az epidermális réteget fizikailag eltávolították. Az alkalmazott eljárás megőrzi a dermis extracelluláris mátrixát.Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!