Iparági hírek, cikkek szemléje

Magyar Sebkezelő Társaság

csík

Iparági hírek, sajtószemle (főként) külföldről - 2021. május


Az alábbiakban a megjelenés időrendjében szemlézett külföldi cikkek nem feltétlenül tükrözik a Társaság és annak vezetése álláspontját!


Így futunk neki az újrainduló elektív műtéteknek - Medicalonline.hu
Mivel a korábbinál lényegesen kevesebb sebészeti beavatkozást végeztek a kórházak, ez az egyszer használatos műtéti textíliák, műtéti egységcsomagok forgalma is visszaesett. A modern kötszerek felhasználására is hatással volt a járvány, mert kezdetben a sebkezelő ambulanciák forgalma is visszaesett, de ezen a területen olyan jelentős az ellátási igény, amit még a pandémia sem tudott érdemben megtörni.


Wound Care Market Share Growing Rapidly with Recent Trends and Outlook 2020 – 2027 - Jumbonews.co.uk
Az Emergen Research elemzése szerint a globális sebellátási piac 2027-re várhatóan 28,15 milliárd dollár értékű lesz. („A sebkezelés piaci részesedése gyorsan növekszik - a legújabb trendekkel és kilátások 2020-2027 között”)


Strides in Diabetic Foot Ulcers Treatment Market Anchored by Focus on Multidisciplinary Care, Novel Wound Care Strategies to Show the Way: TMR - Prnewswire.com
A diabetes mellitus prevalenciájának növekedése és az alsó végtagi amputációk nagy kockázata miatt egyre inkább keresik a a diabéteszes lábfekélyek új kezelési lehetőségeit. („Lépések a diabéteszes lábfekély-kezelési piacon, amelynek középpontjában a multidiszciplináris ellátás áll, újszerű sebkezelési stratégiák az út mutatásához: TMR”)


Sangui BioTech International Inc.: - Granulox(R) - Follow up - Yahoo.com
Ebben a sajtóhírben a szerzők röviden összefoglalják azokat az eseményeket, amelyek a Sastomed GmbH Mölnlycke Health Care Group általi felvásárlása óta zajlanak, és bemutatják a Granulox (R) seb spray-vel kapcsolatos legújabb fejlesztéseket. („Sangui BioTech International Inc.: - Granulox (R) - Utánkövetés”)


Can we Expect US$ 331.2 million from Global Medical Collagen Market by 2026! - Internetshots.com
Az orvosi kollagén globális piacát 2019-ben 181,2 millió dollárra becsülték, és várhatóan 2026 végére eléri a 331,2 millió dollárt, ami 2021-2026 során 9,0%-os CAGR-növekedést mutat. („Várhatunk-e 331,2 millió dollárt a globális orvosi kollagénpiactól 2026-ig!”)


Wound Healing market share to Reach USD 24920 Million by 2025 - Marketprimes.com
A globális sebkezelő piac értéke 2019-ben 22.480 millió USD volt, és 2025-re a becslések szerint eléri a 24.920 millió USD-t, ami 2,6%-os CAGR-értéket jelent a vizsgált időszak alatt. („A sebkezelő piac részesedése 2025-re elérheti a 24.920 millió USD-t”)


Hydrogel Dressing Market to Witness Excellent Revenue Growth, Emerging Trends and Forecast By 2027 - Ksusentinel.com
A hidrogél kötszerek piacának bővülését az időskorúak arányának, a cukorbetegség, a fekély, az elhízás és a krónikus betegségek incidenciája növekedésének tulajdonítják. Ezenkívül a hidrogél alkalmazásokkal kapcsolatos tudatosság növekedése és az előnyök széleskörű megismerése is szerepel a tényezők között. („A hidrogél sebkötések piaca a bevételek kiváló növekedésének és új trendeknek lehet a tanúja, előrejelzés 2027-ig”)


Skin Ulcer Medications Market: Increase in awareness about personal health and hygiene to drive the market - Biospace.com
A bőrfekély egy nyitott seb, amely sérülés, gyenge keringés vagy nyomás következtében alakul ki a bőrön. A vénás bőrfekély gyógyszerei közé tartozik a Pentoxifylline (Trental), az Aspirin, az ILOPROST, az orális cink, valamint az antibiotikumok és antiszeptikumok (povidon-jód oldat (Betadine), peroxid alapú készítmények, etakridin-laktát, mupirocin (Bactroban) és a helyi antiszeptikus szer, a cadexomer jód). („Bőrfekély gyógyszerek piaca: A fokozottabb tudatosság a személyes egészség és higiénia iránt élénkíti a piacot”)ExtriCARE USA Introduces Hybrid Technology To NPWT Market
- Prnewswire.com
A vállalat szilárdan úgy véli, hogy az NPWT még mindig gyerekcipőben jár. Óriási lehetőség van a növekedésre és az innovációra. Az ExtriCARE USA felismerte az NPWT potenciálját, és proaktívan fektet be az NPWT jövőjébe, ami pozitívabb eredményekhez vezet az orvosi berendezések szolgáltatói, a klinikusok és a betegek számára. („Az ExtriCARE USA bemutatja a hibrid technológiát az NPWT piacon”)Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!