A modern kötszerek piacának várható alakulása

Nyitóoldal > Blog > 2020

Magyar Sebkezelő Társaság

Szerző: Várhegyi László

Ez év februárjában látott napvilágot az „Advanced Wound Dressings Market Size, Growth 2020 Global Analysis By Share, Value, Merger, Business Insights, Trends, Statistics, Leading Players, Competitive Landscape And Regional Forecast To 2025 | Advanced Wound Dressings Industry Report” (kb. „Modern kötszerek piaci mérete, növekedés 2020, globális elemzés részarányonként, érték, összefonódás, üzleti betekintés, trendek, statisztikák, vezető szereplők, versenyképességi körkép és regionális előrejelzés 2025-ig”) című iparági jelentés. Jóllehet készítői még nem számoltak, számolhattak az új koronavírus-járvány közvetlen és közvetett, azonnali és hosszútávú hatásaival, úgy vélem, hogy főként a Medgadget.com és a Fortune Business Insights cikkeit felhasználva érdemes egy pillantást vetni a sebkezelés-sebgyógyulás e területére is.

Modern kötszerek piaca

A fejlett kötszerek piacának bővülését a krónikus sebek egyre növekvő prevalenciája és a fejlett kötszerekhez való mind jobb hozzáférés (beleértve az egy főre jutó egészségügyi kiadások növekedését a fejlődő országokban is) hajtja. 2018-2025 között a várható átlagos éves növekedési üteme (az ún. CAGR) 4-6%-os lesz, köszönhetően annak is, hogy a kulcsfontosságú szereplők folyamatosan koncentrálnak a kutatás-fejlesztésre és az új termékek bevezetésére. Mint az illusztráción látható, a piaci érték 2017-ben 5.916,8 millió dollár volt, s 2025-re eléri a 8.460,8 mUSD-t.

Az egészségügyi szakemberek preferenciaváltása a „régimódi” sebkezelésről a fejlett sebkezelésre ugyancsak a piac bővüléséhez vezetett. A modern sebkezelés iránti igény, például a cukorbetegség, a lábfekély, a nyomásfekély (és mások) területén, fokozza a kötszerek iránti keresletet az ágazatban. A sebészi és krónikus sebek növekvő gyakorisága a fejlődő országokban tovább táplálja ezt a keresletet. Az e területen tevékenykedő vállalatok mind több eszközt hoztak forgalomba azzal a céllal, hogy nagyobb kényelmet és gyorsabb gyógyulást biztosítsanak olyan krónikus sebek kezelésére, mint például a diabéteszes- és vénás lábszárfekélyek, a nyomási fekélyek, a horzsolások, az üreges sebek vagy a műtéti beavatkozások utáni sebek.

Ebből a „tortából” a legnagyobb szelet Észak-Amerikáé, illetve az antimikrobiális kötszereké. Az ábra kiemeli az alginát tartalmúakat, mert a kutatók úgy vélik, hogy a piaci részesedésük növekedni fog a 2017-es 11,8%-hoz képest. Az ilyen típusú eszközöket elsősorban exponenciális előnyei miatt alkalmazzák, mint például a szövetképződés elősegítése, a váladékkezelés nagyobb hatékonysága, a seb jobb gyógyulása. (A másik külön megjelölt termékcsoportot a szintén a hidroaktív családba tartozó, akkor 10,2%-os részesedésű hidrogél kötszerek alkotják. A nedves terápia segíti és egyszerűsíti a kezelést.)

A piaci szegmentációt tekintve a szakemberek az otthonápolási terület várható jelentős növekedését emelik ki.

A kulcsszereplők: 3M, Derma Sciences Inc., Coloplast Corp., ConvaTec Inc., Mölnlycke Healt Care AB, Smith & Nephew, KCI Licensing Inc., Medline Industries Inc., Integra Lifesciences.

A szerzők a növekedés gátló tényezőjeként a krónikus betegségek kezelésére használt alternatív sebkezelő eszközök és -terápiák penetrációját emelik ki.

Mindez persze csak egy betekintés volt. A Fortune Business Insights oldaláról adataink megadásával ingyenes betekintés kérhető, s fizetség ellenében a teljes dokumentáció megvásárolható. Ígérik, hogy a COVID-19 hatásainak elemzésével frissítik az információkat.

Megosztás:


Kérjük, szóljon hozzá a cikkhez!

E-mail cím (nem fog megjelenni): *  

Név: *  

A bejegyzés címe, amelyhez hozzá kíván szólni:  

Hozzászólás: *  


Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!