Iparági hírek - 2020. szeptember

Nyitóoldal > Archivum > Hírek

Magyar Sebkezelő Társaság

csík

Iparági hírek, sajtószemle (főként) külföldről - 2020. szeptember


Az alábbiakban a megjelenés időrendjében szemlézett külföldi cikkek nem feltétlenül tükrözik a Társaság és annak vezetése álláspontját!


Amniotic Membrane Market Development and Future Demand Analysis Report - Thedailychronicle.in
A Transparency Market Research (TMR) új jelentést tett közzé az amnionhártyák piacáról a 2019-2027 előrejelzési időszakra. A jelentés szerint a globális piacot 2018-ban ~980 millió dollárra becsülték, és az előrejelzések szerint 2019-től 2027-ig ~10% -os CAGR-értékkel fog bővülni. („Jelentés az amnionhártya piac fejlődéséről és a jövőbeni kereslet elemzéséről”)


Negative Pressure Wound Therapy Devices Market to Reach $4,541.5 Million by 2030 - Prnewswire.com
A WHO szerint évente 180.000 ember hal meg égési sérülésekben. Ez a P&S Intelligence szerint jelentős hatással lesz arra, hogy a negatív nyomású sebkezelő (NPWT) eszközök globális piaca a 2019-es 2178,4 millió dollárról 2030-ig 4541,5 millió dollárra bővül, ami 7,3%-os éves átlagos növekedést jelent. („A negatív nyomású sebkezelő eszközök piaca 2030-ra 4541,5 millió dollárt ér el”)


Hydrogel Dressing Market Growing At A CAGR Of 10.1% And To Target $695 million By 2027 - Pharmiweb.com
A hidrogél kötést krónikus és akut sebek, például égési sérülések és fekélyek, valamint posztoperatív sebek kezelésére használják. Ezek a kötések szintetikus polimerekből, általában polivinil-pirrolidinből és metakrilátból készülnek. Több mint 90% glicerin bázisú vizet tartalmaznak. („A hidrogél kötszer piac 10,1% -os CAGR-rel növekszik, és 2027-ig 695 millió dollárt céloz meg”)


Liquid Bandages Market : Technological Growth Map with an Impact-Analysis - Thedailychronicle.in
A folyékony kötszerek olyan típusú sebkötöző termékek, amelyeket közvetlenül a sebre permeteznek vagy kennek. A folyékony kötszerek elfedik az idegeket a sérülés helyén, és a megfelelő nedvesség-egyensúly fenntartásával csökkentik a fájdalmat és elősegítik a sebgyógyulást. Ezek a kötések a hagyományos kötések alternatívájaként szolgálnak, és általában akkor alkalmazzák őket, amikor a hagyományos kötések nem képesek kezelni a sebet. A folyékony kötszerek színtelenek, tapadó jellegűek és gyorsan kiszáradnak, így a fertőzés helyén kemény antiszeptikus, vízálló, rugalmas és lélegző réteget képeznek. („Folyékony kötszerek piaca: Technológiai növekedési térkép hatáselemzéssel”)


Wound Closure Strips Market projected to expand at a CAGR of~7% from 2019 to 2027 - Verdant-news.com
A sebzárás biztosítja és felgyorsítja a sebgyógyulást azáltal, hogy megvédi a helyet és befolyásolja a keratinociták migrációját a granulációs szöveten. A sebzáró csíkok porózus műtéti szalagok, amelyek kis sebek lezárására használhatók. („A sebzáró szalagok piaca az előrejelzések szerint 2019-től 2027-ig évente átlagosan ~7%-kal bővül”)


Global Ketword Market Research Report – Growth Analysis Predicted at CAGR of 7.91%, Impact of Covid 19 and New Prospects Covered - Adifymedia.com
A Negative Pressure Wound Therapy Market piackutatási jelentés a piac méretére, a piaci növekedési tendenciákra vonatkozó betekintési adatok összeállítása, amelyek segítenek a vásárlónak a lehetőségek megragadásában, a lehetséges kockázatok megismerésében és minimalizálásában, valamint a piacon működő legfontosabb vállalatok stratégiáinak elemzésében stb. („Globális Ketword piackutatási jelentés - A növekedési elemzés 7,91%-os CAGR-t jósolt, a Covid 19 hatása és az új kilátások”)


Nanofibers Market To Reach USD 3.10 Billion By 2027 | CAGR of 26.6%: Reports and Data - Thedailychronicle.in
A nanotechnológia által lehetővé tett intelligens textíliák, szűrés, szövettechnika és regeneráció, sebgyógyulás, gyógyszerbevitel és a bioszenzorok iránti növekvő kereslet várhatóan az elkövetkező években irányítani fogja a nanoszálak piaci penetrációját az orvosi szektorban. („A nanoszálas piac 2027-re 3,10 milliárd USD-t ér el 26,6%-os CAGR-értékkel: Jelentések és adatok”)


Wound Irrigation Systems Market Examined in New Research Report - Thedailychronicle.in
Az előrejelzések szerint a diabéteszes lábfekélyek, égési sérülések és más krónikus betegségek előfordulásának növekedése elősegíti a seb irrigációs rendszerek globális piacának növekedését. A WHO adatai szerint évente több mint 305 millió akut, traumás és égési sebet jegyeznek fel és kezelnek szerte a világon. („A seb irrigációs rendszerek piacát vizsgálták egy új kutatási jelentésben”)


Global Wound Healing Market: Emerging Trends, Business Growth Opportunities, Major Driving Factors - Thedailychronicle.in
A sebkezelő szerek a klinikai aktivitás különböző területein hatnak, s magukban foglalják a fertőzés és a gyulladás csökkentését, a beteg fájdalmának csökkentését, a nekrotikus szövetek eltávolítását és a sebzárás segítését. A kulcsszereplők által bevezetett különböző, technológiailag fejlett sebkezelő termékek az egész világon a hajtóerői a sebkezelési piac növekedésének. („Globális sebkezelő piac: Tendenciák, üzleti növekedési lehetőségek, főbb tényezők”)


Smith+Nephew's T.I.M.E. CDST launch judged Most Innovative at the 2020 Gartner Communications Awards - Prnewswire.com
A Smith + Nephew globális orvostechnikai üzletágának T.I.M.E. a klinikai döntéstámogató eszköze (CDST) a 2020-as Gartner Communication Awards díjátadó ünnepségen elnyerte a Leginnovatívabb elismerést a Excellence in Reputation & Thought Leadership kategóriában. A kampányt 30 ország szervezeteinek 200 pályázata közül választották ki. A cég kampánya azzal a felismeréssel foglalkozott, hogy a sebkezelő szakemberek 40%-a nem használ rutinszerűen sebértékelési eszközöket, ami a klinikai gyakorlat jelentős változatosságához vezet. („A Smith+Nephew T.I.M.E. CDST-jének elindítását ítélte a leginnovatívabbnak a Gartner Communications Awards”)


Growing Incidence of Hard-to-Heal Wounds, and Increased Wound Care Costs Drive Global Debridement Products Market - Globenewswire.com
A COVID-19 válság közepén a debridement-termékek globális piaca 2020-ban 1,8 milliárd dollárra becsülhető, az előrejelzések szerint 2027-re eléri a 2,5 milliárd USD nagyságrendet, ami a 2020-2027-es időszakban 5%-os éves növekedést vetít előre. („A nehezen gyógyuló sebek növekvő incidenciája és a megnövekedett sebellátási költségek vezetik a debridement termékek globális piacát”)


A Hansaplast csak a lelki sérüléseket nem tudja gyógyítani - Kreativ.hu
Új, nyári-őszi kampányt indított a Hansaplast, amellyel a VMLY&R-t bízta meg a sebtapasz- és egyéb sebkezelő termékeket gyártó márka tulajdonosa, a Beiersdorf. Az ügynökség kampánybejelentője.


Native Collagen Market to Reach USD 252.3 Million By 2027 | CAGR of 4.9%: Reports and Data - Prnewswire.com
A tápláló élelmiszerek iránti kereslet és a kollagén megértése az egészségügyben és az orvostudományban hajtja a keresletet a piacon. („A natív kollagén piac 2527,3 millió dollárt ér el 2027-ig | CAGR 4,9%: Jelentések és adatok”)


Diabetic Foot Ulcer (DFU) Treatment Market - Bulletinline.com
A diabéteszes lábfekélyek leginkább a nem megfelelően kontrollált diabetes mellitusban szenvedők körében alakulnak ki. Ezen kívül lehetnek a gyenge glikémiás kontroll, a száraz bőr, az ischaemia, a perifériás érrendszeri rendellenességek, az osteomyelitis, a bőrkeményedés, a gyenge lábápolás, a lábfertőzés és a mögöttes neuropathia következményei is. A DFU-kezelés piaca 2019-ben megközelítőleg 4,10 mrd dollár bevételt ért el, és a 2020-2026 közötti időszakban várhatóan évente átlagosan több mint 8,1%-kal fog bővülni. („A diabéteszes lábfekély (DFU) kezelésének piaca”)


Global Extracorporeal Shock Wave Therapy Device Market 2020, Impact of Covid-19 on Leading Vendors, Types, Applications, Regions and Forecast to 2024 - Bulletinline.com
Egy új tanulmány szerint az ESWT eszközök világpiaca a következő öt évben nagyjából évente átlagosan 5,8%-kal fog bővülni, és a 2019-es 93 millió USD-ről 2024-re eléri a 130 millió USD-t. („A testen kívüli lökéshullám terápiai eszközök globális piaca 2020, a Covid-19 hatása a vezető szállítókra, típusokra, alkalmazásokra, régiókra és előrejelzésre 2024-ig”)


Impressive Trends and Future Scope of Dental Wound Dressings Market - Newsbrok.com
A kötszer típusa alapján a fogászati sebkötözők piaca felosztható oxidált regenerált cellulózra, Whitehead varnish-ra, Carnoy-oldatra, bizmut-jodoform paraffin pasztára, cink-oxid alapú kötszerekre, alvogyilra és kollagénre. Az oxidált regenerált cellulózt elsősorban vérzéscsillapító szerként használják, amely a vérrel kémiai interakcióban működik. („Lenyűgöző trendek és a fogászati sebkötözők piacának jövőbeli lehetőségei”)


Patch Based Wound Healing Products Market Research Report 2019-2030... - Clarkscarlet.com
A tapasz alapú sebkezelő ​​termékek piacának méretét 2018-ban 1,10 milliárd dollárra becsülték, és évente átlagosan 4,2%-kal bővül az előrejelzési időszakban. A növekedés várhatóan olyan tényezőkkel jár, mint a sebkezelő termékek iránti növekvő igény, a krónikus és akut sebek előfordulásának, valamint a műtéti eljárásoknak és a közúti balesetek számának növekedése az egész világon. („Tapasz alapú sebkezelő termékek piackutatási jelentése 2019-2030...”)




Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!