Üdvözöljük a Magyar Sebkezelő Társaság honlapján!

Heading

Portálunk elsősorban a szakembereknek (orvosoknak, szakdolgozóknak, hallgatóknak, cégképviselőknek) kínál naponta megújuló információkat a sebkezelés (NPWT, ESWT, nyiroködéma, lábszárfekély, decubitus stb.) világából, de egyes rovatai (pl. a Blog, a Hazai sajtószemle, a Tudta-e Ön, hogy... és különösen az Egyebek) mások számára is tartalmas és érdekes böngésznivalót kínálnak.

Elnöki köszöntő:


Az orvostudomány hatalmas technológiai fejlődése a sebkezelés területén is érezteti hatását, ennek megfelelően egyre újabb és újabb sebkezelő anyagok, gyógyszerek és korszerű kötszerek jelennek meg a piacon és igen jelentős fejlődésnek vagyunk tanúi a sebkezelés és sebgyógyulás területén. 


Ennek a felismerésnek az eredményeként jött létre 1997. szeptember 26-án a Magyar Sebkezelő Társaság - a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetségének a tagja -, amely a sebgyógyulás és sebkezelés témájában szervezői, koordináló, információt gyűjtő és szolgáltató, közvetítő, klinikai vizsgáló és felvilágosító, kutató és ismeretterjesztő feladatokat tűzött ki maga elé.


A sebkezelés és sebgyógyulás témakörében nem csak a sebészi, manuális szakmák képviselői érdekeltek, hanem elsősorban a krónikus sebek, fekélyek, felfekvések miatt számos más szakma (diabetológus, angiológus, bőrgyógyász, családorvos) képviselője is, továbbá az alapellátásban gondozói, ápolói munkakörben dolgozók.


Őszintén reméljük, hogy honlapunk hasznos információkkal szolgál a nagyközönség és a szakemberek számára egyaránt.

 

Prof. Dr. Hunyadi János

Prof. Dr. Hunyadi János fényképe

Dr. Sugár István

Dr. Sugár István fényképe

 társelnökök


Heading


Chili paprika

ÚJ BLOGBEJEGYZÉS:
KAPSZAICIN ÉS SEBKEZELÉS

Megjelenés időpontja: 2021. október 14.

Ebben az évben a hőérzet és a tapintás receptorainak felfedezéséért David Julius és Ardem Patapoutian kapták megosztva az orvosi Nobel-díjat. Julius professzor a kapszaicint használta fel kutatásaiban, hogy azonosítsa azt a szenzort a bőr idegvégződéseiben, amely a hőre reagál. Ez adja az apropóját annak, hogy az eheti blogbejegyzésben a kapszaicin és a sebkezelés - sebgyógyulás kapcsolódá- si pontjait keressük.

Hotel Benczúr

A Magyar Sebkezelő Társaság XXIII. Kongresszusa

Budapest, 2021. október 21-22.

Tisztelettel meghívjuk Önt és munkatársait a Magyar Sebkezelő Társaság XXIII. Kongresszusára. Meggyőződésünk, hogy a tudományos program és a kötetlen eszmecserék alkalmat adnak nemcsak a szakmai tudás elmélyítésére, mások tapasztalatainak megismerésére, hanem az emberi, baráti kapcsolatok erősítésére is.

Folyóirat-borító

A Sebkezelés-Sebgyógyulás folyóirat 2021/1. száma

Elektronikus közzététel: 2021. május 5.

Töltse le díjmentesen a folyóirat legújabb számát! Főbb cikkek: Arteficialis sebek előzményei és ellátásuk * IV. NPWT Szakmai Nap * A negatívnyomás - terápia szerepe napjainkban: körkép és jövőkép * Mölnlycke webinárium az MSKT-val együttműködésben * Beszámoló a „Diabéteszes / neuropátiás lábszövőd- mények kezelése és megelőzése” továbbképzésről * Megemlékezés Dr. Baksa Józsefről

Webinar

Though surgical procedures are designed to help our patients, surgery is a traumatic experience for the human body, and steps should be taken to ensure that the patient is both properly prepared for the procedure and for healing. The risk of complications such as hematoma, seroma, dehiscence, and surgical site infections may be reduced by preoperative optimization.

Heading


Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!


 • „Az igazság olyan, mint az orvos kése: kivágja a sebet és a test megépül.”
  Makkai Sándor, író

 • „Minden seb után marad forradás.”
  Laura Marshall, írónő

 • „A bőrt, vágást, sebet össze lehet varrni, de azzal csak a külső sérüléseket lehet meggyógyítani.”
  Jessica Sorensen, amerikai írónő

 • „Az égés kezelése gyakran az empirikus gyógyítás legbizarrabb formáinak a tárgya volt.”
  Guilleaume Dupuytren, francia orvos

 • „Az apró hibákat az emlegetés felnagyítja, a kis sebet a vakarás elfertőzi.”
  Nógrádi Gábor, költő