Üdvözöljük a Magyar Sebkezelő Társaság honlapján!

Heading

Portálunk elsősorban a szakembereknek (orvosoknak, szakdolgozóknak, hallgatóknak, cégképviselőknek) kínál naponta megújuló információkat a sebkezelés (NPWT, ESWT, nyiroködéma, lábszárfekély, decubitus stb.) világából, de egyes rovatai (pl. a Blog, a Hazai sajtószemle, a Tudta-e Ön, hogy... és különösen az Egyebek) mások számára is tartalmas és érdekes böngésznivalót kínálnak.

Elnöki köszöntő:


Az orvostudomány hatalmas technológiai fejlődése a sebkezelés területén is érezteti hatását, ennek megfelelően egyre újabb és újabb sebkezelő anyagok, gyógyszerek és korszerű kötszerek jelennek meg a piacon és igen jelentős fejlődésnek vagyunk tanúi a sebkezelés és sebgyógyulás területén. 


Ennek a felismerésnek az eredményeként jött létre 1997. szeptember 26-án a Magyar Sebkezelő Társaság - a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetségének a tagja -, amely a sebgyógyulás és sebkezelés témájában szervezői, koordináló, információt gyűjtő és szolgáltató, közvetítő, klinikai vizsgáló és felvilágosító, kutató és ismeretterjesztő feladatokat tűzött ki maga elé.


A sebkezelés és sebgyógyulás témakörében nem csak a sebészi, manuális szakmák képviselői érdekeltek, hanem elsősorban a krónikus sebek, fekélyek, felfekvések miatt számos más szakma (diabetológus, angiológus, bőrgyógyász, családorvos) képviselője is, továbbá az alapellátásban gondozói, ápolói munkakörben dolgozók.


Őszintén reméljük, hogy honlapunk hasznos információkkal szolgál a nagyközönség és a szakemberek számára egyaránt.

 

Prof. Dr. Hunyadi János

Prof. Dr. Hunyadi János fényképe

Dr. Sugár István

Dr. Sugár István fényképe

 társelnökök


Heading


Réti here

ÚJ BLOGBEJEGYZÉS:
RÉTI HERE ÉS SEBKEZELÉS

Megjelenés időpontja: 2021. december 2.

November 22-én jelent meg Ina Andreea Antonescu Mintaș (Nagyvárad) és mtsai cikke, amelyben megállapították, hogy az új, bazsalikom és réti here (TP) keverékét tartalmazó gélkészítmény helyi alkalmazása sikeres terápiás alternatíva a bőrbetegségek kezelésében. Hogy milyen szerepet játszik a sebkezelésben és a sebgyógyulásban a réti here? – erre keresünk választ ebben a blogbejegyzésben.

Hotel Benczúr

A Magyar Sebkezelő Társaság XXIII. Kongresszusa

Budapest, 2021. október 21-22.

Nagy sikerrel, több mint száz fő személyes részvételével került megrendezésre ezévi konferenciánk. Hamarosan új információkkal jelentkezünk!

Sebkezelés-Sebgyógyulás folyóirat 2021/2. számának borítója

A Sebkezelés – Sebgyógyulás folyóirat 2021/2. száma

Elektronikus közzététel: 2021. november 19.

Töltse le díjmentesen a folyóirat leg- újabb számát! Főbb cikkek: In memo- riam Prof. Dr. Faller József * Nehezen gyógyuló sebek kezelése - korai anti- biofilm beavatkozási stratégia, a sebek higiéniája * Lavanid gél (PolyHexaMeti- lén Biguanid, Polihexa-nid) alkalmazá- sával elért eredményeink gyermekkor- ban elszenvedett másodfokú égési sérülések esetén „Esetismertetés” * A sebkezelésről – egy különleges helyzet- ben, egy évszázaddal ezelőtt

Webinar

Wounds Week Webinars

2021. december 6-10.

With 10 hours of incredibly current topics, Wounds Week gives a chance for the wound care community to come together in these difficult times, engaging in key education free of charge. All our sessions are CPD-certified, and you will receive a certificate for watching on-demand too. The registration process takes just a minute. There is nothing to install or set up, simply register and fill out your details.

Heading


Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!


 • „Az igazság olyan, mint az orvos kése: kivágja a sebet és a test megépül.”
  Makkai Sándor, író

 • „Minden seb után marad forradás.”
  Laura Marshall, írónő

 • „A bőrt, vágást, sebet össze lehet varrni, de azzal csak a külső sérüléseket lehet meggyógyítani.”
  Jessica Sorensen, amerikai írónő

 • „Az égés kezelése gyakran az empirikus gyógyítás legbizarrabb formáinak a tárgya volt.”
  Guilleaume Dupuytren, francia orvos

 • „Az apró hibákat az emlegetés felnagyítja, a kis sebet a vakarás elfertőzi.”
  Nógrádi Gábor, költő