Iparági hírek - 2021. december

Nyitóoldal > Archivum > Iparági hírek

Magyar Sebkezelő Társaság

csík

Iparági hírek, sajtószemle (főként) külföldről - 2021. december


Az alábbiakban a megjelenés időrendjében szemlézett külföldi cikkek nem feltétlenül tükrözik a Társaság és annak vezetése álláspontját!


Advanced Wound Management (AWM) Technology Market expect Huge Growth by 2027 CAGR +6% by 2021-2027 - Openpr.com
A fejlett sebkezelési technológia hatalmas és fejlődő üzleti szektor. A sebek előfordulását, krónikusságát és bonyolultságát hangsúlyosan befolyásolják az életkori és életmódbeli tényezők, beleértve a dohányzást, a testsúlyt, az alkoholfogyasztást, az aktivitás hiányát és a nem megfelelő étkezési szokásokat. Az ilyen termékek globális piaca a 2021-es 11,9 milliárd dollárról 2027-re várhatóan eléri a 16,0 milliárd dollárt. („A fejlett sebkezelés-technológiai piac hatalmas növekedést vár 2027-ig, a CAGR több mint 6%-os lesz 2021-2027 között”)


Biomaterials Market Size to grow by USD 12.82 billion - Yahoo.com
A Technavio legfrissebb jelentése szerint a bioanyagok piaca a 2021-2026 közötti előrejelzési időszakban 6,04%-os, gyorsuló CAGR-értékkel fog bővülni. („12,82 milliárd USD-vel nő a bioanyagok piaca”)


Hyperbaric Oxygen Therapy Chambers Market See Huge Growth... - Energysiren.co.ke
A hiperbár oxigénterápiás kamrák globális piacának értéke 2020-ban 181,61 millió USD volt, és 2021 és 2028 között 7,64%-os CAGR-értékkel fog növekedni. („A hiperbár oxigénterápiás kamrák piacán hatalmas növekedés lesz tapasztalható...”)


Segédeszközök: hiányra figyelmeztet öt szakmai szervezet - Weborvos.hu
Az importőrök (kötszer, pelenka, kerekesszék) és az ortézisek (olyan testközeli eszközök, melyek a test elveszett funkcióit pótolják) hazai gyártói az utóbbi hetekben arról tájékoztatták a viszonteladó partnereiket, hogy 2022 januártól további 10-20%-os áremelések várhatóak. Így – amennyiben haladéktalanul nem módosítja a kormány a segédeszköz finanszírozás szabályait – akkor jövőre pár hónapon belül, de legkésőbb 2022 májusára a betegek tömegei számára is kézzel fogható, jól érzékelhető ellátási hiány lép fel!


Wound Contact Layer Dressings Market Latest Development Forecast 2021 to 2027 - Openpr.com
A sebbel érintkező kötszer-rétegek piaca várhatóan 9,7%-os CAGR-növekdést fog elérni a 2021 és 2027 közötti előrejelzési időszakban. („A sebbel érintkező kötszer-rétegek piacának legújabb fejlődési előrejelzése 2021-2027”)


Active Wound Care Market – Latest Innovations Drivers Dynamics And Strategic Analysis Challenges By 2028 - Digitaljournal.com
Az aktív sebkezelés piaca a 2020 és 2027 közötti előrejelzési időszakban várhatóan növekedni fog. A Data Bridge Market Research elemzése szerint a piac értéke 2027-re eléri a 28,48 milliárd USD-t, ami 4,65%-os CAGR-növekedést jelent. A sebkezelési kutatás finanszírozásának növekedése elősegíti az aktív sebkezelési piac növekedését. („Aktív sebkezelési piac – A legújabb innovációk ösztönzik a dinamikát És stratégiai elemzési kihívások 2028-ra”)


Wound Skin Care Market Trends, Strong Application Scope, Key Players, Growth Overview and Forecast by 2031 - Marketresearchblog.org
A Future Market Insights legfrissebb kutatása szerint a bőrsebeket kezelő termékek piaca 2021 és 2031 között 6,2%-kal fog bővülni. A piac egy félig konszolidált piac volt, amely gyors ütemben növekszik, és várhatóan bővülést fog tapasztalni az akut és krónikus sebekben szenvedő betegek számának növekedésével, a feltörekvő országokban a kedvező térítési politikák és a fejlett termékek bevezetése pedig várhatóan szintén pozitívan hat majd a folyamatokra. („Bőrseb kezelési piaci trendek, erős alkalmazási kör, kulcsszereplők, növekedési áttekintés és előrejelzés 2031-re”)


Automated Suturing Devices Market Size Worth $5.1 Billion By 2028 - Prnewswire.com
A piac növekedését befolyásoló tényezők közé tartozik a krónikus betegségek növekvő prevalenciája, a növekvő időskori populáció, a minimálisan invazív műtétek hagyományos módszerekkel szembeni előnyben részesítése, a növekvő technológiai fejlődés, valamint a sebészeti berendezések újszerű innovációi is. Azonban az automatizált varróberendezések alacsonyabb elterjedése a fejlődő gazdaságokban és a képzett szakemberek hiánya várhatóan gátolja a piac növekedését. („Az automatizált varróeszközök piacának értéke 2028-ra eléri az 5,1 milliárd dollárt”)


Dermal Regeneration Matrix Device Market: Increasing prevalence of diabetic foot ulcer is expected to boost the market - Biospace.com
A bőrregeneráló mátrix eszközök használata a sebgyógyulásban számos előnnyel jár a szövetnövekedés serkentése és a különféle sérülések kezelése terén. Emellett ezek az eszközök csökkentik a fertőzések előfordulását és minimalizálják az irritációt. („Bőrregenerációs mátrix eszközök piaca: A diabéteszes lábfekély növekvő előfordulása várhatóan fellendíti a piacot”)


Cosmetic Bioactive Ingredients Market Value Worth reach US$ 2,215.96 million by 2028 - Energysiren.co.ke
A kozmetikumok olyan termékek, amelyek a bőrre és a hajra történő felvitelre szolgálnak, hogy megtisztítsák, szépítsék, vonzóvá tegyék vagy javítsák a megjelenést. Az ilyen típusú készítményekben általában használt hatóanyagok közé globálisan jellemző a növényi eredetű termékek beépítése kereskedelmi vonzerejük, biztonságosságuk és gazdag összetételük miatt, amely gyakran szinergikus vagy többfunkciós hatással jár. („A kozmetikai bioaktív összetevők piacának értéke 2028-ra eléri a 2215,96 millió USD-t”)


Increasing Demand for High-Quality Medical Protective Wear amid the COVID-19 Pandemic to Boost Growth of Medical Adhesives Market: Reports and Data - Prnewswire.com
Az orvosi ragasztók növekvő használata a műtétek utáni sebzáráshoz és az egyéni védőeszközök, például az arcmaszkok és a sebészeti kendők iránti növekvő kereslet kulcsfontosságú tényezői a piac növekedésének. („A jó minőségű orvosi védőruházat iránti kereslet növekedése a COVID-19 világjárvány idején az orvosi ragasztók piacának növekedésének fellendítése érdekében: jelentések és adatok”)




Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!