Üdvözöljük a Magyar Sebkezelő Társaság honlapján!

Heading

Portálunk elsősorban a szakembereknek (orvosoknak, szakdolgozóknak, hallgatóknak, cégképviselőknek) kínál naponta frissülő információkat a sebkezelés (NPWT, ESWT, HBOT, nyiroködéma, lábszárfekély, decubitus stb.) világából, de egyes rovatai (pl. a Blog, a Hazai sajtószemle, a Tudta-e Ön, hogy... és különösen az Egyebek) mások számára is tartalmas és érdekes böngésznivalót kínálnak.

Elnöki köszöntő:


Az orvostudomány hatalmas technológiai fejlődése a sebkezelés területén is érezteti hatását, ennek megfelelően egyre újabb és újabb sebkezelő anyagok, gyógyszerek és korszerű kötszerek jelennek meg a piacon és igen jelentős fejlődésnek vagyunk tanúi a sebkezelés és sebgyógyulás területén.


Ennek a felismerésnek az eredményeként jött létre 1997. szeptember 26-án a Magyar Sebkezelő Társaság - a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetségének a tagja -, amely a sebgyógyulás és sebkezelés témájában szervezői, koordináló, információt gyűjtő és szolgáltató, közvetítő, klinikai vizsgáló és felvilágosító, kutató és ismeretterjesztő feladatokat tűzött ki maga elé.


A sebkezelés és sebgyógyulás témakörében nem csak a sebészi, manuális szakmák képviselői érdekeltek, hanem elsősorban a krónikus sebek, fekélyek, felfekvések miatt számos más szakma (diabetológus, angiológus, bőrgyógyász, családorvos) képviselője is, továbbá az alapellátásban gondozói, ápolói munkakörben dolgozók.


Őszintén reméljük, hogy honlapunk hasznos információkkal szolgál a nagyközönség és a szakemberek számára egyaránt.

 

Prof. Dr. Hunyadi János

Prof. Dr. Hunyadi János fényképe

Dr. Sugár István

Dr. Sugár István fényképe

 társelnökök


Heading


Ginzeng

Új blogbejegyzés: Ginzeng és sebkezelés

Megjelenés időpontja: 2023. szeptember 21.

Három, legjobb természetes agyserkentőnek tartott növényt mutatott be szeptember 11-én a Sokszínű Vidék. A nootrópikumok olyan anyagok, gyógyszerek vagy kiegészítők, amelyek a kognitív funkciókat, például az emlékezetet, a figyelmet, a tanulást és a mentális teljesítményt javíthatják vagy támogathatják. Az írás apropóján egy „minisorozat” keretében tekintsük át az ázsiai ginzeng, a kislevelű bakopa és az illatos rózsás varjúháj kapcsolódását a sebkezeléshez és a sebgyógyuláshoz!

Hotel Benczúr

Tisztelettel meghívjuk Önt és munkatársait a Magyar Sebkezelő Társaság XXV. (Jubileumi) Kongresszusára. Meggyőződésünk, hogy a tudományos program és a kötetlen eszmecserék alkalmat adnak nemcsak a szakmai tudás elmélyítésére, mások tapasztalatainak megismerésére, hanem az emberi, baráti kapcsolatok erősítésére is. Várjuk előadás-bejelentését is!

Sebkezelés-Sebgyógyulás folyóirat 2023/1. számának borítója

A Sebkezelés – Sebgyógyulás folyóirat 2023/1. száma

Elektronikus közzététel: 2023. május 28.

Töltse le díjmentesen a folyóirat leg- újabb számát! Főbb cikkek: Elnöki köszöntő * Vénás lábszárfekély kialakulásának genetikai vonatkozásai * Rekonstrukciós nyiroksebészet és a krónikus sebek kezelésea * Beszámoló az V. Hazai NPWT Tudományos Szakmai Napról * Beszámoló a Diabeteszes-neuropátiás lábszövődmé- nyek kezelése és megelőzése továbbképzésről * Az MSKT XXV. Kongresszusa

Fordítások

A legutóbbi: Advances in Three Dimensional Bioprinting for Wound Healing: A Comprehensive Review - Mdpi.com
Egemen Umur és mtsai (Törökország, USA) cikke (Applied Sciences). Ez az áttekintés a hidrogél alapú kötszerek 3D-s bioprintelésének jelenlegi állását vizsgálja, beleértve azok előnyeit és korlátait is. („Fejlemények a háromdimenziós bionyomtatásban a sebkezelés érdekében: átfogó áttekintés”)

EWMA 2024.

EWMA 2024

London, 2024. május 1-3.

A konferenciát az Egyesült Királyságban a The Society of Tissue Viability társasággal együttműködve szervezik, és magas színvonalú előadásokat és bemutatókat, számos workshopot és e-poszter bemutatót, valamint egy nagy ipari kiállítást kínál, ahol találkozhat a sebkezelés területén működő vállalatokkal.

Webinar

Burns management is a complex area of practice that can involve multiple interventions from a range of Health Care Professionals, often over a prolonged period of time. Patients will transition between acute and community services and will require input from highly skilled practitioners if their healing outcomes are to be optimised. This study day will offer insight into some of the clinical/ surgical decisions that are made when a patient presents with a burn injury and will set out some of the challenges faced with their care.

Heading


Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!


 • „Az igazság olyan, mint az orvos kése: kivágja a sebet és a test megépül.”
  Makkai Sándor, író

 • „Minden seb után marad forradás.”
  Laura Marshall, brit írónő

 • „A bőrt, vágást, sebet össze lehet varrni, de azzal csak a külső sérüléseket lehet meggyógyítani.”
  Jessica Sorensen, amerikai írónő

 • „Az égés kezelése gyakran az empirikus gyógyítás legbizarrabb formáinak a tárgya volt.”
  Guilleaume Dupuytren, francia orvos

 • „Az apró hibákat az emlegetés felnagyítja, a kis sebet a vakarás elfertőzi.”
  Nógrádi Gábor, költő