Portálunk elsősorban a szakembereknek (orvosoknak, szakdolgozóknak, hallgatóknak, cégképviselőknek) kínál naponta frissülő információkat a sebkezelés (NPWT, ESWT, HBOT, nyiroködéma, lábszárfekély, decubitus stb.) világából, de egyes rovatai (pl. a Blog, a Hazai sajtószemle, a Tudta-e Ön, hogy... és különösen az Egyebek) mások számára is tartalmas és érdekes böngésznivalót kínálnak.

Heading


Fejlett sebkezelés

Új blogbejegyzés: Fejlett sebkezelés

Megjelenés időpontja: 2024. július 18.

A SkyQuest Technology július 9-én megjelent elemzése szerint a fejlett sebkezelési eszközök piaca 2031-re – 5,4%-os CAGR-értékű növekedés mellett – eléri a 10,8 milliárd dollárt. Felváltják a hagyományosakat, mert gyors és hatásos terápiát biztosítanak. Az iparágban az új és kifinomult termékek számának növekedése tapasztalható, ami valószínűleg támogatja a piac bővülését. E tanulmány apropóján ezen a héten a fejlett sebkezeléssel foglalkozunk.

Hotel Benczúr

A Magyar Sebkezelő Társaság XXVI. Kongresszusa

Budapest, 2024. október 17-18.

Tisztelt Kolléganő! Kolléga Úr!
Tisztelettel meghívjuk Önt és munkatársait az MSKT XXVI. Kongresszusára. Meggyőződésünk, hogy a tudományos program és a kötetlen eszmecserék alkalmat adnak nemcsak a szakmai tudás elmélyítésére, mások tapasztalatainak megismerésére, hanem az emberi, baráti kapcsolatok erősítésére is. Várjuk előadás-bejelentését is!

Sebkezelés-Sebgyógyulás folyóirat 2024/1. számának borítója

A Sebkezelés – Sebgyógyulás folyóirat 2024/1. száma

Elektronikus közzététel: 2024. május 17.

Töltse le díjmentesen a folyóirat leg- újabb számát! Főbb cikkek: A bőrgyógyász lehetőségei krónikus alsó végtagi fekélyek ellátásában § Diabé- teszes neuropathiás lábsebek kezelése és megelőzése podiátriai módszerekkel § Beszámoló a Hartmann LINK kongresszusról § Beszámoló a Magyar Podiátriai és Lábsebészeti Társaság Tudományos üléséről § A Magyar Sebkezelő Társaság XXVI. Kongresszusa

Fordítások

A legutóbbi: Cellulose-enriched ascorbic acid for wound dressing application: Future medical textile - Wiley.com. Afrinal Firmanda és mtsai. (Indonézia, Malajzia, Marokkó) cikke (J. Appl. Polymer Sc.). Az aszkorbinsav, a cellulóz vagy aszkorbinsavval dúsított cellulózkompozitok jobb biokompa- tibilitást és biológiai hatást mutattak a sebgyógyulás felgyorsítására, így ígéretesek fenntartható orvosi textíliaként.

EPUAP 2024

Szeretettel meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon hozzánk a svájci Lausanne-ban szeptember 25. és 27. között! Megvitatjuk a nyomási fekélyek kezelésének és megelőzésének legújabb vívmányait. Nyomási fekély - Ketyeg az óra! Sürgősen cselekednünk kell, hogy végleg megállítsuk a nyomási fekélyeket. Csatlakozzon hozzánk Svájcban, hogy segítsen megállítani a nyomást!

Webinar

This session will provide a basis in evidence-based practice. The lecturer will explain how to formulate a question that can be answered and conduct an efficient search. You will talk about the various databases that exist, what function they have and how to use them effectively. You will talk about study types and design and how that can influence the results. The lecturer will present critical appraisal and how to use it to interpret research findings.

Heading

Elnöki köszöntő:


Az orvostudomány hatalmas technológiai fejlődése a sebkezelés területén is érezteti hatását, ennek megfelelően egyre újabb és újabb sebkezelő anyagok, gyógyszerek és korszerű kötszerek jelennek meg a piacon és igen jelentős fejlődésnek vagyunk tanúi a sebkezelés és sebgyógyulás területén.


Ennek a felismerésnek az eredményeként jött létre 1997. szeptember 26-án a Magyar Sebkezelő Társaság - a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetségének a tagja -, amely a sebgyógyulás és sebkezelés témájában szervezői, koordináló, információt gyűjtő és szolgáltató, közvetítő, klinikai vizsgáló és felvilágosító, kutató és ismeretterjesztő feladatokat tűzött ki maga elé.


A sebkezelés és sebgyógyulás témakörében nem csak a sebészi, manuális szakmák képviselői érdekeltek, hanem elsősorban a krónikus sebek, fekélyek, felfekvések miatt számos más szakma (diabetológus, angiológus, bőrgyógyász, családorvos) képviselője is, továbbá az alapellátásban gondozói, ápolói munkakörben dolgozók.


Őszintén reméljük, hogy honlapunk hasznos információkkal szolgál a nagyközönség és a szakemberek számára egyaránt.

 

Prof. Dr. Hunyadi János

Prof. Dr. Hunyadi János fényképe

Dr. Sugár István

Dr. Sugár István fényképe

 társelnökök


Heading


Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!


 • „Az igazság olyan, mint az orvos kése: kivágja a sebet és a test megépül.”
  Makkai Sándor, író

 • „Minden seb után marad forradás.”
  Laura Marshall, brit írónő

 • „A bőrt, vágást, sebet össze lehet varrni, de azzal csak a külső sérüléseket lehet meggyógyítani.”
  Jessica Sorensen, amerikai írónő

 • „Az égés kezelése gyakran az empirikus gyógyítás legbizarrabb formáinak a tárgya volt.”
  Guilleaume Dupuytren, francia orvos

 • „Az apró hibákat az emlegetés felnagyítja, a kis sebet a vakarás elfertőzi.”
  Nógrádi Gábor, költő