Üdvözöljük a 25 éves Magyar Sebkezelő Társaság honlapján!

Heading

Portálunk elsősorban a szakembereknek (orvosoknak, szakdolgozóknak, hallgatóknak, cégképviselőknek) kínál naponta megújuló információkat a sebkezelés (NPWT, ESWT, HBOT, hiperbár-terápia, nyiroködéma, lábszárfekély, decubitus stb.) világából, de egyes rovatai (pl. a Blog, a Hazai sajtószemle, a Tudta-e Ön, hogy... és különösen az Egyebek) mások számára is tartalmas és érdekes böngésznivalót kínálnak.

Elnöki köszöntő:


Az orvostudomány hatalmas technológiai fejlődése a sebkezelés területén is érezteti hatását, ennek megfelelően egyre újabb és újabb sebkezelő anyagok, gyógyszerek és korszerű kötszerek jelennek meg a piacon és igen jelentős fejlődésnek vagyunk tanúi a sebkezelés és sebgyógyulás területén. 


Ennek a felismerésnek az eredményeként jött létre 1997. szeptember 26-án a Magyar Sebkezelő Társaság - a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetségének a tagja -, amely a sebgyógyulás és sebkezelés témájában szervezői, koordináló, információt gyűjtő és szolgáltató, közvetítő, klinikai vizsgáló és felvilágosító, kutató és ismeretterjesztő feladatokat tűzött ki maga elé.


A sebkezelés és sebgyógyulás témakörében nem csak a sebészi, manuális szakmák képviselői érdekeltek, hanem elsősorban a krónikus sebek, fekélyek, felfekvések miatt számos más szakma (diabetológus, angiológus, bőrgyógyász, családorvos) képviselője is, továbbá az alapellátásban gondozói, ápolói munkakörben dolgozók.


Őszintén reméljük, hogy honlapunk hasznos információkkal szolgál a nagyközönség és a szakemberek számára egyaránt.

 

Prof. Dr. Hunyadi János

Prof. Dr. Hunyadi János fényképe

Dr. Sugár István

Dr. Sugár István fényképe

 társelnökök


Heading


Ganoderma lucidum

Új blogbejegyzés: Pecsétviaszgomba és sebkezelés

Megjelenés időpontja: 2022. november 24.

Egy a New Scientist-ben megjelent cikk szerint a szilíciumcsip-gyártásban használt rendkívüli környezetterhelésű polimereket a pecsétviaszgomba termőtestének külső képlete megfelelő alternatívája a mai szubsztrátoknak. Ez már bevált olyan eszközök alapakkumulátoraként is, mint amilyenek például a Bluetooth-érzékelők. És a sebkezelésben? – erre keressük a választ a mostani blogbejegyzésben.

Hotel Benczúr

A Magyar Sebkezelő Társaság XXIV. Kongresszusa

Budapest, 2022. október 20-21.

Az MSKT tagsága és Elnöksége ezúton is köszöni, hogy figyelmével és/vagy személyes részvételével megtisztelte ezévi kongresszusunkat. A visszajelzések alapján úgy gondoljuk, hogy egy jó hangulatú, jó dinamikájú tudományos ülés került megrendezésre. Reméljük, az Ön tapasztalatai is megegyeznek ezzel. A résztvevők száma 150 volt. A XXV. (Jubileumi) Kongresszus tervezett időpontja 2023. október 25-26.

Sebkezelés-Sebgyógyulás folyóirat 2022/1. számának borítója

A Sebkezelés – Sebgyógyulás folyóirat 2022/1. száma

Elektronikus közzététel: 2022. június 11.

Töltse le díjmentesen a folyóirat leg- újabb számát! Főbb cikkek: Elnöki köszöntő * Major amputáció – pro és kontra: Mikor merjünk küzdeni egy cukorbeteg lábért? * Előrehaladott Fournier-gangraena gyógyítása NPWT kezeléssel - esetbemutatás * Egy hét Dubajban - a Dubai-2020 Világkiál- lításon és az Egyetemek közötti Vénás Világkongresszuson... * Beszámoló a Negatívnyomás-terápiával a Sebgyógyulásért Egyesület „NPWT Online Hangoskönyv” rendezvényéről

Webinar

This webinar will review risk factors for pressure injury development and interventions to offset those risk factors. The speaker will examine best practices and the use of technologies like foam dressings and wearable patient monitoring technologies, as well as alternative techniques. The presenter, Angelia Rose is a Family Nurse Practitioner, currently practicing in wound care at the Comprehensive Wound Care Center in Dallas.

Heading


Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!


 • „Az igazság olyan, mint az orvos kése: kivágja a sebet és a test megépül.”
  Makkai Sándor, író

 • „Minden seb után marad forradás.”
  Laura Marshall, brit írónő

 • „A bőrt, vágást, sebet össze lehet varrni, de azzal csak a külső sérüléseket lehet meggyógyítani.”
  Jessica Sorensen, amerikai írónő

 • „Az égés kezelése gyakran az empirikus gyógyítás legbizarrabb formáinak a tárgya volt.”
  Guilleaume Dupuytren, francia orvos

 • „Az apró hibákat az emlegetés felnagyítja, a kis sebet a vakarás elfertőzi.”
  Nógrádi Gábor, költő