Üdvözöljük a Magyar Sebkezelő Társaság honlapján!

Heading

Portálunk elsősorban a szakembereknek (orvosoknak, szakdolgozóknak, cégképviselőknek) kínál naponta megújuló információkat a sebkezelés (NPWT, ESWT, nyiroködéma, lábszárfekély, decubitus stb.) világából, de egyes rovatai (pl. a Blog, a Hazai sajtószemle, a Tudta-e Ön, hogy... és különösen az Egyebek) mások számára is tartalmas és érdekes böngésznivalót kínálnak.

Elnöki köszöntő:


Az orvostudomány hatalmas technológiai fejlődése a sebkezelés területén is érezteti hatását, ennek megfelelően egyre újabb és újabb sebkezelő anyagok, gyógyszerek és korszerű kötszerek jelennek meg a piacon és igen jelentős fejlődésnek vagyunk tanúi a sebkezelés és sebgyógyulás területén. 


Ennek a felismerésnek az eredményeként jött létre 1997. szeptember 26-án a Magyar Sebkezelő Társaság - a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetségének a tagja -, amely a sebgyógyulás és sebkezelés témájában szervezői, koordináló, információt gyűjtő és szolgáltató, közvetítő, klinikai vizsgáló és felvilágosító, kutató és ismeretterjesztő feladatokat tűzött ki maga elé.


A sebkezelés és sebgyógyulás témakörében nem csak a sebészi, manuális szakmák képviselői érdekeltek, hanem elsősorban a krónikus sebek, fekélyek, felfekvések miatt számos más szakma (diabetológus, angiológus, bőrgyógyász, családorvos) képviselője is, továbbá az alapellátásban gondozói, ápolói munkakörben dolgozók.


Őszintén reméljük, hogy honlapunk hasznos információkkal szolgál a nagyközönség és a szakemberek számára egyaránt.

 

Prof. Dr. Hunyadi János

Prof. Dr. Hunyadi János fényképe

Dr. Sugár István

Dr. Sugár István fényképe

 társelnökök


Heading


Ánizs

BLOG:
ABSZINT ÉS SEBKEZELÉS II. - ÁNIZS

Megjelenés időpontja: október 22.

Az ánizs gyógyhatásával számos más hazai oldal foglalkozik, de a sebkezelésben való alkalmazására – a népi gyógyászaton kívül – nem találunk utalást, még folyóiratunkban, a Sebkezelés-Sebgyógyulásban sem. Nem véletlenül, mert a nemzetközi szakirodalom sem túl gazdag. Augusztusban az International Journal of Biological Macromolecules c. lapban jelent meg Zohra Ghlissi-nek és munkatársainak tanulmánya.

Mölnlycke webinárium

A krónikus sebkezelés egyik újabb irányvonala, a helyi oxigénterápiás kezelés. Szeretnénk bemutatni Önöknek, a szöveti oxigenizáció élettani jelentőségét, valamint a helyi hemoglobin kezelés sebgyógyulást elősegítő folyamatait, nem csak elméletben, hanem gyakorlati esetbemutatásokkal is.

Folyóirat-borító

Főbb cikkek: A szeretet ereje és a szakértelem. Kétszáz éve született Florence Nightingale * Egy családi ügy, avagy a krónikus vénás elégtelenség legsúlyosabb fokának és a nyirokkeringési zavaroknak integrált kezelése * Diagnosztikus és terápiás újdonságok a krónikus sebek kezelése területén

Webinar

The cost of caring for non-healing, chronic wounds in the United States has been estimated at a staggering $50 billion per year, 10 times more than the budget of the World Health Organization. With an ever-increasing pressure on resources, there is a need for consistent, intuitive clinical practice and solutions that provide structured, measurable outcomes for these patients.

Heading


Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!


 • „Az igazság olyan, mint az orvos kése: kivágja a sebet és a test megépül.”
  Makkai Sándor, író

 • „Minden seb után marad forradás.”
  Laura Marshall, írónő

 • „A bőrt, vágást, sebet össze lehet varrni, de azzal csak a külső sérüléseket lehet meggyógyítani.”
  Jessica Sorensen, amerikai írónő

 • „Az égés kezelése gyakran az empirikus gyógyítás legbizarrabb formáinak a tárgya volt.”
  Guilleaume Dupuytren, francia orvos

 • „Az apró hibákat az emlegetés felnagyítja, a kis sebet a vakarás elfertőzi.”
  Nógrádi Gábor, költő