Portálunk elsősorban a szakembereknek (orvosoknak, szakdolgozóknak, hallgatóknak, cégképviselőknek) kínál naponta frissülő információkat a sebkezelés (NPWT, ESWT, HBOT, nyiroködéma, lábszárfekély, decubitus stb.) világából, de egyes rovatai (pl. a Blog, a Hazai sajtószemle, a Tudta-e Ön, hogy... és különösen az Egyebek) mások számára is tartalmas és érdekes böngésznivalót kínálnak.

Heading


Mozgás

Új blogbejegyzés: Életmód és sebkezelés II.

Megjelenés időpontja: 2024. február 29.

A múlt heti blogbejegyzésben a Weborvos.hu-nak egy az életmódtényezőknek az egészséget befolyásoló hatásával és fontosságával kapcsolatos tudósításának apropóján foglalkoztam az életmódnak az egészségünkre és gyógyulásunkra gyakorolt hatásával, s elkezdtem a sebgyógyulással kapcsolatos összefüggések feltárását. Most a mozgással és a táplálkozással kapcsolatos kérdések következnek.

Hotel Benczúr

Az MSKT tagsága és Elnöksége ezúton is köszöni, hogy támogatásával, figyelmével és/vagy személyes részvételével megtisztelte XXV. Kongresszusunkat. A visszajelzések alapján úgy gondoljuk, hogy egy jó hangulatú, jó dinamikájú tudományos ülés került megrendezésre. Reméljük, az Ön tapasztalatai is megegyeznek ezzel. A résztvevők száma 150 volt. A XXVI. Kongresszus tervezett időpontja 2024. október 17-18.

Sebkezelés-Sebgyógyulás folyóirat 2023/2. számának borítója

A Sebkezelés – Sebgyógyulás folyóirat 2023/2. száma

Elektronikus közzététel: 2023. december 2.

Töltse le díjmentesen a folyóirat leg- újabb számát! Főbb cikkek: Elnöki köszöntő § Hidradenitis kezelése radikális kimetszéssel, félvastag bőrátültetéssel és vákuumterápiával § Beszámoló a EWMA 2023-ról § MOTESZ Interdiszciplináris Fórum § Beszámoló a UIP 2023. World Congress-ről § MEROVA/Végtagmentő találkozó § Látogatás Környén az „Eszter Sebcentrum”-ban § Krónikus sebek menedzsmentje. Gyakorlati oktatás valóság alapú esetismertetéssel § Az MSKT XXV. Kongresszusa

Fordítások

A legutóbbi: Multi-disciplinary diabetic limb salvage programme in octogenarians with diabetic foot ulcers is not futile: An observational study with historical controls - Wiley.com
Lixia Ge és mtsai. (Szingapúr) cikke (International Wound Journal). A szerzők eredményei arra utalnak, hogy a program kedvező hatást fejtett ki a 80 évesnél idősebb, diabéteszes lábszárfekélyben szenvedő betegek klinikai kimenetelére.

EWMA 2024.

EWMA 2024

London, 2024. május 1-3.

A konferenciát az Egyesült Királyságban a The Society of Tissue Viability társasággal együttműködve szervezik, és magas színvonalú előadásokat és bemutatókat, számos workshopot és e-poszter bemutatót, valamint egy nagy ipari kiállítást kínál, ahol találkozhat a sebkezelés területén működő vállalatokkal.

Webinar

Key Topics:
- Epidemiological Data: Know and analyze gender-specific trends in burn incidents, healthcare access and outcome disparities.
- Preventive Strategies: Understand risk factors across genders to enhance preventive strategies
- Medical careers: Underscore the ongoing need for inclusivity and equality in medical careers

Heading

Elnöki köszöntő:


Az orvostudomány hatalmas technológiai fejlődése a sebkezelés területén is érezteti hatását, ennek megfelelően egyre újabb és újabb sebkezelő anyagok, gyógyszerek és korszerű kötszerek jelennek meg a piacon és igen jelentős fejlődésnek vagyunk tanúi a sebkezelés és sebgyógyulás területén.


Ennek a felismerésnek az eredményeként jött létre 1997. szeptember 26-án a Magyar Sebkezelő Társaság - a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetségének a tagja -, amely a sebgyógyulás és sebkezelés témájában szervezői, koordináló, információt gyűjtő és szolgáltató, közvetítő, klinikai vizsgáló és felvilágosító, kutató és ismeretterjesztő feladatokat tűzött ki maga elé.


A sebkezelés és sebgyógyulás témakörében nem csak a sebészi, manuális szakmák képviselői érdekeltek, hanem elsősorban a krónikus sebek, fekélyek, felfekvések miatt számos más szakma (diabetológus, angiológus, bőrgyógyász, családorvos) képviselője is, továbbá az alapellátásban gondozói, ápolói munkakörben dolgozók.


Őszintén reméljük, hogy honlapunk hasznos információkkal szolgál a nagyközönség és a szakemberek számára egyaránt.

 

Prof. Dr. Hunyadi János

Prof. Dr. Hunyadi János fényképe

Dr. Sugár István

Dr. Sugár István fényképe

 társelnökök


Heading


Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!


 • „Az igazság olyan, mint az orvos kése: kivágja a sebet és a test megépül.”
  Makkai Sándor, író

 • „Minden seb után marad forradás.”
  Laura Marshall, brit írónő

 • „A bőrt, vágást, sebet össze lehet varrni, de azzal csak a külső sérüléseket lehet meggyógyítani.”
  Jessica Sorensen, amerikai írónő

 • „Az égés kezelése gyakran az empirikus gyógyítás legbizarrabb formáinak a tárgya volt.”
  Guilleaume Dupuytren, francia orvos

 • „Az apró hibákat az emlegetés felnagyítja, a kis sebet a vakarás elfertőzi.”
  Nógrádi Gábor, költő